Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Pszczelarnia 15:35, 17 gru 2013

O!!!!
Girlanda żywa (sic!), pierniki z witrażami, zimowy wianek na ostrokrzewie i kosz obfitości do kuchni - piękne dzieła. Tego jeszcze nie było!
Margarete 16:21, 17 gru 2013

Ale cuda pokazujesz Mariola!
Ta girland boska jest a pierniczki.....mhm.marzenie.........
Do tego wianek powieszony na tym twoim ostrokrzewie w ogrodzie robi za cała dekoracje, rozumiem że wisi tam tylko do zdjecia. Pamietam ten twój ostrokrzew, wielki tuz obok wejścia na ganek, zachwycił mnie we wrześniu a czy on ma teraz te swoje cudne czerwone korale ? Bo nie zauważyłam na fotce.
Ty Zdolniacha jestes....

Ja tez mam ostrokrzew od wielu lat ale nigdy go nie ciełam i on tak sobie stał i nie rozrastał sie az w tym roku wczesna wiosna mocno go pociachałam a on od razu miał piekne jasnozielone przyrosty i zakwitł drobnymi kremowo-żóltymi mkwiateczkami, łudziłam sie wiec że bedą i owocki ale niestety nie ma. Gdzieś czytałam że są wśród ostrokrzewów osobniki męskie i żeńskie i tylko jedne z nich owocuja - chyba te żeńskie, więc mój jest prawdobodobnie meski.......trudno i tak pierwiastka meskiego u mnie nie za dużo.........zostałam ja i ...suka..... dobrze że chociaż w ogrodzie mam męskie osobniki dookoła......
dominika_rew 16:23, 17 gru 2013

Pięknie jest wianki na ostrokrzewie, to już zupełne cudeńka
Gabriela 17:29, 17 gru 2013

Dekoracje Bożonarodzeniowe takie jak u Ciebie, bez żadnego problemu i z radością wstawiłabym do swojego domu, mam nadzieję że to bardzo dobry komplement.
U mnie tylko skromny wianek adwentowy na stole i brak czasu na ozdoby. Na szczęście święta tak się rozkładają, że zostaje cały weekend i poniedziałek, więc będę wtedy dekorować dom. Mam zamiar pokłuć się trochę ostrokrzewem.
paniprzyroda 00:11, 18 gru 2013

Irenko, Miro, Elu, jagoda99, Aniu, Kasiu, Karolino, Bogdziu, Jolu, Ewo, Małgosiu, dominiko_rew, Gabrysiu - bardzo dziękuję za tyle miłych słów i pochwał, cieszę się, że moje pomysły Wam się podobają.
Ciepło, jakie płynie z Waszych wpisów wywołuje mój uśmiech od ucha do ucha.

Powinnam odpowiedzieć każdej z osobna, ale wybaczcie, trochę zawirowań niekoniecznie związanych ze świętami dzieje się u mnie w tym tygodniu.

Myślę, że znajdę jeszcze troszkę czasu, aby pokazać co nieco i odezwać się w Waszych wątkach.

Pozdrawiam wszystkich zaglądających.
monteverde 00:35, 18 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, jak miło, że zaglądasz, cieszę się, że pokazałam coś, czego nie było...

Kosz nad kuchnię, został mi jeszcze stroik na stół, mam kupione dwie doniczki czerwonej gaulterii( nie wiem, czy dobrze pamiętam nazwę), spodobała mi się w ubiegłym roku biała pokazywana przez Danusię, kupiłam do doniczki na zewnątrz, oczywiście zmarzły, teraz będą w kuchni:

Czas na ozdoby do dużego pokoju/salonu:

Bardzo ładne ozdoby świąteczne, a w szczególności ten wianek mi się podoba i girlanda zbierasz wazy? pozdrawiam
paniprzyroda 00:45, 18 gru 2013

Witaj Aniu, wiankuję od kilku dobrych lat, ale girlandę robiłam po raz pierwszy. Też byłam ciekawa, jak mi wyjdzie. Waz nie zbieram, ale posiadam i użytkuję wszystkie. Pozdrawiam.
Gardenarium 07:47, 18 gru 2013

Girlanda bardzo ładna, śliczna, no i żywa z własnego ogrodu gałązki?

W zeszłym roku miałam wianek z ostrokrzewu, ale w tym roku nie mogłam dostać gałązek i zrobiłam z jodły.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 09:37, 18 gru 2013

Cudne dekoracje zrobiłaś, w takiej atmosferze Święta na pewno będą udane
Pszczelarnia 19:37, 18 gru 2013

Pani Przyrodo! Wrzuciłam zdjęcia z moją zbieraniną żelazek. Zapraszam.