Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 05:02, 08 sie 2014

Do góry
Witajcie, dziś znów późno przyjechałem a jeszcze musiałem śmignąć na zakupy, bo w lodówce już luźno się zrobiło i wróciłem już po ciemku. Dobrze że chociaż cieplutko, to w króciakach jeszcze można jeździć. Ale już widać że dnia ubyło znacznie i rano i z wieczora. Już w lesie widać pierwsze drzewa zmieniające liście, zaraz będzie uczta dla oczu. Wracając, pojechałem przez środek parku i oglądałem rabatki z kwiatami i trawami. Zwykle jadę trasą rowerową a ona prowadzi wzdłuż rzeki a park jest z boku a za parkiem jest ogród. Tam byłem chyba z 5 tygodni temu, nie mam czasu częściej. Teraz chce, w końcu ten wielki sklep ogrodniczy odwiedzić. Czuje że jak pokaże Wam fotki z niego, to dopiero będziecie miały ucztę. Sklep jest naprawdę wielki i towaru że hej. Porobiłem fotek też w pracy ale nie dzisiaj, za dużo roboty. Cały dzień na podwórku. Już nie zła góra kompostu mi się nazbierała, ciekawe kiedy szef spyta się co to jest, nic mu nie mówiłem. Czuję, że jak zalęgną się tam dżdżownice, to zwierzaki mi zdemolują kompost. Naprawdę jest ich tyle że wystarczy wyjść w nocy na spacer, to całe watahy szopów biegają, Gdy już będę miał aparat, to sobie zrobię nocną sesję z szopami. Naprawdę bardzo ładne i śmiszne zwierzaczki. Dobra teraz jeszcze, Edward.
Janinko i Bogdziu, padam na pysk, dzięki za odwiedziny i jutro się postaram napisać.

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:52, 08 sie 2014

Do góry
dobranoc
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:48, 08 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Cichy zakątek, w największy upał przyjemny cień, a późnym popołudniem skąpany w promieniach zachodzącego słonka

widok z ganeczku

tak patrzę i dochodzę do wniosku, że ta siatka ogradzająca przydomowy ogródek musi chyba zniknąć, żeby otworzyć przestrzeń

Ładnie jest moja nie zniknie bo nie może
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:45, 08 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Z wtorku na środę w drodze na wakacje zajechała do mnie KasiaWB, chociaż była głęboka noc my biegałyśmy po ogrodzie z latarkami śmiechu było co niemiara Kasia stwierdziła, że widzi dużo, a nawet więcej
W podarunku od Kasi otrzymała hortensję i pięknego koloru floksa

Szczęściara, że mogłaś gościć Kasię no i prezenty ładneu Hani też była
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:43, 08 sie 2014

Do góry
Avalon

Eden Rose

NN

Maingold
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:38, 08 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
A moje różyczki już zakończyły kwitnienie, a właściwie załatwiło je słońce, kwiaty dosłownie ugotowane

a u mnie i deszcz i słońce ale teraz odbijają
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:36, 08 sie 2014

Do góry
Jacequline du Pre i czerwona nn

Chopiny

stary z rajskiego ładnie odbija

Camelot

Ginger Syllabub

Kronprincess Mary

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:27, 08 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękne dalie Aniu

nie fociłam wszystkich a 3 nie zakwitną odbijają po złamaniu przez koty
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:25, 08 sie 2014

Do góry
Róże dzisiaj
Octavia Hill

Molineux

Sweet Parole

stara nn

Polka

Graham Thomas

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:23, 08 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

dalia La Gioconda

dalia Pole Position

Piękne dalie Aniu
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:16, 08 sie 2014

Do góry
Dzisiaj odzyskiwałam miejsca w ogrodzie duże bodziszki zabierałam z różanki robiąc miejsce na kolejne krzewy róż zaczęłam wykopywać "józefki" bo należy im się już przesadzenie w inne miejsce, przeganiałam dzikie małe kociaki których buszuje po moim ogrodzie aż 6 niszcząc mi kwiaty, a co będzie jak urosną dzisiaj połamały mi pęd pomidora z owockami liście liliowcom dziurawią czepiając się pazurkami 3 rozplenice "wytłukły" i połamały normalnie szok z nimi kilka kwiatków sfociłam
dalia La Gioconda

dalia Pole Position

agapant Pinoccio

pierwszy kwiat datury jak nie opadnie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:01, 08 sie 2014

Do góry
Z wtorku na środę w drodze na wakacje zajechała do mnie KasiaWB, chociaż była głęboka noc my biegałyśmy po ogrodzie z latarkami śmiechu było co niemiara Kasia stwierdziła, że widzi dużo, a nawet więcej
W podarunku od Kasi otrzymała hortensję i pięknego koloru floksa

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 23:57, 07 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Byłam tu, widziały wszystko moje oczy! Czy to ktoś śpiewał,kiedyś?
Różnorodność na rabatach, ma tę zaletę nad jednogatunkowym nasadzeniem, że na rabacie stale coś się zmienia.
I ja to lubię.

Dziękuję Haniu

Na dobranoc..

kolorowych snów

Ogród cichy i przytulny 23:57, 07 sie 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu wspaniały masz charakter, z taką pokorą a zarazem poczuciem humoru przyjęłaś tę sytuację.
Cudownie jest pospacerować po twoim ogrodzie i naładować baterie.
Pozdrawiam

Aniu, ostatnio zaczęłam kierować się zasadą, którą głosił Dalajlama a mianowicie :
Jeśli jest problem , który ma rozwiązanie to nie ma się co denerwować bo on i tak się rozwiąże, natomiast jeżeli jest problem , który nie ma rozwiązania to nie ma sensu się denerwować bo on i tak się nie rozwiąże
To co ja mam się denerwować na deszcz, który pada - czy ja mam wpływ na ilość jego opadu - nie
Mus obrócić to w żart
Aniu, dziękuję za miłe słowa i zapraszam
Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 23:50, 07 sie 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
dla Jolki spiżarnia w piwnicy

żarówka miała sie schować

nalewki z wiśni mojego M

Olaboga ale wyheblowane półki . Moje surowe drewno, ale rozgrzeszyłam się - moja piwnica w końcu jest na końcu ogrodu (troche sie tych końców skumulowało ) Na półeczkach atrakcje niesamowite - patrz zdjęcie ostatnie . Też mam w swoich przepisach np. trześniówkę, poszperam i pokażę zdjęcie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

O tego chodzi???
To chyba Chocolate Drop Sedum telephium Chocolate Drop – Rozchodnik miłosny Niski i sie nie pokłada, piękne różowe kwiatostany... przynajmniej tak piszą.. Mój malutki jeszcze

Też ostatnio sobie go u Dąbrowskich kupiłam i chyba dostałam też od Welki ale telepatia sroczko pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 07 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Słodkich snów Anusiu, chociaż dziś śniły mi się grzyby. Że zbierałam na swojej górze. Ale gdzie tam grzyby, dopiero we wrześniu.jak ze 2 tygodnie popada.
Ale to może proroczy sen i warto do lasu niskiego wyskoczyć, zwłaszcza,że wieczór rozpoczął się deszczem.
Haniu może będzie coś wcześniej u mnie też w nocy troszeczkę popadało i jak byłam w ogrodzie padał troszeczkę i tęcza w tym samym czasie była, ja bym sobie też pozbierała
Mój ogród 23:29, 07 sie 2014

Do góry
Dawbo nie wstawiałam moich widoczków. Te widoczki tak mam blisko mojej działki, że są prawie moje. Lubię tam chodzić jak zachodzi słońce i właśnie te dwa obrazki są robione w świetle zachodzącego słońca.

Kosolkowa Pasja 23:27, 07 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
To dziś ze mną przyjechało. Dwie kolejne pyszłogłówki, jeszcze jeden marcinek, dwie rozplenice, kolejne dwie perowskie, i dwie bonice

Bardzo udane zakupy, nawet tak ustawione już tworzą ładną kompozycję

Dobre kolory! Perovskia chyba przemarza, ale nie wiem na 100%, musisz posprawdzać, żeby dobrze na zimę zabezpieczyć. Kolor ma cudny!
Daj bukszpany na rabatę bylinową, tylko zastanów się jak, czy chcesz w formalny żywopłocik (jeśli dużo róż to fajny, sprawdzony układ), jeśli mniej to może w formie jakiegoś fajnego układu (fajne są kostki)
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 23:25, 07 sie 2014

Do góry
Wzorując się na projekcie Malgosik i wskazówkach Popcarol, ale usunełam te bardzo geometryczne kształty więc zrezygnowałam z przycinanych bukszpaów, zastąpiłam je trzmielinami i wyrysowałam takie wersje poradźcie czy to się nadaje
wersja 1 Miłorząb Mariken, tawułki białe, trzmieliny żółtozielone i żurawki limonkowe

wersja 2 Miłorząb, tawułki, trzmielina białoobrzeżna, hosty

wersja 3 Miłorząb, tojeść, trzmielina białoobrzeżna, hosty

wersja 4 Miłorząb, hosty, trzmielina białoobrzeżna, żurawka peach flambe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies