Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród w budowie - nieustającej 19:59, 17 gru 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja mam w planie jeszcze jeden wianek - z braku miejsca na ekspozycję pozostaje tylko stół ogrodowy.
I tak sobie myślę nad jego wyglądem (biel) i nad bombkami z Almi.

Ewa, bombki z Almi Decor nie nadadzą się na zewnątrz, są za drogie i za delikatne, ozdobione "koronkami" i kamieniami, perełkami, sznureczkami, zniszczą się na polu na pewno. Do kompozycji na zewnątrz użyj jakichś starych bombek, albo kup takie tanie.
W zeszłym roku miałam na furtce gwiazdę z czerwonych gałęzi derenia, ozdobioną jodłą i kolorowymi bombkami, po paru dniach prawie wszystkie były srebrne.
Mój nowy stary ogród 18:14, 17 gru 2013

Do góry
O rany ale wsunęłabym takiego torcika Ogród przystrojony pięknie a wianek superowy. Buziaki zostawiam.
Dwa ogrody 17:29, 17 gru 2013

Do góry
Dekoracje Bożonarodzeniowe takie jak u Ciebie, bez żadnego problemu i z radością wstawiłabym do swojego domu, mam nadzieję że to bardzo dobry komplement.
U mnie tylko skromny wianek adwentowy na stole i brak czasu na ozdoby. Na szczęście święta tak się rozkładają, że zostaje cały weekend i poniedziałek, więc będę wtedy dekorować dom. Mam zamiar pokłuć się trochę ostrokrzewem.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:16, 17 gru 2013

Do góry
Małgosiu, wianek śliczny. Zdolna z Ciebie dziewczyna.
Pozdrawiam serdecznie
Piaskownia na zakręcie 16:57, 17 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Ale wianków, z pomocą dziewczynek to prawdziwe szaleństwo wiankowe

Ewunia, dziękuję za instruktaż, ale dalej nie wiem jaki to jest drut co się wygina w koło, po prostu takowego nie mam, ale jak podpowiesz , gdzie takowy szybko zdobyć, byłoby cudownie, a jak nie to się nie przejmuj, gdzieś na strychu mam podkład wiklinowy, muszę poszukać, a jeden kupiłam na allegro, jeden chociaż jednusi wianek chciałabym samodzielnie zrobić

Ozdoby to raczej w weekend będę zbierać, to co mam w ogrodzie,

mam już pistolet i klej termo topliwy, dzisiaj kurier przywiózł, razem z gąbkami do koszyków, drucik florystyczny, wstążkę, więc coś już mam, a jak mi pójdzie to zobaczymy w sobotę,

śnieg w spray-u powinnam mieć, jak nie wyrzuciłam, kulki styropianowe widziałam w markecie, ale farbę czerwoną to musiałabym jeszcze kupić, bo nie mam nic czerwonego, coś znajdę

buziaki i dzięki

Ja szyko drut zdobyłam ...... poprosiłam mojego męża i mi cosik wyszperał

Agatko, masz wiadomość na priv

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:54, 17 gru 2013

Do góry
Przepiękny wianek!!!!
Dwa ogrody 16:21, 17 gru 2013

Do góry
Ale cuda pokazujesz Mariola!
Ta girland boska jest a pierniczki.....mhm.marzenie.........
Do tego wianek powieszony na tym twoim ostrokrzewie w ogrodzie robi za cała dekoracje, rozumiem że wisi tam tylko do zdjecia. Pamietam ten twój ostrokrzew, wielki tuz obok wejścia na ganek, zachwycił mnie we wrześniu a czy on ma teraz te swoje cudne czerwone korale ? Bo nie zauważyłam na fotce.
Ty Zdolniacha jestes....

Ja tez mam ostrokrzew od wielu lat ale nigdy go nie ciełam i on tak sobie stał i nie rozrastał sie az w tym roku wczesna wiosna mocno go pociachałam a on od razu miał piekne jasnozielone przyrosty i zakwitł drobnymi kremowo-żóltymi mkwiateczkami, łudziłam sie wiec że bedą i owocki ale niestety nie ma. Gdzieś czytałam że są wśród ostrokrzewów osobniki męskie i żeńskie i tylko jedne z nich owocuja - chyba te żeńskie, więc mój jest prawdobodobnie meski.......trudno i tak pierwiastka meskiego u mnie nie za dużo.........zostałam ja i ...suka..... dobrze że chociaż w ogrodzie mam męskie osobniki dookoła......
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:02, 17 gru 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Ten wianek jest cudowny - naprawdę!

Cieszę sie że ci się podoba Dominiko
Dwa ogrody 15:35, 17 gru 2013

Do góry
O!!!!
Girlanda żywa (sic!), pierniki z witrażami, zimowy wianek na ostrokrzewie i kosz obfitości do kuchni - piękne dzieła. Tego jeszcze nie było!
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 14:50, 17 gru 2013

Do góry
AlKa napisał(a)
Zrobiłam tez wianek ogrodowiskowo-sebkowy na furtkę.

świetne wianki a lustro mam takie samo i bardzo je luuubię
Pozdrawiam serdecznie
Makowo na Kociewiu 13:33, 17 gru 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Kasiu, jak pięknie ! ogród świąteczny , że ho ho !
prześlicznie wyglądają wstążeczki, a wianek - przecudny ! no jabłuszka, kapitalny pomysł
brawo!

Dziękuję bardzo Anula ale to inspiracje i pomysły ogordowiskowe oczywiście
Mój nowy stary ogród 12:31, 17 gru 2013

Do góry
Torcik Szwarcwaldzki był mniam Polecam

Dekoracji świątecznych niegdy nie robiłam, to mój najprawdziwszy debiut. Ogrodowisko- wiadomo
Tylko nie czuję kompletnie , że za tydzień święta. Zielona trawa, która aż prosi się o skoszenie i wianek na drzwiach, jakoś mi nie gra
Ogród w skali mikro :) 09:53, 17 gru 2013

Do góry
Eluś wpadłam ci sie pochwalic ze popełniłam swój pierwszy w zyciu wianek swiateczny........... a nasz koleżnka Mala Mi vel Ania asc napisała że moje bombki na wianku wyglądaja.........jak jaja opuchlaka...........

To ty jako wysoka specjalistka Ogrodowiskowa od jaj opuchlaków i innego tego typu ogrodowego badziewia musisz wpasc do mnie i ocenic..........Zapraszam !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:42, 17 gru 2013

Do góry
Ten wianek jest cudowny - naprawdę!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:33, 17 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Małgosiu fajny wianek , bardzo ładne bombki.Ach ta Anka , jajka opuchlaka.....co też jej przychodzi do glowy.Miłego dnia.

Wilcza Góra 09:15, 17 gru 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo podobają mi się choinki ubrane przed wejściem. I wianek też już widzę na drzwiach taki zwiewny (fajnie bombki wiszą).

Cytat z oferty handlowej przydrożnej: "w sprzedaży choinki żywe i cięte (chodziło o choinki w donicy i zcięte)".

Ewo, pozdrawiam.

Hej

to są tylko gałęzie od leśniczego..takie z odrzutu...zapakowaliśmy cały bagażnik bo bardzo był rad, że się ich pozbędzie

mocno ściskam (jeszcze żywa, nie cięta )
Wilcza Góra 09:12, 17 gru 2013

Do góry
Bardzo podobają mi się choinki ubrane przed wejściem. I wianek też już widzę na drzwiach taki zwiewny (fajnie bombki wiszą).

Cytat z oferty handlowej przydrożnej: "w sprzedaży choinki żywe i cięte (chodziło o choinki w donicy i zcięte)".

Ewo, pozdrawiam.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:00, 17 gru 2013

Do góry
Małgosiu fajny wianek , bardzo ładne bombki.Ach ta Anka , jajka opuchlaka.....co też jej przychodzi do glowy.Miłego dnia.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:42, 17 gru 2013

Do góry
A te wianki brzozowe tak mi się spodobały że jak znajdę jeszcze chwilkę czasu w tym młynie , to napadnę jakąś brzozę i chyba ogolę do cna .... Bo moja to tak zdechlok że jakbym ją ogoliła to by była łysa zupełnie a wianek miałby średnicę 5 cm
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:42, 17 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
A teraz prapremiera...........pokaże mój pierwszy własnoręcznie zrobiony wianek świąteczny, w rzeczywistości jest ładniejszy niż na fotce, ale robiłam zdjecie telefonem bo mój aparat popsuty ( czeka na wysłanie do serwisu...... juz jakis czas czeka.........i jak jest potrzebny to mi sie o tym serwisie przypomina.........)

Oto On (te jasne bombki sa wszystkie w jednym kolorze tylko na fotce jakoś tak byle jak wyszło) :

Dobrze, że to kolor tylko foto..bo mi sie skojarzyło z jajami opuchlaka

Mi się podoba I własna robota I zabawa przednia I też wypaskudziłam cały klej i brakło. .... początki podobne ..
Moja synowcia też czerwonym autem z takimi rzęskami kiedyś przyjechała, i też pobiegłam zrobić foto .. i aparat miałam zepsuty 2 miesiace lub lepiej. i ciągle nie mogłam dojść do serwisu.. pies mi też zawsze polował na słoninkę... ile kombinacji był, aby siegnać...

Dużo wspólnego mamy .. tylko ja mam teraz lenia.. a do świat tydzień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies