Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 11:42, 28 cze 2014

Do góry
a mój kot dzisiaj rano (tak tak, ten kot co raczej leniwy jest...) złapał rudzika małego ! trzęsłam się jeszcze z godzinę przez tego drania!!! jak te ptaszki krzyczały, jak go atakowały (dosłownie go odganiały)

bo nam się rudziki zalęgły we wnęce na rynnę zamiast w luxusowych 2 budkach

sama brzozowa później, bo czas coś zrobić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 28 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

W rosarium też widziała, że jest.

Już mam
ale nie posadziłam, może dziś...
dobrze, że M. podlał, bo zupełnie o nich zapomniałam!
Cardiocrinum giganteum 11:34, 28 cze 2014

Do góry

Róże w naszych ogrodach 11:32, 28 cze 2014

Do góry
Miłej soboty:
Życie w wiejskim ogrodzie 11:31, 28 cze 2014

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 11:24, 28 cze 2014

Do góry
pod czereśnią zamiast niezapominajek rośnie lobelia (kto jeszcze pamięta, że nie lubiłam niebieskiego?)

a tu myślę (i myślę) co wsadzić zamiast modrzewia na pniu, bo jest za ciemno i za zielono
do czasu aż nie rozszaleje się limka! no i ostróżki (znów dokupiłam nowe, tadam!)
jakieś propozycje ? i czy pociągnąć w lewo żurawki czerwone przed ławeczkę ?

Pszczelarnia 11:16, 28 cze 2014

Do góry
wyglada na to, że zupełnie niechcący rozpętałam coś co nie było moim zamiarem

... zdjęcie moje i Ewy z minką wkleiłam tuż po spotkaniu ... pełna pozytywnych emocji i z przymrużeniem oka ... przykro mi jeżeli tak zdjęcie jak i zamieszczony przy nim komentarz zostały odebrane w sposób sugerujący brak akceptacji ... bardzo błędny odbiór ...

oglądałam zdjęcia i najbardziej uśmiałam się z tych ... jak idiotka zareagowałam czynem wklejając je i niechcący ale wywołując nie potrzebną a może w jakiś sposób potrzebną ale nieprzyjemną dyskusję ... no cóż stara jestem i głupia ... od lat biorąc udział w społecznościach forumowych powinnam wiedzieć, że słowo pisane bez tych emocji twarzą w twarz będzie odczytane tak jak chce tego odbiorca ... i jak subiektywnie czuje odbiorca w danym momencie ...

bardzo przepraszam za sklejenie zdjęć mojego i Ewy ze zdjęć Bogdzi ... ja i w obciętym nie widziałam tego na co póxniej zwrócono tu uwagę ... mój błąd ... przepraszam Ewę ... i jeszcze bardziej Bogdzię bo nie chciałam jej fotografiom (bardzo przeze mnie lubianym ) odebrać tego czegoś ... a odebrałam ... sama to teraz rozumiem ... oczywiście poproszę Danusię o usunięcie tego zdjęcia ... a sama odebrałam lekcję i odrobię zadanie domowe ... kfiatki i nigdy nic więcej ...

choć może i tym zdjęciem Bogdzi z minką nie wygrałabym konkursu na miss ogrodowiska to bardzo je lubię ... jak wspomniałam stara już jestem i akceptuję siebie ... wiem jak wyglądam i kim jestem ... w każdym zdjęciu widzę tylko siebie i nic tego nie zmieni ...

spotkania ogrodowiskowe są bardzo miłe ... dostarczają nam hektolitry pozytywnych przeżyć ... przedłużamy je i podgrzewamy oglądając relacje ... mamy wiele kontrowersyjnych dla jednych a śmiesznych (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) zdjęć na ogrodowiskowym serwerze ... czy warto z tego rezygnować ?

Albercik onegdaj potrafił się śmiać z tego zdjęcia ...

ja na swoje spojrzałam z dystansem ... zbyt pochopnie narzuciłam ten dystans odbiorcom ... za co kończąc przepraszam wszystkich odbiorców ...

Mój mały raj na ziemi :) 11:14, 28 cze 2014

Do góry
a kawa pod parasolem wśród róż, przed 7.oo smakuje nieziemsko!
bo ptasi koncert wówczas najpiękniejszy

moja nowa róża rabatowa nn, wtulona przy tarasie i pachnąca ! już przekwita pomału...
Herbicydy 11:10, 28 cze 2014

Do góry
Było tak-

A teraz jest tak-

Zobaczymy co z tego wyniknie choć na razie upałów nie ma
Życie w wiejskim ogrodzie 11:03, 28 cze 2014

Do góry
Moje skrzynie z petuniami i surfiniami przeszły same siebie Nawet nie przeszło mi przez myśl że mogą się aż tak rozrosnąć Szmaragdy będą cięte w stożki

Podwórkowa rehabilitacja 10:56, 28 cze 2014

Do góry
Wszystkim zaglądającym życzę udanego wypoczynku w sobotę i niedzielę wśród piękna przyrody.

Życie w wiejskim ogrodzie 10:54, 28 cze 2014

Do góry
Trawy i hosty to moje z ulubionych połączeń

Mój mały raj na ziemi :) 10:54, 28 cze 2014

Do góry
niecierpliwie czekam na donicę !!! ściana już wyrównana czeka na ramę drewnianą i lustro (soon!).
Roślinki ledwo zipią, bo też czekają i to już daaaawno

a pomysł na obsadzenie donicy Izy
no normalnie tak mnie zaskakuje ostatnio, że się chyba osobiście na CHFS wybiorę coby się podszkoloić ogrodniczo

za chodnikiem betonowym ma być woda...wiem, wiem - ma być już dawno, no ale cóż, tak wyszło...

a po lewej pod tarasem i tu MAM PYTANIE DO WAS chcę przed trawkę podsadzić drugą trawkę - konwalika, bo mam w innym miejscu i go słabo widać będzie dobrze? czy 2 trawy to za dużo ? ale przed tą jasną konwalik będzie widoczny chyba, cooo?

I co dalej w moim ogrodzie ? 10:51, 28 cze 2014

Do góry
tak było przed :

a tak jest (w połowie realizacji) po:
nad kancikami popracuję jak trawa się fajnie zregeneruje Po oprysku przeciw chwastom.

Mój mały raj na ziemi :) 10:44, 28 cze 2014

Do góry
c.d.
za stipami, biżej domu poczochrańce buksiki, ale dzisiaj już będą eleganckie

po prawej b/z

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 10:42, 28 cze 2014

Do góry
Moje płyty były na wiosnę ustawiane tylko na ziemi i wygladają tak Nie przesuwają się i są w miarę możliwości wypoziomowane

Wrzucaj foty napewno pomożeby z ustawianiem roślin
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:27, 28 cze 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Wspaniale tu u Ciebie pełno kwiatów i zapachów Bukieciki też cudowne

Pozdrawiam serdecznie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:25, 28 cze 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Agcia cóż to za cudeńko ??
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:04, 28 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

uwielbiam takie wijące alejki z niewiadomą na końcu masz naprawdę cudnie , gliniaczki śliczne
pamiętasz może nazwę tych żółtych słoneczek bo mam je co roku ale nazwa mi zawsze ucieknie
Moja bajka 09:37, 28 cze 2014

Do góry
Przeuroczy komplecik od Kogoś równie przeuroczego

Moja trawiasto-berberysoso-hortensjowa rabatka. Już dość fajnie rozrosła się od zeszłego roku. Jeszcze tę śliwkę na jakąś fajną brzózkę wymienię, dodam jeszcze jakąś Limkę pewnie i jakieś trawki .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies