Witaj Ewo
Płotek bukszpanowy sadziłam wiosną 2012r. Kupowałam malutkie sadzonki z gołym korzeniem, wszystkie szczęśliwie przyjęły się i dobrze rosną
Mariolu, spacerowałaś u mnie a mnie było
Różyczkę zobaczę.
Jeśli ubiegłoroczne siewki to chyba teraz można je przesadzać?
Ależ u Ciebie pędzą te roślinki.
Dzwonek kremowy wymaga podpierania lub posadzenia między sztywnymi roślinami np. różami.
Bogdziu, dziękuję za miłe słowa i za to, że jesteś
Ma już imię, Lovely Green
Aniu, jaki skromny ogród, toż przecież Ty masz park
Słowa uznania przekażę, sprawią wielką przyjemność
Dziękuję
Aniu, sadziec lubi wilgotną ziemię , nad stawem powinno mu być dobrze. Oczywiście będzie posadzony z dala od wody i do towarzystwa dostanie Miskanta Giganteusa olbrzym jeszcze większy od niego.
Mam mniejsze odmiany i te zostaną na rabacie bylinowej.
Seledynowa różyczka z limonkami byłaby chyba zbyt mdła. Ja posadzę ją przed Falstafem. Powinno być dobrze
Aniu, co do programu to wszystko racja, trochę kwiatków, trochę spraw technicznych i trochę reklamy No ale jeśli mają być kwiatki to mogłyby być te z najlepszego okresu
Nie ma co już roztrząsać
Falstaffa mogę wszystkim polecać jeśli ktoś lubi taki kolor, bardzo zdrowa róża.
Bożenko, nie mam czym robić dobrych zdjęć, staram się ile tylko da się wycisnąć z mojego aparatu
Nie porównania ze zdjęciami, które Ty robisz
Iwonko, piękne skojarzenie Jest taka subtelna.
Tess, wodę zapomniałaś, bo nie pokazuję jej zbyt często. To zwykły naturalny staw. W tym roku był wyjątkowo mało urodziwy, bo pierwszy raz zdarzyło się, że glony na nim zakwitły. Jednak bardzo chcieli tam filmować.
Nie mam jednak zdjęć, bo znowu nie miałam aparatu Odzyskałam go dopiero dzisiaj.
Aldonko, Zosiu, bardzo dziękujemy za przemiły czas spędzony z Wami
Mam tylko takie dzisiejsze kwiatuszki
Bardzo mnie ucieszyła wiadomość, ze będę mogła podziwiać Twoj ogrod w tv - wiadomo już kiedy będzie emisja?
Tymczasem czekam na kolejne fotki z mojego ulubionego ogrodu!
Pozdrawiam serdecznie
Ps. Gabriela słusznie typuje Twoją "seledynową", to Lovely Green.
nie nadrabiam zaległości, tylko zachwycam się tymi ufo- jeżówkami.....jak nie podobały mi się jeżówki to ten kształt mnie zachwycai znowu sprawdzi się przysłowie NIE MÓW NIGDY -NIGDY.
Vivo, twoje wrzosowisko wygląda pięknie, ale żeby był taki efekt potrzebna jest duża ilość jednego koloru. nie wiesz przypadkiem jak można je samemu rozmnożyć. Może można je ukorzenić albo większe podzielić. Pozdrawiam