Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:45, 27 lip 2014

Do góry

jeżówka i tojeść zgarniają motyle z całej wsi jak mawia Madżen ... tylko dlaczego na naszej szerokości geograficznej nie ma tych wycudowanych ... no cóż jaka szerokość takie motyle

po deszczach nic nie zagrzybiało ... pfu pfu pfu (wybaczom ale musiałam ) ... nie widzę większej zarazy ... a i oczywista oczywistość nic tez nie stało się mrówkom ... a miałam nadzieję, ze się potopią ...

za garażem 4 wiadra gnojówki z wrotycza sobie stoją ... i apel ... błaganie ... powiedzcie mi jak ja mam tej gnojówki użyć ... !!! ??? ... bo chciałabym zachować swą skąpą roślinność ... a pożegnać się z mrówkami np ...

nad wszystkim czuwa piesa ... i może dlatego jakoś to leci

Tojeść orszelinowata - Lysimachia clethroides 12:45, 27 lip 2014

Do góry
moja rośnie w słońcu

Nasz przydomowy ogródek 12:41, 27 lip 2014

Do góry
Zbyszku miłej niedzieli

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:33, 27 lip 2014

Do góry
kolejne miejsce...maj 2012 rok

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:28, 27 lip 2014

Do góry
hortensje ...

kiedyś hortensja dla mnie to była tylko limka ... nawet przyszło mi do głowy zastanawiać się dlaczego ???!!! inne ludziska kupują ? ... no cóż ... jako posiadaczka dziś już Phantomów i Polar Bear powiem ... mam tylko ochotę na więcej i więcej ... !!! ... i nawet wiem jakie mi się marzą a to już sukces jest jakiś ...

miśki zachwycają choć to ich debiut i młodziutkie są ... ... w nich i pod brzózką zatopi się ławeczka

Phantomy ... jeden kwitnie od miesiąca ... i uległ deszczom ... muszę gościa naciągnąć ... drugi wreszcie ma pąki za to stoi grzecznie na baczność ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:27, 27 lip 2014

Do góry
przestało padać ... i fakt ... norałam w ogrodzie (ciągle mam blokadę ... coraz mniejszą a jednak używając słowa ogród poniekąd coś we mnie krzyczy o nadużyciu ) ... ale znamion szaleństwa nie było w tym wiele ... ja po prostu rwałam chwasty i od kiedy pamiętam ja ciągle je rwę a one zupełnie beztrosko SOM ... moją działalność mając w poważaniu ...

omal ... omal nie wyplewiłam werbeny patagońskiej, która po miesiącach milczenia postanowiła sobie wzejść pod jeżówkami ... o tyle goopio sobie wzeszła, że na wyprost nie ma szans ... albo jej pomogę i dam trzy dychy w przód albo niech sobie radzi ... zobaczymy ... w końcu artretyczną lawande ścięłam ... nowa zdrowo wyprostowana to jakiś pokurcz w pokroju się przyda ...

raportując na zielono powiem, że:

kocimiętka wsadzona bez zastanowienia pomiędzy the fairy i kostrzewę postanowiła obie zagłuszyć czym wprawiła w zdumienie tak mnie jak i upierające się o swoje okrywowe ... the fairy to nawet chyba chciała się nafochać ale w końcu coś tam na niej zakwitło ... no i nie fiem zabrać tę kocimiętkę od nich czy zostawić ??? (zaakcentowałam problem i uprasza się o dyskusję )

yhm ... moja trzecia w owym "szpalerze" the fairy okazała się być aspirynką ... wybaczam jej to bo piękna ci ona ... a jak wiemy z rozlicznych sądaży w kraju i za granicą pięknym żyje się łatwiej ... pewnie swą wielkodusznością nie przyczyniłam się znacząco do potwierdzenia istotności statystycznej owego stwierdzenia ...

lawenda ... ajajaj ta to mnie uwiodła i ciesze się bo z młodziutkich przyrostów niebawem wybuchnie mi lawendowa rzeka ... a ja mam do tych lawendowych łanów absolutną słabość i poczebę ... no mam poczebę paczeć na lawendowe łany ... nasadzenia soliterowe uprzejmie ignorując ... no cóż ... taka dewiacja malutka

bossski Leo wystartował z drugim tłoczeniem ... austinka siem zbiera pod postacią mnóstwa pąków (zaobserwować czy znów po dniu każdy kwiat zwiesi łeb ... jak tak to w bardziej ocienione miejsce eksmituję ) ... a Eden Rose myśli sobie chyba, że ją dla liści kupiłam ... bo liscie czeba przyznać ma ładne ... kwiatów nie ale może ja panikuje

Życie w wiejskim ogrodzie 12:26, 27 lip 2014

Do góry
Rozwojowy kawałek pola 12:16, 27 lip 2014

Do góry
Marniejące leszczyny 12:16, 27 lip 2014

Do góry
3 letnie leszczyny zachowują się tak sami w okresie wzrostu. Wiosną duża ilość liści o wyraźnych kolorach, latem (lipiec) zaczynają gubić liście, owoce przestają rosnąć. Załączam zdjęcie? Czy to jakaś choroba czy susza?
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:15, 27 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Agato, nie chce mi się wierzyć, że to co oglądam, to ten sam ogród, który pokazałaś dwa lata temu.
Pięknie jest!

Basiu miło, że zajrzałaś...
zmiany ogromne...sama widzę oglądając fotki z ubiegłych lat ...
a robię ich duuuuuuużo ...dzięki forum

dla porównania rabatka pod oknem z salonu ...
2012 rok maj...i stan obecny
jeszcze będą zmiany jak zrobię elewację domu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:13, 27 lip 2014

Do góry
W szczelinie między domem, a kostką wysiała się werbena - zaczyna kwitnąć

I na koniec bukiet dla Was

Rozwojowy kawałek pola 12:10, 27 lip 2014

Do góry
Lipiec
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:09, 27 lip 2014

Do góry

Za huśtawką posadziłem paprocie, które same sie wysiały i żurawki Citronelle - bardziej zacienionego miejsca w ogrodzie nie mam dla nich...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:06, 27 lip 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:04, 27 lip 2014

Do góry

Anabelle po deszczach leżą totalnie mimo podpór - wkurzające są, ale jak je wyrzucić?? Tylko, żeby były ładne to każdy kwiatek potrzebuje podpórkę...

Rozwojowy kawałek pola 12:03, 27 lip 2014

Do góry
Czerwiec
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:02, 27 lip 2014

Do góry
olaw napisał(a)
Jula mam tojeść od Agaty posadzoną na bardzo słonecznym miejscu - na mojej patelni i daje radę

Ola bo tojeść to fajna roślinka ...bezproblemowa

miłego dnia

Życie w wiejskim ogrodzie 12:02, 27 lip 2014

Do góry
Ogródek Iwony 11:59, 27 lip 2014

Do góry
Wiosną kwitłaby bergenia, sasanki (mam 4 sztuki), może tulipany i bratki. W jakim dać kolorze wiosenne kwiatki?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:59, 27 lip 2014

Do góry
I pomyśleć, że wiosną zakładałem tą rabatę z własnych sadzonek, które pozyskałem wiosną lub jesienią...

Tak było 10 maja...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies