Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:32, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Kolorowy zawrót glowy Luki mnie się u Ciebie bardzo podoba Nawet jeśli czasem ta partia żółtych spiskuje Ta żółta chryzantema całkiem fajnie się prezentuje i rozjaśnia rabatę. Bardzo masz fajnie i tak po łukaszowemu pozdrawiam cieplutko
Zapach ziemi 10:29, 31 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

I jeszcze tzw. przedpłocia , o których tyle ostatnio mówimy. U mnie to pas który nawet nie ma 50 cm szerokości. Więc wchodza w grę tylko byliny , cebulowe itp.- coś co bez problemu może przyjąć duże ilości śniegu z wąskiej drogi( na jedno auto). Ale dobre i to.

Świetnie to wygląda.
Raphsody in blue śliczna. I fajne masz hortki

Aga - nie pamiętam już dokładnie ale czy to Ty chciałas ode mnie tojeść kropkowaną (miałam ją wieść do Pisarzowic na spotkanie na które niewielu pojechało ) Będę chyba dzieliła jesienią więc jeśli to Ty byłaś to daj znać
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:16, 31 lip 2014

Do góry
Dziś rano wybiegłam z kawą do i dla roślin... i mam takie widoki.

Little lime zaczyna się wybarwiać

Pinki Vinki i JC też się za siebie wzięły

Taki żółty cudok też jest. Zobaczymy co z tego wyrośnie.

A tutaj zdecydowanie zieleni potrzeba!Będą ice dance.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:06, 31 lip 2014

Do góry
No i teren pod nową rabate... dzisiaj niestety znowu nici z rozpoczęcia prac, niewolnictwa w domu ciąg dalszy...
Na elementy 'robocze' nie zwracamy uwagi

Jednak z części roślin będzie trzeba poczekać przynajmniej do końca sierpnia, nie chce ryzykować przesadzania rh w czasie upałów.

Zdjęcia do etapu 'przed' zrobione, teraz trzeba poczekać troche na 'po'
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:04, 31 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
O tu jest taras. Jak widac roboty trwają po prawej milorzeby, grujecznik, rh

Fajne meble i fajne milorzeby. Ale one nie sa szczepione, z nich beda duze drzewa? I jeszcze tam grujecznika masz? oej! na jesien bym zostawila max 1, a i to chyba za ciasno bedzie mialo za kilka lat... pozdrawiam!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 31 lip 2014

Do góry

Mój kawałek planety 09:44, 31 lip 2014

Do góry
cyprysik już czeka + dwa krzawy bukszpanu które jesienią przesadzę blisko siebie + mam jeszcze jeden w donicy - posadzę 3 " w kupie i przytnę, może się uda zrobić coś w kształcie kuli lub " tłustej kępy bukszpanu"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:41, 31 lip 2014

Do góry
Trza takiego hiciora uczcić wierszykiem

Danusiu - Gratulacje oznajmiam krzykiem!
To nic że Wasz skarb osłania mur wysoki
Spece zobaczyli i puścili na Świat szeroki.

Jam jest robaczek malutki na tym padole
Też mam dwie rabatki po Twojej szkole.
Hortensje do nieba pięknie śmigają
I o Szefowej co dzień przypominają.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:36, 31 lip 2014

Do góry
Nidokończone dodawanie fotek
Jak ktoś widzi betonową płyte w górnym rogu to informuje, że wczoraj przestała istnieć..alleluja ale 25 taczek gruzu trzeba było wywieźć. Dzisiaj ziemia i trawnikdo siania

Jeżówka Leilani na pierwszym planie, na boku jakiś słoneczniczek

Leluja Papiljio czy jakoś tak
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 09:33, 31 lip 2014

Do góry

Zawielka jest ta rabata i oderwana od płotu, powiększ trawnik, zrób rabatę do płotu, nie zasłaniaj pięknego widoku w oddali, zywopłot do wysokości płotu, obwódka bukszpanowa po granicy rabaty

Mój kawałek planety 09:20, 31 lip 2014

Do góry
udało mi się znaleźć zdjęcie rabaty z różanecznikami która mi się spodobała, niestety -nie zapisałam autora ale rabat piękna

nie mm tylko dla niej tła i u mnie dochodzi cyprysik nutkajski, moja rabata różanecznikowa ma wymiary ok 8 na 3,5 m. - ile różaneczników zmieścić ?
jeden - nawet okazały mam w innym miejscu ale jest pod rynną więc będzie tu przeniesiony + cztery zamówiłam - myślę że przyjdą małe bo pani w szkółce powiedziała że będą tańsze od tych różowych które ma , tańsze = mniejsze , jak myślicie ile ich zmieścić, 8 - 9 w sumie ? sadzić w jednym rzędzie czy na krzyż ? zaraz zrobię zdjęcie tej rabaty.

Teraz zauważyłam bordową żurawkę z rogu o której nawet myślałam ale ; tło np cis + róż. + runianka lub jałowiec + bukszpan +żurawka +cyprysik = 6gatunków na jednej rabacie zatem czegoś jest za dużo ... zgodnie z moim wewnętrznym i uzewnętrznionym przyrzeczeniem

Co myślicie ?
Ogród cichy i przytulny 09:10, 31 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Chciałabym, żeby u mnie kiedyś tak było
Angielski ogród - chciałabym... 09:10, 31 lip 2014

Do góry
Monika76 napisał(a)
Nie było mnie troszkę, wakacje- ale niestety już po. No cóż dobre i to pogoda wspaniała , Bałtyk koszmarnie zimny[...]
Tymczasem jestem zauroczona tym co ogrodowiskowo widziałam. Otóż moje oczy chłonęły cuda natury pod postacią hortensji.
Szok w każdym ogrodzie od Karwii po Hel widziałam takie cuda...
Cudowne, od różu po niebieski , wprost wylewały się ze swoich rabat. Wróciłam sflustrowana, że u mnie nie chcą kwitnąć, tylko kupa liści i nic poza tym. Co zrobić aby cieszyć oko takim widokiem? No co. Czy ktoś wie...

Wspaniałe widoki! Ale tam klimat łagodniejszy niż w centralnej czy wsch. Polsce, a zwłaszcza Zakopanem No i snieg często jest zima i jak kołderka chroni rośliny, a u nas bez śniegu, duzy mróz czasem słońce - zabójcze dla roślin, w tym h.ogrodowych. Monika, ogrodowe są wymagające, muszą mieć ciepło. Gdzie Ty mieszkasz?

W tym roku Bałtyk zaskoczył mnie własnie odwrotnie, pozytywnie, jest jak na Bałtyk bardzo ciepły, a porównuję z Adriatykiem, co prawda z miesiąca wcześniej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:03, 31 lip 2014

Do góry

Podglądamy busz

U ciebie się przekonałam że busz też jest piękny.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:01, 31 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I kuleczki

Nadorca dogląda włości

Tak,kuleczki są zdecydowanie potrzebne.
Nadają naszym ogrodom harmonii.
Ogródek Agam 08:58, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Vanilki, rozkwitnięte to zeszłoroczne, te w pąkach sadzone w maju.
[img size=640x424]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/671341/original.JPG

Czy te vanilki pokładają się po deszczu?
A co to za stercząca pionowo trawka na froncie rabaty?
Ogródek Agam 08:57, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Odsłona pierwsza tylnej rabaty, jeszcze nie skończona . Wrażliwi niech zamkną oczy .

bardzo ładne widoki, widać że prace trwają
ja ustawiam doniczki na rabacie i wyobrażam sobie że to kwiatki

za co tam z tyłu masz za żwirek, pokaż?
Ogród ogrodniczki 08:55, 31 lip 2014

Do góry
Podkrzesałam magnolię zgodnie z instrukcją
Nareszcie moja magnolia nabrała wyrazu.
Nawet głazy zaczęły pasować a tego się najbardziej obawiałam.
Marzenko,tobie jestem szczególnie wdzięczna za twój wkład w mój ogródek.

Zastanawiam się czy teraz w związku z tym reszta nasadzeń jest o.k.?

Ogródek Agam 08:55, 31 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Dla Malgosik hortensje "Bobo". Szału ni ma , ale chyba dlatego że rośliny sąsiadujące źle dobrane. Trzeba coś zmienić .

Dla mnie wygląda dobrze. Sadzonki gęste, mają kilka gałązek. Potrzebują podrosnąć by się zagęścić. Widzę, że niedużą trawkę do nich dobrałaś i bardzo dobrze. To jakaś turzyca?
Mały ogród pod Białymstokiem 08:50, 31 lip 2014

Do góry
ale żeby powrócić do ogrody wklejam świeże fotki tego co przygotowałem do przedogródka - nasadzenia może na jesień - ale raczej na przyszły rok

ma być tam już mega nowocześnie - inspiracja oczywiście jest - kto zna Gardenarium pewnie już się domyśla - oczywiście w mojej micro skali

bardzo mało miejsca w tym prostokącie przed domem - i nie chciałem, żeby jakoś by taki mocno inny - więc przeniosłem troszkę tę rabatę na wrzosowisko.... może da to efekt płynniejszego wejścia do ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies