Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Kasik 10:33, 14 sie 2014

Lubię takie czytelne rabaty, choć sama nie do końca takie tworzę. Liczę się z ich poszerzaniem w przyszłości i dlatego roślinki mam dość ciasno posadzone. U Ciebie jest pięknie - te rozchodniki chyba fajnie by z trawkami wyglądały, ale to już jest sprawa indywidualna, bo jak mówią "na gusta i smaki- przyjaciół nie ma"

Twoja intuicja podpowiada bardzo ładne rozwiązania- ogród jest piękny i klimatyczny. A w połączeniu z ta cegłą- bardzo urokliwy.

Ja jestem jego fanką

MarzenaG 12:03, 14 sie 2014

Bardzo, bardzo klimatyczny ogród zachwyca
Milka 14:03, 14 sie 2014

Pokaże drugi bok i znów potwierdzenie, że nie należy sadzic za gęsto...
Tu większośc 2-latki, a częśc sadzona na wiosnę tego roku.

nawet ja taki błąd zrobiłam, mąż się śmieje, ale znowu muszę przesadzać, hosty głównie, bo po roku jedne drugie zakryły i cudne paprocie...

i spaceruję i podziwiam, idealnie w moim guście jest ten styl, pięknie, ta cegła zachwyca; komplet źle nie wygląda, a jakby co, zawsze kolejna warstwa i coś innego
Milka 14:07, 14 sie 2014

grembosia napisał(a)
W przedogródku będą zmiany. Żurawki na nerkach przypala,słabo rosną, muszę im znaleźc inne miejsce. Tylko mam dylemat, co w miejsce żurawek, może macie jakieś pomysły. Chciałabym ładnie wyeksponowac kulki i stożki bukszpanowe, tutaj jest słońce prawie cały dzień.

Poza tym zaczyna to wyglądac sensownie.

Zachwycające!!!
mam podobny problem, przeniosłam już prawie wszystkie żurawki i daję berberys Bagatelle, wydaje mi się, ze do ciebie też by pasował i może jeszcze coś złotego..tawuła Gold Carpet, te sobie poradzą na suszy
JoannA 14:49, 14 sie 2014

grembosia napisał(a)

Wiem, rozplenice tu pasują, jeszcze myślę.

Pięknie prezentuje się ta rabata z rozchodnikami. Jeśli obawiasz się, że rozplenice będą tu za duże to proponuję rozplenice 'Little Bunny'. To najniższa odmiana tego gatunku.
Pospaceruję troszkę po ogrodzie, wyjątkowy klimat u Ciebie.
pozdrawiam
Ogrodeczek 17:11, 14 sie 2014

Achhhh co za przestrzeń... Ochhhh co za ogród !!!

Grembosiu wspaniałe są spacery po Twoim ogrodzie... Przemyślane kompozycje, ciekawe kwiaty i rośliny do podziwiania

Nie pierwszy raz jestem jestem zachwycona Twoim ogrodem... Podziwiam ogrom pracy jaki wkładasz !

PIĘKNIE!!!!

Pozdrawiam serdecznie

Katkak 20:44, 14 sie 2014

A ja skromnie zaproponowałabym trawki zamiast Żurawek . Jej, jak cudnie, echhhhh....
popcorn 20:51, 14 sie 2014

Grembosiu, bosko!!
Właśnie też miałam zaproponować trawki, carexy zamiast żurawek z bukszpanami- Kasia mnie ubiegła

pozdrawiam!!
grembosia 22:19, 14 sie 2014

Dziewczynki, dziękuję za zainteresowanie i dobre słowa. Teraz to będę miała dopiero ból głowy, bo sporo pomysłów mi podsunęłyście.
grembosia 23:24, 14 sie 2014

Zachęcona zdjęciami oświetlonego ogrodu Malej Mi, spróbowałam kolejny raz u siebie. Szkoda, że nie mogę oddac tego ciepłego klimatu, jaki tworzy się w ogrodzie po zmroku. Moje nieudolne próby poniżej...