Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:44, 02 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Nowa aranżacja też śliczna i ten kolor lilii wodnych!!!
cały ogród w odsłonie letniej, pogoda juz idzie, będzie tylko piękniej
Agatko, u ciebie malinowa pysznogłówka a u mnie fioletowa, wysoka prawie na 2 m, ale jeszcze nie kwitnie, może jakąś wymianę zrobimy, tak chciałam tamten kolor, a ma ten

Irenko, pisałaś, że będziesz w Krakowie, to może uda ci się do mnie zaglądnąć...przy wizycie u Agnieszki:...zapraszam serdecznie

Moje liliowce, chyba będę fotografować nocą, bo wracam z pracy późno i moja kumpela z pracy teraz w lipcu chciała sie urlopować, a to był mój miesiąc urlopowy, bo liliowce...więc będę je podziwiać na foto

Dwa ogrody 23:42, 02 lip 2014

Do góry
renatamama3 rośliny śpieszą się wyjątkowo w tym roku, może zima szybko przyjdzie
dla Ciebie jeżówki wobec tego, nie wiem tylko, skąd mi się wzięłą żółta, na pewno takiej nie kupowałam

Karolina

Mój 4 arowy azyl... 23:42, 02 lip 2014

Do góry
Różności

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:42, 02 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
chyba nie pokazywałam mojej lawendy

Piękna ta lawenda. Ona rośnie chyba przy różance. Mogłabyś Ana pokazać całą różankę? Masz takie cudne róże. I się zastanawiam przy okazji, co dosadzić do moich różyczek, aby nie było pusto ... Dziś kupiłam żółtą różę Belinda. A białą muszę zamówić z rosarium. Ta żółta niestety ma maleńkie pączki, ale krzaczki zdrowe. Z Chopina zrezygnowałam na razie. Robaczek pisał,że na tą rabatkę za wysokie by były.
Mój 4 arowy azyl... 23:41, 02 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Rozpoczęłam robić przetwory. Kompot z czereśni w piwnicy

Dziś do słoików włożyłam dżem agrestowy. Jutro zabieram się za galaretkę z czarnej porzeczki. To czasochłonna robota, ale za to jak smakuje gotowy produkt!
Na działce byłam krótko. Ledwo przyjechałam nadciągnęła burza. Przymusowa przerwa w pracy trwała krótko. Czyszczenie Flammentanz i Rosarium Uetersen z przekwitłych kwiatów zajęło mi sporo czasu. Wycięłam też wszystkie ostróżki.

Dzisiejsze fotki
Hot Papaya i Marmalade

różowa w powijakach

To to co lubię, przetwory, że aż ślinka cieknie, do tej pory objadamy się czereśniami, ale już czas trochę kupić i też zrobić kompocik a jeżówki śliczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 02 lip 2014

Do góry
alinak napisał(a)
to już ja ci Anka powiem że to na żółty trawnik u mnie ...mała radzi że sól potasowa zaradzi temu ..ja jej wierzę bo to logiczne ...

Logiczne... potas zapobiega łapaniu chorób grzybowych, wylegiwaniu zbóż i trawy, potas powala lepiej przetrwać zimę i susze latem, jak sypiemy azot, to ulatnia sie nam potas, potas łatwo ucieka z gleby (na piaszczystych szybciej)... dlatego warto zapodać czasami sól potasową.. lub siarczan potasu (to info dla Madżenki.. siarczan potasu jak najbardziej można zastosować ). Najlepiej wiosną i jesienią... nam się nie chciało a sypiemy najtańsze azofoski lub polifoski dla rolników.. i trawnik załapał jakiegoś grzyba.. i zrobił sie okropny.... ale widzimy, że po soli potasowej odżył.. i może nie rewelacja, ale już widać zielone, przynajmniej patrząc z boku..

I widoczek dzisiejszy z rana, bo potem leje i leje i leje i leje..

Ogródeczek 23:41, 02 lip 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Nasze trzecie dziecko [/quote

Dzidzia słodka można się zakochać
Kwiaty z ogródka Marty :) 23:39, 02 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
dzisiejsze szybkie foteczki
w końcu pierwsze dalie zaczęły kwitnąć

ta dalia to podarek, nie wiem niestety jak się nazywa

Ja to wiedziałam kiedy przyść na pierwsze fotki dali piękne
Mój 4 arowy azyl... 23:39, 02 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu - dzisiaj ujrzałam to:

czyli ciemny kosmos z samosiejki mi się trafił

Bogdziu - rzeczywiście bardzo ładna ta Fairy, szkoda że już u mnie miejsca brak, bo wyhodowałbym ją sobie
Obiecane tawułki dla Ciebie

Aniu - dzięki za propozycję, ale obie te rośliny mam. Fajnie, że skrętniki sprawują się dobrze. Ciekawa jestem ich kolorków. Jak pozostałe zakwitną, to zrób im portrety Róża ma się dobrze. Tojeść orszelinowata również - będzie obficie kwitła

Irenko - chętnie obie rośliny przyjmę Ten dzwonek zobaczyłam u Ani an_tre i bardzo mi się spodobał. No i byliną jest, a ja byliny kocham
Dla Ciebie kolorowy miszmasz z różą Elmshorn od Ani Mi

