Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodnik mimo woli 16:19, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Trawy już nie chę.... zwłaszcza ekspansywnej
Chcę ze sklepu od Finki.... floksy.... tylko jak się teleportować??????

to chyba w niedługim czasie uda się zrobić! to co ja mam też wywalić, aż takie złe doświadczenia z nią miałaś?
Ogrodnik mimo woli 16:12, 13 wrz 2012

Do góry
Trawy już nie chę.... zwłaszcza ekspansywnej
Chcę ze sklepu od Finki.... floksy.... tylko jak się teleportować??????
Nigdy nie mów nigdy 22:00, 12 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Macham. O tych floksów to masz dużo, czy ta rabata taka olbrzymia???

Ja też Ci macham
Rabata spora 29 m x 1,20 m. Na niej mam 29 róż i floksy między sadzę
Pozdrawiam Ulcia.
Nigdy nie mów nigdy 10:13, 12 wrz 2012

Do góry
Jutro jedziemy, po drodze odbieram floksy od Elizy, a tu pogoda do bani. Żeby tylko posadzić się dało

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:38, 10 wrz 2012

Do góry
Floksy są o wiele lepsze, bo zimozielone Dobry wybór
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:59, 09 wrz 2012

Do góry
Dzięki za floksy. Już rosną sobie...między różami. Dostałam też szydlaste w dużej ilości od Siaaski i zmiana planów. Zamiast rogownicy floksiki będą zadarniać
Moja największa pasja - ogród 21:20, 07 wrz 2012

Do góry
Wreszcie dzięki Sebkowi Cię znalazłam. Mam dla Ciebie floksy 2 malutkie sadzonki (podzieliłam swoje na pół)w dwóch odcieniach. Pozdr.
Moja największa pasja - ogród 17:10, 07 wrz 2012

Do góry
Kasia pewnie że Ci przywiozę floksy Wykopię ile będę mogła i jakoś to podzielimy bo Rysióweczka też chciała
Ostatnio nie mam czasu żeby zaglądnąć na Ogrodowisko. Wróciłam do pracy i doba za krótka żeby z wszystkim nadążyć ale cieszę się że już jutro się widzimy
Nigdy nie mów nigdy 15:39, 07 wrz 2012

Do góry
Witaj Kindziu- proszę przypomnij mi kto ofiarowywał irysy , lilie itp. a chciał w zamian floksy, bo nie mogę znaleźć. A mam dla niej floksy w sadzonce. Dzięki za pomoc
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:50, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Samo piękno. A w tle góry.
Z czego jest zrobiona ta zielona kurtyna/brama równo przycięta? Oraz: co za krzew rośnie po prawej stronie z białym odcieniem? Po lewej to pęcherznice żółtolistne, jak pamiętam? A trawnik to jak dywan specjalnie rozłożony na okazję. Tomek, nie szczędź nam zdjęć.

Ewo, za kurtynę robi u nas żywopłot ze świerka pospolitego. Właśnie domaga się wyrównania, bo się trochę zjeżył. Jeśli chodzi o ten jasny krzew to pewnie masz na myśli naszą "oliwkę", czyli gruszę wierzbolistną. Pęcherznice żółte są bo obu stronach ogrodu, potem w bukszpanowym to już Diabolo tło robi.
Właśnie jesteśmy w trakcie podrasowywania - odchwaszczanie, przycinanie, dosadzanie. Fotek dzisiaj nie wstawię, bo padam - dzień był dłuugi !
Kolory się dopiero zaczną w ogrodzie, bo zaczynają kwitnąć astry krzaczaste, nowo-angielskie i nowo-belgijskie. W trawiastym szaleje werbena (V. bonariense) w ilości niepoliczalnej Zaczynają kwitnąć nawłocie, czosnki skalne, rozchodniki, słoneczniki, sadźce no i oczywiście rozplenice i miskanty. Ciągle kwitną jeżówki, żurawki (odmiana 'Paris' kwitnie masowo i bez chwili przerwy od czerwca), liliowce, przetaczniki, floksy, fuksje no i nasz numer jeden w tym roku - Agastache 'Black Adder'. To agastache kwitnie wściekle od końca czerwca i pewnie skończy w październiku.
I kto powiedział że koniec lata ma być bez kwiatów. Wychodzi na to, że wrzesień to najbardziej kolorowy miesiąc w roku.
Tomek
Nasz mały raj na ziemi :) 18:53, 04 wrz 2012

Do góry
Cześć Asiu, dawno mnie nie było, ale u nas chrzciny i urwanie głowy, nie było czasu
Pisałaś u Rysiowej, że masz floksy szydlaste na zbyciu, mogę się do ciebie uśmiechnąć?
Czym obsadzić długą słoneczną skarpe? 01:13, 01 wrz 2012

Do góry
Poduchy tworzą: floksy szydlaste /jest ich kilka odmian/, rogownica kutnerowata i barwinek /szybko się rozrastają i są dosć inwazyjne/. żagwin, mydlnica bazyliowata, czyściec wełnisty o kutnerowatych, srebrzystych lisciach, rozchodnik biały, przetacznik siwy i wiele innych, które możesz wybrać z wątku byliny
Są też płożące krzewy: jałowce, irgi, trzmieliny i krzewinki: wrzosy i wrzośce
Nigdy nie mów nigdy 21:35, 31 sie 2012

Do góry
Rysióweczko czytałam że potrzebujesz rogownicę Mam jej bardzo dużo więc mogę przywieżć do Kapiasów bo wszystko wskazuje na to że będę Cieszę się bardzo Nie wiem czy dobrze pamiętam ale czy potrzebujesz też czyściec wełnisty albo floksy te na skalniaki różowe? Też mam ich dużo i chętnie się podzielę
Nigdy nie mów nigdy 08:01, 30 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ależ pięknie Ci się skomponowały floksy z astrami. Moje floksy już przekwitły, aż żal ...

Moje, po przebojach z mączniakiem, teraz pokazują swoją urodę
W kolejce czekają marcinki. Bardzo jestem ciekawa ich koloru.
Nigdy nie mów nigdy 19:27, 29 sie 2012

Do góry
Ależ pięknie Ci się skomponowały floksy z astrami. Moje floksy już przekwitły, aż żal ...
Nigdy nie mów nigdy 23:11, 28 sie 2012

Do góry
I na dobranoc mój jedyny kwiat Red Baron

i floksy kwitnące z astrami

zachwycające żurawki Fire Chief

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:07, 26 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ufff.... na przeczytanie.. dużo tego wyszło....
buteleczki super....
cena żurawek..... aż mi się wzdychło na cały głos..... ja chcę do Finki
plan na maksa.. jak u mnie..tyle, że mlan maks wykonaie minimum....
u nas jeszcze nie pada....

witaj Aniu juz mi się plan sypie, poszłam przesadzić floksy, to zaczęłąm plewić, i tak latam, to tu to tam; na razie bluszcze zrobione, ale to mężus zrobił!
po obiedzie sadzę!!
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 10:48, 26 sie 2012

Do góry
Dzisiaj dopiero znalazłam tę furtkę do zaczarowanych ogrodów, więc się witam.
Mam na imię Anka,zauważyłam, że wiek tu nie gra roli, mieszkam pod Łodzią w małym miasteczku od raptem 4 lat, w tym dwa lata na budowie a ściślej, rozbudowie. Wtedy towarzyszył mi Murator.
Nie pamiętam już, jak trafiłam na Ogrodowisko, chyba przez bukszpany. I wątek szefowej ( Nazywam Ją w myśli Danusia Aurea ) śledziłam z wypiekami, w niemym zachwycie .
Swój ogródek zaczęłam obsadzać dopiero wiosną zeszłego roku, zaczęło się od przesadzania wielkich host, które sadziła moja mama. Ze starych nasadzeń są jeszcze szmaragdy i lilak, ofiarowany mamie na Dzień Matki. I hortensje ogrodowe, mają ok 8 lat. Hosty, hortensje, bluszcz , róże, floksy, peonie, cegła zawsze były mi drogie. Teraz doszły bukszpany, lilaki, rudbekie - póki co, w marzeniach. Wpadłam tu jak śliwka w kompot. Wątek, może za czas jakiś, teraz kompleksy mam Anka
Ogród... reni 00:04, 26 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Widzę, że tu tyle dobrych duszyczek to może pomożecie.

Chcę zrobić porządek z tym

mam tam posadzone
1.hortensja 'Vanille Fraise
2.rhodendron hybr. Cunningham,s White
3. rhodendron hybr. Roseum Elegans
4.dwa peris jap. Forest Flame
5.tawułki
6.hosty
7.krzewuszka weigela bristol
8.lawenda
9. floksy -były
? krzew z jabłuszkami- był

Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
No i chyba ten płotek do likwidacji

Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty

i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie ale ze mnie ogrodnik- amator i nazw nie znam

Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego

Ładnie u ciebie Reni a ogród tworzy się wiele lat wiec wszystko przed tobą Róże sa sliczne bo ja tez jestem miłośniczką róż.Zauroczyła mnie twoja biała brama na drugim zdjęciu,, czy możesz mi powiedzieć z czego ją masz ? czy ona jest z drewna ? szukam takiej do siebie Gdzie mogę taką kupić ? jest bajeczna i bardzo pasuje do mojego domu Całe ogrodzenie jest sliczne
Bajkowy ogród Weroniki 21:47, 24 sie 2012

Do góry

A w ogrodzie zarosło. Dobrze, że nie uschło.

Aksamitki i tytonie ozdobne.

Astry w pąkach.

Floksy kwitną w kilku kolorach, i pachną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies