Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 12:20, 17 sie 2014

aaa i jeszcze zapomniałam o jedynej obwódce z bukszpanu jaką mam , wygląda na to że została przyjęta (tfu, tfu)
zupełnie nie wiem dlaczego na zdjęciu jest krzywa - bo w rzeczywistości - nie jest

ewakatowice 12:20, 17 sie 2014

Kulki z tawułki wyglądają przyzwoicie a jamnik to taki do kochania.
Jak by powiedział mój syn „nie za ładny ale pokochamy”… hhihihiih

Nie za późno wstawiasz rosół?

Doczytałam informację dot. Tarazu i stawiania ścianek… w wolnym czasie namaluj co i gdzie
Będziemy roztrząsać
agatanowa 14:27, 17 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
... Nie za późno wstawiasz rosół?...

To zależy, o której się jada My o tej godzinie, o której Katia nastawiała rosół, nawet nie bylismy po sniadaniu (oprócz naszej 4-latki) Najpierw celebrujemy kawkę

Takie ładne ogródki, choć nie wiem, ile tam murków, ma: Madżen (https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1) i Gabrysia (https://www.ogrodowisko.pl/watek/2648-geometrycznymarzenie-pieknego-ogrodu)

katiaxx 17:26, 17 sie 2014

a byłam i u jednej i u drugiej ale może nie zauważyłam, bo wtedy murkami nie byłam zainteresowana

a teraz patrzcie jak mi do twarzy z MOIMI NOWYMI WIDŁAMI AMERYKAŃSKIMI błyszczą i są jedwabiście gładkie

mąż żartuje że wyglądam jakbym się z nimi urodziła
dokonałam również zakupu bioponu do kompostu bo akurat taki był w CO, i że wg opisu wynika że niby za 3 łikii będę posiadaczka kompostu na punkcie którego moje rośliny dostaną bzika
(ja wiem że to musi potrwać nieco dłużej)
lecę sypać ten biopon.
a jutro przewalę hektar moimi NOWYMI widłami AMERYAKŃSKIMI - reymontowskie zostawiam do gnoju,

gusiarz 18:34, 17 sie 2014

Wreszcie wpadam z rewizytą sorki, że tak późno... Jako zadośćuczynienie podaję ogrody, w których dziewczyny postawiły w tym roku murki
1. Magdzia i jej wymarzony ogródklik

2. Jagoda i jej "przyziemna pasja klik

Ewunia również ma murki... ale Ewcię już znasz

Nie wiem czy znasz ogrody o których pisałam... zajrzyj jeśli nie.... podpytaj,

Achh... jeszcze Gabisia robiła niski murek przy brzozach.. zajrzyj tutaj

Więcej nie pamiętam, jak coś skojarzę... dam znać
Gardenarium 18:43, 17 sie 2014

katiaxx napisał(a)
tak sobie przeglądam i przeglądam i szukam aktualnego zdjęcia z choinami kan. czy przegapiłam, jakoś tak nie mogę ich wypatrzeć a ciekawam bo sadze te choiny i cholercia wie co to z tego mi wyjdzie, na żywo żywopłotu z choin nie widziałam i tak łażę i się proszę

Zajrzyj do ogrodu z lustrem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem

Instagram Ogrodowiska
katiaxx 18:45, 17 sie 2014

anka_ napisał(a)
A może sprawdź jeszcze karmnik rozesłany, bo jak dla mnie to nie mech- ale specem nie jestem.

Aniu - chyba nie to coś nie jest rozesłane, nie rozrasta się w gniazdko, chciałam zrobić jeszcze jakieś zdjęcie ale siadła mi bateria
katiaxx 18:48, 17 sie 2014

Gardenarium napisał(a)

Zajrzyj do ogrodu z lustrem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem

Danusiu, dziękuję za wizytę na moim wątku i podpowiedź, ledwom Cię rozpoznała w nowej szacie avartkowej

Zastanawiałam się jak taki żywopłot wygląda po 10-15-20 latach - czy gęstnieje od środka bo po takim czasie będzie miał gruby pień chyba
katiaxx 18:51, 17 sie 2014

gusiarz napisał(a)
Wreszcie wpadam z rewizytą sorki, że tak późno... Jako zadośćuczynienie podaję ogrody, w których dziewczyny postawiły w tym roku murki
1. Magdzia i jej wymarzony ogródklik

2. Jagoda i jej "przyziemna pasja klik

Ewunia również ma murki... ale Ewcię już znasz

Nie wiem czy znasz ogrody o których pisałam... zajrzyj jeśli nie.... podpytaj,

Achh... jeszcze Gabisia robiła niski murek przy brzozach.. zajrzyj tutaj

Więcej nie pamiętam, jak coś skojarzę... dam znać

Oooo. Czuję się zaszczycona Twoją rewizytą dziękuję za linki, aż łezka w oku mi się kręci jak myślę ile tu dobrych dusz
zaglądaj do mnie od czasu do czasu, bardzo proszę i pisz - zwłaszcza jak coś jest nie tak
katiaxx 19:34, 17 sie 2014

a tam - popiszę sobie na swoim wątku trochę , może dam rade strzelić sobie setkę w tydzień ; ale chciałam powiedzieć,że bardzo się cieszę, że tu trafiłam bo to forum i ogrody które oglądam i użytkownicy powodują że jakoś mi się ciągle chce, w zasadzie ciągle chce mi się więcej, , normalnie tam bym przekopała grządkę, i rzuciła temat w kąt, od czasu do czasu krzywiąc się na fakt że chwasty same się nie wyrywają a tu ciągle widzę coś nowego i pięknego i ludzi tylu wspaniałych

no, a tak w ogóle to powinnam się wziąć i coś narysować ale ja tak bardzo nie umiem rysować