Piękne zdjęcia szczególnie tawułki pięknie wyszłyu mnie 2 kępy czekoladowego kosmosu już kwitną od problemu z kompem, a takiego dzwonka Basiu masz? pozdrówka

Makowo na Kociewiu 23:38, 02 lip 2014

Do góry
dobranoc
Kwiaty z ogródka Marty :) 23:38, 02 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
tak zimą wyglądała moja lawenda przed cięciem odmładzającym...

przydactwo przeokrótne

a tak wygląda teraz

Kolosalna różnica
Ty masz rękę do kwiatów
Pozdrawiam serdecznie
Mój 4 arowy azyl... 23:34, 02 lip 2014

Do góry
Rozpoczęłam robić przetwory. Kompot z czereśni w piwnicy

Dziś do słoików włożyłam dżem agrestowy. Jutro zabieram się za galaretkę z czarnej porzeczki. To czasochłonna robota, ale za to jak smakuje gotowy produkt!
Na działce byłam krótko. Ledwo przyjechałam nadciągnęła burza. Przymusowa przerwa w pracy trwała krótko. Czyszczenie Flammentanz i Rosarium Uetersen z przekwitłych kwiatów zajęło mi sporo czasu. Wycięłam też wszystkie ostróżki.

Dzisiejsze fotki
Hot Papaya i Marmalade

różowa w powijakach
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 02 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
ja na swoich owocowych drzewach i krzewach widzę żółte liście i już się zaczęłam bać, że jakaś zaraza je bierze, a to może właśnie już ta jesień tego lata

Moje owocówki tez żółkną... ale tak co roku... tym sie nei martwię.. nawet jak zaraza t opryskać owocowych nie będę..

Czosnki główkowate.... lubię je
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:31, 02 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Niezła kolekcja róż Aniu.
Witaj.
Staram się odwiedzać ogrodowisko jak tylko jestem u mamy,ale zbyt mało mam czasu na internet,żeby być u wszystkich,ba to niemożliwe nawet przy większej ilości wolnego

Pozdrawiam Cię serdecznie Monteverde i ściskam

Cześć Martek nadrabiam zaległości sporo mnie nie było, bo padł mi kompletnie komp, mam nowy, musiałam sporo odzyskiwać, trochę to trwałoRózyczka dla Ciebie
pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:29, 02 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Napatrzyłam się ,ale na ile mi to wystarczy ...?
Zajrzę jutro
Dobranoc Aniu miłych snów.

Niedługo coś znowu pofocę... wystrczy do następnego razu
Ostanio pokazywałam, a pokaże z dzisiaj.. bo mi sie podoba
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:28, 02 lip 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Bajeczne odbicie
Piekne fotki Aganiu, widać jaka wrażliwa dusza z Ciebie
Lilie i liliowce masz przepiękne, nawet muszki nie ujmą im uroku.
Bylinówka wspaniała - bogata, kolorowa i harmonijna!
Łopata do kancików rewela, powolutku wkleje fotki co z nią porobiłam I dzięki że dałaś namiary Kasi bo ja skasowałam sobie stronkę.
I jeszcze ten widok z tarasu... I po co wyjeżdżać, jak ma się takie widoki

Muchówki już zidentyfikowane....to Contarinia cinqenotata i to jest ten cud ogrodowiska....jak szybko działa ratunkowa poczta pantoflowa

Mojej bylinówce to jeszcze dużo do doskonałości brakuje, ale pracuję nad tym, z naszą ogrodowiskową rodzinąi z eM

Kochana to niech Tobie się wyjazd uda, maluchy potrzebują prawdziwych wakacji, a my latem to ogród rozwijamy, a zimą to dopiero szalejemy

Dzisiaj po deszczu,

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:28, 02 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
oooo ludu a ja mam takie fioletowe chabry i zastanawiałam się co z nimi , jak rosną, co robić by były ładne....

Fioletowe są normalne, a moje to mutanty z piekła rodem..

I taki żółty widok... był?? Bo sie pogubiłam.. po prawej żółte liliowce białostockie.. piękne są.. czekam na nie..

Moje miejsce na ziemi 23:28, 02 lip 2014

Do góry
Próbowałam dzisiaj cyknąć fotki bzyczkom ale one za szybko ..... , uciekały dlatego są rozmazane

kolejny powojnik rozkwitł

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:26, 02 lip 2014

Do góry
Wymęczony deszczem Chopin

Pomponella

New Dawn

Barkarola

Petticoat

Rosaplant

Rapshody in Blue

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 02 lip 2014

Do góry
Kitek, Aneta, przyroda ogłupiała.... sadziłam dalie, kłącza posadziłam późno, bo zapomniałam o nich... już na jednych są kwiaty!!!!

Resztki Pomponelli.. jest piękna... i w tym miejscu pasuje... dobrze, że ją wiosną przesadziłam ze wsiowej rabaty.... muszę kupić sąsiadce, ciekawe czy sprzedają w donicy.. I pomyśleć, że nie byłam pierwszy rok nią zachwycona..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies