Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:21, 30 cze 2014

Do góry
pierwsze ogóreczki dzisiaj zebrane...

Pszczelarnia 23:19, 30 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ewuś kompozycja z hostami i świecznicą ... oj jak ja lubie takie zakątki ... za strumieniem prawie zapłakałam ... ślazówka mniam a maki nad nim to już obłęd ...

To proszę bardzo detal:

I rwący strumień:

Bajkowy ogród Weroniki 23:18, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kolorowo ...... róże poakzują swoja urodę.....
ale ta pięciolinia z ptakami mnie rozłożyła na łopatki..
W przyszłosci jak jestem w domu to przyjmę gościa, najwyżej będzie tylko herbata.. i taki gosć najlepszy bo nei wymaga przygotowań, których nie cierpię Sorki ale ten typ tak ma

To brzmi jak zaproszenie, dziękuję Aniu. Przygotowań dla mnie nie trzeba, zawsze coś do herbaty bym zabrała. Tylko czasu nie umiem podzielić, wciąż mi go mało. Z domu nie chce mi się już ruszać, zawsze mój M te wyjazdy na mnie "wymusza" w jakimś sensie, ale potem nie żałuję. Od lat wybierałam się zobaczyć miasto filmowe księdza Mateusza. Jadąc do Sandomierza zahaczyliśmy o Kielce (też o świąteczny kiermasz), musiałam zerknąć jak powstaje tam nowe. Blisko były Chęciny i ruiny zamku, blisko Jaskinia Raj. Do Baranowa też skoczyć było warto, ostatnio byłam tam na delegacji służbowej (47 lat temu) w związku z fabryką firanek w Skopaniu.
Było gorąco a w drodze powrotnej nawet burzowo. Tym razem nie, ale jeszcze się spotkamy.

W Sandomierzu byłam, księdza Mateusza nie spotkałam,

ryneczek, zaułki widziałam,

bramę sandomierską minęłam,

i do bramy dla zakonników (w porze zamknięcia innych bram), zwaną Uchem Igielnym, z trudem dotarłam za moim M, pokonując strome schody.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:17, 30 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
...

Ktos podpowie co to za mutant???
...

a to nie lubczyk? powachaj liście
Ogród to życie 23:15, 30 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
New Dawn. Obsypana pączkami

I ma nawet jeden kwiat. Mój Cieszę się bardzo, bardzo

Piekna jest ta różyczka. Miałam ją przez kilka lat, cudnie kwitła, a jednej zimy mi zmarzła. Pozdrawiam, niech rozkwitają piękne róże .
Zakochana w ogrodach 23:12, 30 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Iwonko ładne zestawienie czyśca z żurawka fajnie to wyglada donice na schodach super pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 30 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Mam prośbę do Vivy ale i do wszystkich o podpowiedź w sprawie rózanej

Pokażę miejsce na mojej rabacie, to miejsce widoczne w całym ogrodzie, tu posadziłam różę Reine de Violett, jak kwitnie jest urocza,ale teraz trochę choruje i ma przerwę w kwitnieniu, dalej prawie 2 metry róża Queen Elizabet

i mam plan chcę tą fioletową wsunąć pod królową a na to miejsce dać jakiś szeroki a nie wysoki krzak róży coby kwitła stale i pasowała kolorystycznie.
Na pewno nie biała. W pobliżu jest ławka z daszkiem na którą możę już w kolejnym sezonie wylezie moja mała jeszcze Veilchenblau więc kolorystyka tych róż taka fioletowata

to to miejsce

obok rośnie ta tawuła / ważny krzak- okolicznościowy / i wysunę go do przodu aby za nim wepchnąć Violett

taki rózowy kolor by mi pasował

z innej strony widać to miejsce

Dotarłam. Heritage mam ją 3 lata - kolor byłby dobry (u mnie ta róża nie choruje a ja nie pryskam w ogóle). Ale obawiam się, że ona za masywna na tę rabatkę. Może Comte de Chamb. - jak pisze Marek (też ją mam), tyle tylko, że ona bardziej różowa ale znośnie. Ale bardziej pasuje pokrojem do Queen Elisabeth już posadzonej. Szwedka za wątła i smukła ale czemu nie? Na różach się nie znam, moje gusta są ograniczone a smaki to czyste naśladownictwo z ogrodów Ogrodowiska.
Trzeba zacząć wszystko od początku 23:12, 30 cze 2014

Do góry
Mój tegoroczny trawniczek Bardzo lubię chodzić po nim boso
Co z tym ogródeczkiem począć 23:06, 30 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Kupiłam wczoraj w Praktikerze róże
Na etykiecie Eden ....i własnie dalej nie pamiętam a Pani zabrała etykietki bo tylko te moje dwie miały ,a ja durna myślałam że zapamiętam
Jedna ma pąki ,zaraz zakwitnie ,zobaczymy jakie będą

I tu proszę zrobić ...a ku ku i przekrzywić główkę

Stoją na nowej piesiowej rabacie
Może nawet tam je posadzę ,jak już furtkę przeniosę (nie zapomniałam )

Jesteś niemożliwa...
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:03, 30 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Weroniko jak ja się za wami wszystkimi stęskniłampozdrawiam

Aniu a jak zwie się ta piękność, jak znajdziesz chwilę proszę wpadnij może coś doradzisz
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:02, 30 cze 2014

Do góry
Kasia aż taki sprytny to ja nie jestem , uczę się dopiero i praktykuje u znawców tematu, ale i oni ze tego zdjęcia typowali by kilka podobnych odmian, kwiat delikatny ażurowy , zostaw ewentualnie przesadź gdzieś na boczek -(poranne olśnienie może 'Kyushu' )
z "wąskim" już nie bardzo , teraz tylko wysoki

Iwona

Asia on ci to on - widać go z daleka , przy płotku niedawno stała jeszcze budka gdzie biwakowaliśmy w czasie budowy teraz zaczynam tam coś tworzyć

Mirella oleander zimował w piwnicy i jakoś mu to służy , kopciuszki parę lat temu robiły gniazdo tam gdzie kot miał dostęp, teraz próbuje dostać się od góry ale daszku nie przegryzie

ten maluch kiedyś wleciał do domu , został oddany rodzicom

kto długo pracuje ma takie widoki

Pszczelarnia 22:59, 30 cze 2014

Do góry

Żółty i pomarańczowy oraz czerwony - to plany kolorystyczne na przyszłość Tutaj jeszcze szczątkowo jednak:

A tutaj też ciekawa paleta barw dla romantyków:

Trzeba zacząć wszystko od początku 22:56, 30 cze 2014

Do góry
Mój perukowiec po przejściach
Pszczelarnia 22:52, 30 cze 2014

Do góry

[img

noooo - patrzmy bez gadania

a u mnie maruna żółknie nie wiesz co może być ?

skarpy nie cywilizuj jest cudna taka naturalna, czasem sypnij garść nasion i tyle
Trzeba zacząć wszystko od początku 22:51, 30 cze 2014

Do góry
Z drugiej strony domu też nie wygląda najlepiej Może to gatunek jakiś nieciekawy?
Rododendronowy ogród II. 22:49, 30 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cos się źle wkleiło więc robaczek zamiast tekstu.

a co to za misiowaty robaczek ?
Miejsko & sielsko 22:49, 30 cze 2014

Do góry
Bea napisał(a)
Tak mogą wyglądać

lub tak w zależności czy do cienia czy w słońcu

zaraz wykasuję

Zostaw, piękne zdjęcia i bardzo kuszace.
W jakich warunkach rośnie?

Pierwsza za zdjęcia nadaje się do półcieniu?
Trzeba zacząć wszystko od początku 22:48, 30 cze 2014

Do góry
Moja lawenda jakaś wyciągnięta,nie podoba mi sie wcale, może ma za mało słoneczka?to strona południowo-zachodnia
Miejsko & sielsko 22:47, 30 cze 2014

Do góry
Tak mogą wyglądać

lub tak w zależności czy do cienia czy w słońcu

zaraz wykasuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 30 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Znalazłam z trochę bliższa. Szałowe nie są, ale mają potencjał

I to jaki! Już wja będe wiedzieć co z nimi zrobić!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies