Wróciłam po krótkim wypoczynku z nową energią do działania
Przyjemnie było uciec na chwilę z domu a po powrocie trzeba na nowo zakasać rękawy i do pracy...
A tak wypoczywaliśmy...
na podeście grała nam orkiestra dęta przeboje Abby
A to troszkę cieplejsza, lecznicza woda ( tak ok 36 st C
Małgosiu, dziekuję Ci za ciepłe słowa, to bardzo miłe. Moją chorobą się nie martw. Po 4 latach życia na 10% teraz miesiąc po operacji już widzę różnicę a będzie jeszcze lepiej. Oby tylko druga noga się zregenerowała i kręgosłup i będzie ok
Lubię fotografować przyrodę a dzielenie się tym z innymi wrażliwymi osobami sprawia mi dodatkową satysfakcję. Pozdrawiam Cię gorąco i zapowiadam, że będę częstym gościem u Ciebie, bo masz niepowtarzalny klimat
Kwiatuszka przesyłam
Podróże bardzo inspirują, dzisiejsza nie tylko zainspirowała, ale i zaowocowała.
Pojechaliśmy sobie dzisiaj z moim mężem na pół dnia do Lanckorony, bo i blisko i pięknie.
Ci, którzy mnie lepiej znają, wiedzą że biżuterię noszę od wielkiego dzwonu, czyli że raczej nie noszę. Ale biżuteria ogrodowa, ooo, to co innego.
Znalazłam dzisiaj w pracowni artysty ceramika coś, co sprawiło że serce zaczęło bić szybciej i w wyniku tego bicia pięć takich błyszczących przedmiotów ozdobiło ognistą rabatę, bo są w kolorach ognia. Liliowce przeminęły, a kolor pozostał - czerwony, żółty, pomarańczowy.
Mam w tym roku pierwszy raz dzielżany i nie wiem jak się to stało, że przez tyle lat się bez nich obywałam. Nie są bardzo wysokie i mają ciemne, niezbyt duże kwiaty, trochę ciemniejsze niż na zdjęciu, takie czerwono-brązowe. Zdjęcia robiłam na dwa sposoby i to jest coś pomiędzy. Oczywiście rosną na rabacie ognistej.
Obsadzenie pergoli to kolejny niewypał, powojnik rośnie obficie (aż za intensywnie), ale małe kwiecie. Róża Gardenia leniwa dama, sadzona zeszłej wiosny, nie pokazała ani jednego kwiatka, a w tym roku kilka, które szybko przekwitły i teraz sterczą same kikuty.
Wszystko będę tu zmieniac, w środku mam dwa krzewy róż, a po bokach po dwa powojniki.
Jeśli mi coś podpowiecie, będę wdzięczna.