Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 11:22, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu wstawiłam zdjęcia do wątku identyfikacja traw.Bo miał przy sobie identyfikator,że 'Adagio'.Córcia wśród innych roślin w tym sporo traw mi go przywiozła.Ale jak doczytuję w googlach to 'Adagio niby zielony i bez pasków

Anulko, obejrzę dzisiaj dokładnie swojego. Na 99% na delikatny biały paseczek.
Zdjęcie swojego wstawiłam wyżej, zerknij.
Już zaglądam do wątku z trawami
11:26, 14 wrz 2014
Asiu napisz mi jak z tym laniem wrotycza na Waszym trawniku.Jak długo wrotycz "się kisił" i jaką proporcję miałaś tzn ile gnojówki a ile wody do rozcieńczenia potem,lałaś raz czy więcej razy?
11:28, 14 wrz 2014
Nasze posty mijają się Czyli mam 'Adagio' To się cieszę bo pasuje akurat w tym miejscu co go posadziłam za donicą,za nim jest rozplenica to on jej nie zasłoni,wzajemnie się uzupełnią
JoannA 11:29, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Mój puścił dwa pióropusze ale na razie do końca nie rozwinięte jeszcze,Twój już ładny

Mój Adagio sadzony wiosną ubiegłego roku i podwoił swoją objętość. I jestem z niego bardzo zadowolona
JoannA 11:35, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Nasze posty mijają się Czyli mam 'Adagio' To się cieszę bo pasuje akurat w tym miejscu co go posadziłam za donicą,za nim jest rozplenica to on jej nie zasłoni,wzajemnie się uzupełnią

Będziesz zadowolona z tej trawy Anulko
BusyBee 11:38, 14 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Widzę burzę mozgów nad Twoją rabatą. Bardzo ładnie sobie z nią radzisz
Żurawki chyba z Lublina bo tam się wybierałaś...powystawowe.
Jeśli to duże okazy to śmiało dziel. Ja teraz swoje przesadzam, dzielę i nadwyżki rozdaję.
Fotki mojego ogrodu wstawiam na bieżąco aż do znudzenia. Lawenda po cięciu zakwitła ponownie, ale już nie tak obficie jak latem. Niemniej jednak cieszy nie tylko nas ale również owady. Twoja młoda to nawet lepiej że się nie wysiła na powtórne kwitnienie, ładniej się rozrośnie.
U mnie pędraki w trawniku, lałam wrotyczem ale na taką powierzchnię trwanika miałam za mało gnojówki. Kupiłam Dursban i laliśmy cały trawnik bo nie uśmiecha się nam zakładanie trwanika od nowa na takiej powierzchni. Widzę poprawę i brak larw
Na kawkę zaraz wpadam bo Andrzeja nosi już od siedzenia w domu. W sobotę wybieramy się do Skierniewic.
Mam tydzień urlopu i planuje też coś podziałać w ogrodzie.
buziaki

Asiu pamiętaj, że tylko Tobie się wydaje, że zdjęć dużo dla nas nigdy za wiele... a zdjęcia zawilców to gdzie? posadzone?? może nie zauważyłam- muszę się cofnąć....

Fajnie, że urlop teraz...Taka pogoda super
11:39, 14 wrz 2014
To będzie mój drugi miskant.Pierwszy to 'Hinjo',miał być mojego wzrostu ale idzie jak burza,jak go sadziliśmy dostał dwa ogromne wiadra kompostu Asiu a masz u siebie proso rózgowate?
11:40, 14 wrz 2014
Albo tatarak trawiast 'Ogon'? Też mam je do posadzenia i muszę doczytać gdzie będzie im najlepiej.
JoannA 11:43, 14 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Asiu pamiętaj, że tylko Tobie się wydaje, że zdjęć dużo dla nas nigdy za wiele... a zdjęcia zawilców to gdzie? posadzone?? może nie zauważyłam- muszę się cofnąć....

Fajnie, że urlop teraz...Taka pogoda super

Zdjęcia zawilców są
Z pięknej pogody cieszą się też pracowite pszczółki
JoannA 11:47, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu napisz mi jak z tym laniem wrotycza na Waszym trawniku.Jak długo wrotycz "się kisił" i jaką proporcję miałaś tzn ile gnojówki a ile wody do rozcieńczenia potem,lałaś raz czy więcej razy?

Wrotycz kisił się ponad 3 tygodnie. Rozcieńczyłam 1:3 i lałam konewką na trawnik. Zabieg robiłam tylko raz i na małym kawałku, tam gdzie najwcześniej zauważyłam obecność pędraków. W środę polałam cały trwanik Dursbanem bo zauważyłam inwazję pędraków. Nie uśmiechała mi się wizja wymiany całego trawnika.