Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:11, 08 wrz 2014

ewsyg napisał(a)
Ta różowa jeżówka wygląda mi na Southern Belle

A ta seledynowa to na pewno nie jest Coconut Lime, musi to być jakaś inna seledynowa. To normalne, że one w doniczkach są wysokie. W ziemi będą trochę inne, ale też wysokie i raczej wiotkie, do palikowania. Te pełne tak mają.
Ta trawa od Ciebie jest rewelacyjna

Ewo, te jeżówki o dziwo są bardzo sztywne i majądość grube łodyżki, ale wysokość tej różowej jest powalająca. Posadziłam tak, żeby nie zasłaniała innych kwiatków. Cieszę się, że jesteś zadowolona z trawki, ona przez zimę też ładnie wygląda, ale przed wiosennym wzroste można przyciąć stare liście.
Dorota123 21:16, 08 wrz 2014

Ewo u nas też nie zawsze można kupić to co się chce, ale podczas sobotniej giełdy samochodowej w Sandomierzu są też inni sprzedający między innymi są z roślinami i u nich można trafić na coś fajnego.

Jolu posadziłam jeżówki , ale efekt żaden, bo obłamałam im kwiatki, żeby się rozrosły. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą mocniejsze, większe i pięknie ukwiecone.
Agania 21:25, 08 wrz 2014

Wszystkie slicznoty na tym żwirku, ładnie wyglada taka rabata, jest taka wyrazista i podkreśla ich urodę, w atrach się zakochałam, maja niespotykany kolorek, a może to dalie.......jeżówki są takie wysokie, kłopot jest z nimi, bo trzaba popierać, sa też karłowe odmiany

pozdrawiam Doti
Ewa777 00:01, 09 wrz 2014

Dobrze, że moi znajomi nie widzieli Twojego ogrodu To trochę mnie chwalą
12:02, 09 wrz 2014
Jakie śliczne jeżówki,też teraz jestem na ich etapie
Dorotko paczkę dziś wysłałam,jutro już będzie u Ciebie

Miłego dnia
Dorota123 19:49, 09 wrz 2014

Agania napisał(a)
Wszystkie slicznoty na tym żwirku, ładnie wyglada taka rabata, jest taka wyrazista i podkreśla ich urodę, w atrach się zakochałam, maja niespotykany kolorek, a może to dalie.......jeżówki są takie wysokie, kłopot jest z nimi, bo trzaba popierać, sa też karłowe odmiany

pozdrawiam Doti

Myślałam, że ta jeżówka jest wybujała, ale jeśli to jej normalna wielkość to będzie ją w takim razie widać z daleka. Coraz bardziej podobają mi się rabaty ze żwirem. Na wiosnę znów kupię tonę tego kruszcu i wysypię kolejną rabatkę. Te kwiatki łososiowe to dalie, mam je 2 rok, w ubiegłym roku były w donicach, a że przezimowały w piwnicy to miały szansę zakwitnąć po raz drugi. Zdecydowanie bardziej są dorodne w ziemi.
Dorota123 19:53, 09 wrz 2014

Dziś trochę trawek.
Dorota123 19:54, 09 wrz 2014

20:45, 09 wrz 2014
Uwielbiam trawy i wszelakiej maści ganeczki,garnce,sagany A donice masz śliczne
asiach 14:05, 10 wrz 2014

Dorotko, witam po przerwie!
Ogród masz piękny a te detale wymiatają
Ptaszki śliczne!!!!
A gdzie takie mozna kupić???
Miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies