Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 00:28, 27 cze 2014

Do góry
Żółtki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:28, 27 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Edenka jest tuż przed Leosiem ... a nie powinna bo ona więcej słoneczka potrzebuje ... miała być na tarasie i może w okresie spoczynku pomiędzy kwitnieniem zdecyduję się ją w donicy odpowiedniej przenieść (maestria wykopania bez osypania ziemi ... tam gdzie nie ma gliny czyn z zakresu niemożliwe ) ...

zachwyca przede wszystkim wielkością i kształtem pąka ... jest słodka i bajkowa w barwie ... urzeka ... usentymentalnia (no masz podkresliło ... no dobra może to moje słowo ale to jest właśnie to ) ... to róża obiecująca podróż do krainy marzeń ... opowiadająca bajkę z tysiąca i jednej nocy ...

Iza to Eden ..czy Eden 85 ..moja całkiem jaśniejsza ...
ale moja to Eden rose 85...ciekawam , czy słońce ma aż taki wpływ na odcień kwiatka ...nie mam ładnych fotek , bo akurat tak siem składa że matoł do robienia zdjęć jestem wyjątkowy ...ale ...

Kolorowy ogród na piasku 00:26, 27 cze 2014

Do góry
Alinko, dziękuję za tak przychylna opinię o moim ogrodzie
Bardzo miłe wspomnienia pozostały mi po Waszej wizycie, była tak krótka i mam wrażenie, że jak wiaterek przeleciała przez mój ogród
Ale tak musiało być, bo była wstępem do właściwego spotkania i oglądania pięknego i wymuskanego ogrodu Ani...Małej MI

Alinko, Gabrysiu bardzo dziękuję, że zechciałyście gościć u mnie

Kwiatuszki dla Was

Jasmina i James Galway

-
Mój 4 arowy azyl... 00:24, 27 cze 2014

Do góry
A to co?

Mój 4 arowy azyl... 00:18, 27 cze 2014

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, to mogą być siewki rutewki ale trzeba czekać na jeszcze jedną parę listków
Co do róż to biała powiedziałabym, że to Alba Rose, bo Cover ma wyraźnie żółty środeczek, to nie widzę tego. Natomiast różowa chyba będzie P.Swany, po kolorze, Jasmina jest jaśniejsza. Trzeba czekać aż się kwiatek otworzy.
Nie przyjęły się wszystkie?

Wszystkie się przyjęły, ale na razie tylko te pokazały kwiaty.

A to rozwinięty ten różowy pączek

i jeszcze biała
Mój 4 arowy azyl... 00:13, 27 cze 2014

Do góry
I inne różności

Zakątek z fioletową ławeczką 00:12, 27 cze 2014

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 00:12, 27 cze 2014

Do góry
Sobotni dzień był dla mnie takim przeżyciem estetycznym ,że noc prawie bezsenną miałam , bo takiej ilości róż mogę tylko właścicielce KOLOROWEGO OGRODU NA PIASKU pozazdrościć .
ogród Vivy - bo o nim mowa jest dla mnie perełką i wzorem do naśladowania ...ale chyba niedoścignionym ..zróżnicowanie poziomów daje niesamowity efekt a rozległy staw ścielący się na prawie całej szerokości ogrodu jest wisienka na torcie .
rozplanowanie rabat daje możliwość długiego spaceru i oglądnięcia wielu zakątków . naturalny , niewymuszony styl jest tu absolutnym atutem .
Viva bardzo dziękuję jeszcze raz za przemiłe przyjęcie i oczywiście zapraszam do Kalwarii...moje zdjęcia pewno nie oddają w pełni tego co zobaczyłam ,
ale pozwolicie ....moimi oczami ...co zobaczyłam ..

Mój 4 arowy azyl... 00:05, 27 cze 2014

Do góry
Chopin

Kolorowy ogród na piasku 23:59, 26 cze 2014

Do góry
Zakwitają moje ulubione leucanthemum. Ostatnio nabyłam szóstą odmianę

-

To też nowy zakup, poszukiwany przeze mnie i ulubione dalie pomponikowe

-
Mój 4 arowy azyl... 23:58, 26 cze 2014

Do góry
Dzisiaj wycięłam dwie kępy ostróżki, bo kończyła kwitnienie a liście były już okropne, nawet trochę mączniaka załapały.
A ja złapałam in flagranti tę oto parkę i to gdzie? W kompoście na świeżo przyniesionych liściach kalafiora
Dwa ogrody 23:58, 26 cze 2014

Do góry
viva napisał(a)
Mariolu, ślicznie masz skomponowane rabaty i wszystko takie bujne
Kolejne, piękne czosnki.

Na rabacie z hortensji będziesz miała w przyszłości niezły żywopłocik

Vivo
, to miłe, co piszesz, ale ja wiem swoje po obejrzeniu zdjęć Twojego ogrodu
Zastanawiam się, co posadzić przed Limkami, myślałam o runiance, zimozielonych trawach i buksikach plus żurawki, aby wiosną nie było łyso po ścięciu hortensji.
Dla Cię niespodzianka, zakwitł ciemiernik sadzony w kwietniu

Rench, zastanawiam się nad białą lawendą, po zimie też wyleciały mi trzy sztuki, a w starym rośnie jedna trzeci czy czwarty rok i dobrze się trzyma. A jak zima będzie ostra, to mogą polecieć wszystkie. Dam tam chyba wyższą niebieską lawendę lub coś innego, tylko jeszcze nie wiem co
Ascot jest piękna, może ja coś robię nie tak, może potrzebuje lekki półcień?

Leśne Wzgórze 23:56, 26 cze 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Jagoda tej mam bardzo dużo i mogę już Ci ją wysłać, bo trzeba ją podzielić

i jeszcze tę będę dzielić ale mam jej mało więc sadzonki też byłyby mniejsze:

Matylda jak bedziesz dzieliła to ja bym reflektowała na ta pierwszą , dogadamy się bliżej jesieni
Ładne zakupy byłaś w Dobrympolu ?? jestes zadowolona ?? czytałam ze sie dzisiaj wybierasz i gdybym nie miała akurat wnuczusia u siebie to też bym sie tam wybrała ,zeby sie z Tobą spotkac i poznaćale niestety siła wyższa ,,,ale moze jeszcze będzie okazja
Zakątek z fioletową ławeczką 23:55, 26 cze 2014

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 23:42, 26 cze 2014

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, owocki i kwiatki wszystkie takie pyszne i zdrowiutkie

Ja mam przymiotno z nasion

Masz przymiotno ogrodowe z nasion? Moje nasion nie zawiązują
Vivo, czy to mogą być siewki rutewki mniejszej? Trzy takie mi wykiełkowały, tylko czy z nasion rutewki?

Ogród jakby na leśnej polanie 23:41, 26 cze 2014

Do góry
karol1a napisał(a)

Kamienie czekają na zrobienie skalniaka. Pod siatką borówki amerykańskie i jeżyny. Trawnik maskuje różnice poziomów.

Mam taką samą kostkę na tarasie
Do trzech razy sztuka. 23:39, 26 cze 2014

Do góry
Danusiu bardzo Ci dziękuję, za tak szybki odzew. Wiesz, że też się nad tym zastanawiałam. Tylko nie wiem czy deko nie za mało tego słoneczka. Mam tam już sześć lawend i ładnie to wygląda, tylko co za lawendą albo przed nią posadzić, bo ona sama jest dosyć wysoka.

A i jeszcze ciekawostka. Z sześciopaka lawendy jedna jest inną odmianą.
Ogród jakby na leśnej polanie 23:38, 26 cze 2014

Do góry

Rabata wielokwiatowa. Tu też kwiatki odwracają się od wchodzących. Rabata pełni trochę rolę przedogródka, prowadzi gości od furtki do drzwi.
Na razie jest tam większośc roślin jednorocznych (z własnej produkcji), ale przydałyby się zmiany na jakieś rośliny zimozielone. Tylko nie bardzo wiem co wytrzyma na takiej "patelni". Proszę o pomoc w doborze roślin.
Pszczelarnia 23:37, 26 cze 2014

Do góry
Ewa słuchająca brzęczenia pszczółek w różach

Ogród prawie romantyczny 23:35, 26 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mam w planach na miejsce Hakuro posadzić zupełnie coś innego ale bardzo efektownego mianowicie stożki grabowe które oczywiście sam będę formował

Wow, Przemku, teraz mnie zaskoczyłeś. Stożki wyglądają wspaniale! Szczególnie w otoczeniu strzyżonych bukszpanów! Rewelacja!
Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies