Dziś troszkę inna rabata,musiałam porozsadzać rośliny i zrobić miejsce na skalniak. Powiedzcie mi proszę co posadzić w tym wolnym miejscu? Myślałam o hortensji mam w donicy różowe dwie i będą za chwilę do wsadzenia w ziemie więc może one?a może bukietowe vanilla fraise?a może coś innego?
już mówię co tu jest bo jest zielono a więc 6 kul bukszpanu(tzn mają się zrobić kulki)berberysy karłowe czerwone i żółte które były w cieniu więc straciły kolor a teraz będą w słońcu bo to południe jest aha no i "s" z żółtego bukszpanu.
Chcę to wyłożyć białym kamieniem bo mi zostanie z poprzedniej rabaty którą widać w tle-jej wkrótce nie będzie.
Ta róża mnie wnerwia, bo jest za wysoka W zeszłym roku złapała plamistość to ja ucięłam ..do ziemi.. a ona nic tylko by rosłą.. kompleks kurdupla chyba ma ..
i melduję, że cyknęłam kilka fotek,
i skończyłam dziś cięcie kulek i stożków.
Kulek naliczyłam 42 i 5 stożków a kulek jeszcze dojdzie...bo zaczęłam dosadzanie kulek "rozrzuconych" za modrzewiami Były same kule z thuji a dosadzam cisy i bukszpany...
Teraz już na fotkach widzę, że niektóre trzeba skorygowac
To młody długosz królewski.... tylko tułcza muszę pomalować randapem... jest nie do wytępienia..
A tej hoście chyba w tym roku nie pozwolę zakwitnąć.. podoba mi sie ta ogromna kępa liści..
Tę hortkę wykopałam jesienią i wyrzuciłam... a ona przetrwałą zimę i zaczęła rosnąć... wiec znalazłam jakiś ugór i ją wciepałam.. tak to jest z moimi roślinkami..
Może ja na nowo polubię... tylko paproć onokleę mi zasłoni
A onoklkeę posadziłąm.. w ... mieczykach Zapomnialam, że je tam wyciepałam na zmarnowanie..
Mogę Ci tylko pokazac zdjęcie bo kupowałam go dla Ani a własciwie bardziej dla jej męża.Nie wiem jak rośnie i pewnie nikt Ci nie powie bo to nowinki w sprzedaży.
Przewspaniałe relacje wszystkich uczestników spotkania u Aniu, przewspaniałego" przewróconego ogrodu" jak to Marek napisał, ale jakby miało być inaczej u Ani, wspaniale się oglądało fotki roślin, rabat i całego ogrodu, dziękuję za relację i pozdrawiam wszystkich uczestników wraz z Gospodarzami
Czosnki, szałwie, trawy i cała masa innych: floksów, łubinów, jeżówek, kłosowców dla Magnolii, Małej Mi, Gabrysi, Vivy (to od Was jest ziele na tej rabacie):
Po wychyleniu się z okna widać kawałek przedogródka z masą lili już niedługo będzie pięky spektakl.
Lilie mają po ponad dwa metry, a niektóre po 35 kwiatów z jednej cebuli