Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:43, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
dla wyżu

Co za szelmowski uśmiech... ciekawe do kogo się śmieje...
Ogród z łezką 17:42, 30 cze 2014

Do góry

Gailardia Sun Devil i ostróżki z jeżówką w tle

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:41, 30 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Ależ kolorowo u Ciebie Irenko, a ja już wieku tu nie byłem. Czytam o ciągłych zmianach, ale coraz ładniej się robi. Pozdrawiam.

A ja miałam okazję widzieć cię u Ani, na ostatnim spotkaniu, podziwiałam to, czego Ty dokonałeś, normalnie czad, jak urosło, jak zachowane linie, wszystko się Tobie udało
nie wyrabiam tylko z czasem, aby wszędzie się wpisać
..och my ogrodnicy, ciągle coś zobaczymy, ciągle nas gna, ale to dlatego że dążymy do perfekcji, jednym się udaje, drugim nie, ale warto zmieniać dzięki Marku
dla ciebie cudowny krwawnik od Weroniki, on biały, różowy, a na końcu taki fioletowy i potem znowu się zmienia, ot kameleon
Rododendronowy ogród II. 17:40, 30 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Mam ten czerwony od ciebie, kwitł już rok temu i w tym daje czadu, ale te chyba jakieś inne, czekam
Ani ogród po 2 latach zupełnie inny, dojrzały, piękny, przemyślany, zobaczyłaś tez Vivy ogród, kolejny klejnot, no cały rejon tam piękny, Łańcut, Tarnów, zmienia się Polska na lepsze do piekłą niekoniecznie

Ostatnio poznałam nazwe tego czerwonego

Ani ogród piekny i elegancki a Vivy rózano-zjawiskowy, poza tym jeszcze widziałam Sosnowo i jeszcze jeden ogród spoza forum, wszystkie zachwycajace. W Lańcucie nie byłam bo juz wracalam do domu i miałam duże spóźnienie w samej Lodzi stał ponad godzine w korkach.
Widze ze nazwe zasłoniło Ogrodowisko wiec napiszę to Campfire Embers
Ogród z łezką 17:37, 30 cze 2014

Do góry
Kolejne lilie zaczęły

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:34, 30 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

nowe impresje a co będzie teraz?

Wywaliłam stąd 6 róż, dałam w inne miejsce, posadziłam z powrotem róże, prawie czarne i do tego 6 sztuk trawy vertigo, ale się z nią uszarpałam przy okazji ile tulipanów poniszczyłam, no nic, chyba na jesień znowu posadzę...w kolejnej stópce cedru znowu róże, przycięłam na maksa Madame Plantier, posadziłam Nostalgie i znowu trawy Vertigo, a ostatni cedr ma te trawy carez aurea elata, sztukm 6 i tam rosną tylko 2 róże Rahpsody Blue, na razie tyle, walczę z szałwią, ja ją usuwam, bo nie pasuje do mojej koncepcji a ona w dwójnasób z mini korzonka odrasta, chyba chemia pójdzie..
a ta ostróżka jakas 2 kolorowa, całusa daje jeżówce
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:34, 30 cze 2014

Do góry
pani kopciuszkowa na posterunku

specjalnie przymocowana deska z boczna listwą

i rzut okiem w kierunku prac ciesielsko stolarskich

bryła wygląda jeszcze nieszczególnie ale już niedługo gałęzie brzozy Youngii zostaną rozwiązane i spłyną na dach i ściany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:25, 30 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ale piękne Lilie i liliowce

Dzięki, jeszcze większość dopiero w pąkach, czekam na pachnące
to samo z jeżówkami, jedna kwitnie reszta tuż..tuż...wczoraj siewki przenosiłam w docelowe miejsca
Byliny na byliny i trawy ;) 17:20, 30 cze 2014

Do góry
Jeżówki ale tylko rózowe, floksy też głównie rózowe i tawułkę tez w tym kolorze , ale teraz chyba zły okres na wysyłkę , poczatek wrzesnia dużo lepszy.
Miejsko & sielsko 17:20, 30 cze 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 30 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam już kupić tę sól - Ta mówi, "po co przesiej popiół i posypuj". Do dziś dziwię się genialności tego stwierdzenia. Nic to, że lato i popiołu nie ma, że ten co jest jest mokry i w kompoście, że czynność przesiewania popiołu w sytuacji pełni lata jest uciążliwa ze względów czasowych.... .

I jak tu mieć ładny trawnik.

A propos wybarwiania się kolorów, coś jest na rzeczy: w tym roku nawet 'Reine des Violettes' jest mało wybarwiona.
Jak za 20 zł mam sie bawić w przesiewanie popiołu i sypać nim na trawnik to ... rozumiesz. Zalecają solą posypywać pastwiska, zboża.. to trawa i to trawa
A ja chyba przegłam z żółtkami... pięciornik prosty, nachyłek okółkowy, lilie i rudbekia, a dołączy jeszcze chryzantema żółta.. i słonecznik wierzbolistny...

i od tyłu..
niebieski przetacznik wystaje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:17, 30 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...ładne zdjęcia ..oj...ładne Irenko.. zapatrzyłam się...

Agnieszko dzięki takie podsumowanie półrocza ogrodowego, co sukces, co porażka, tak pół na pół wychodzi

te na murze róże lepiej sobie radzą, kwitną stale, czyżby sucho i lepiej im?

nie wiem, co za trawka, ale ładna, mam ich 6...od Finki chyba, to jeszcze się dopytam

nieogrodowy bluszcz stale żyje i zdobywa nowe tereny, za nim goni jasnota, przetrwał -29 stopni, mocarz

te też ratowane, z roku na rok, coraz lepsze, jedna biała a druga niebiesko-różowa
Początki w Kruklandii 17:06, 30 cze 2014

Do góry
Kto wie co jest na tym zdjęciu...te bordowe?
Bo białe to chyba ostrogowiec???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:03, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Widzę, że Lankon też sie zachwycasz..

Ależ mnie zaskoczyłaś, która to, wiesz, ze ja sklerozę mam, musisz mi przypomnieć
te dzwonki fajne, jak kwitna, ale się tez pokłądają i nie wiem, czy znowu tu nie rozwalę...mam tu Flamentanz, dereń Kousa i Florida Rubrum, mięta variegata, orliki, margeritki, wilczomlecz, firletka biała i te dzwonki

wszystkie konwalniki mają kwiatki, chyba przenosiny wyszły na plus, w końcu coś ruszyło
baba siała mak i ..posiał się w hakone

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:56, 30 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Macham z rańca! Trzymaj się! Buziaczki.

Trzymam się
jak dojrzałam do cięcia bukszpanów, to leje, ale mam wymówkę wczoraj, jako tako mi szło, ale i pogoda odpowiednia, ciepło, deszczyk i słońce, nie zmokłam

Haniu trenuj na rowerku
liliowce kwitną, ale jakoś i one i lilie tak na raty, czyżby za sucho, czy w nocy za zimno?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:45, 30 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Irenko za kolejna porcję kwiatową.

Zbysiu, dobrze, że nie ganisz, bo ja tak dużo zdjęć dajęale szybko się przewija i już, no nie?
i z serii sukces ogrodowy
limki patyczki w pakach kwiatowych, anabel patyczki kwitną, Vanilka olbrzymia urosła i kto wie, może zakwitnie

anabelka i obok patyki ubiegłoroczne, całe w pąkach

a tu pół sukcesu, no bo żyje mój przetacznik christa, ale dopiero rusza, ledwo czubek widać, jednak przenosiny odczuły
a tu skrzydlaci coś wyprawiają

i krwiste hortki, ratowane... 2 lata temu przemarzły i podniosły się, jak Feniks z popiołui te też

pozdrawiam
Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:44, 30 cze 2014

Do góry
Witam, teraz i ja potrzebuję Waszej pomocy.
Dwa miesiące temu ułożyłem upragniony trawnik z rolki.
Po kilku tygodniach nastapiło pierwsze koszenie, nowa kosiarka - ale jak się później okazało miała za niskie obroty, oddałem ją do sklepu, ale problem pozostał.
Trawa była poszarpana, a na dodatek słaba moc kosiarki spowodowała że znaczna część trawy zamiast trafić do kosza trafiła na ziemię.
Zapewne proces gnicia sprawił że z ładnej trawy zrobiło się pole.
W niektórych miejscach trawa rośnie szybko zielona, w innych jak na zdjęciach.
Co mogłem to wygrabiłem, ale nie mogę tego zrobić zbyt brutalnie bo trawa dopiero co się zakorzeniła.
Dwa tygodnie temu nawoziłem Substral Osmocote (czy jakoś tak). Ale poprawy nie widzę.
Załączone zdjęcia są świeżo po skoszeniu trawy, jak widać jedna wielka porażka...
Co mam zrobić aby doprowadzić trawnik do wymarzonego stanu?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:33, 30 cze 2014

Do góry
Lena napisał(a)
Irenko ależ masz busz werbeny - piknie ci przezimowała
Moja też i oby ta zima była łaskawa
Pięknie i kolorowo
Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę

Oj tak, zima była bardzo łaskawa, może tak już na stałe? zbiorę nasiona tak czy siak, a ją samą zostawiam i nie wykopuję, bo to kępiska wielkie, tak samo trawę Vertigo, zostawiam, zobaczymy...już oficjalnie mówią o zmianie klimatu..
Lenko pozdrawiam, muszę wpasc do ciebie i obejrzeć włości
tu na rabacie też dałam siewki, ciekawa jestem, czy zakwitną, pod murem ida błyskawicznie
a tak przy okazji, lubię te rabatę, jakieś udane miejsca sąnie wszytsko źle wychodzi, są sukcesy i porażki
widok ogólny

zachodzące słońce i werbena, jak koronka

Kolorowe Rabaty Martek 16:25, 30 cze 2014

Do góry
Marta pozdrawiam, pierwszy pąk widoczny potem stale ci wklejać będę uwielbiasz cynie i zaraziłaś mnie nimi acha i tytoń pięknie mi wschodzi
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:59, 30 cze 2014

Do góry
Mirella podobno przeciwieństwa się przyciągają ale w moim przypadku funki to nie dotyczy wiec w tym zakresie nie będę się wymądrzał, po prostu się nie znam na mikroszkopkach, rh jak najbardziej ale przygotuj się na dodatkowe podlewanie i co jakiś czas warto szpadlem przeciąć korzenie sosny bo będą ciągnęły do wody
śliwowica z tymiankiem ma bardzo łagodny smak - omijać Chaluparską tania podróba
w temacie fałszywego Anioła nie mam wytłumaczenia

to nie ten z kropelkami -ten jest jasniejszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies