A tu moja nowa rabatka, a raczej kontynuacja nasadzeń "od płota". Z Marcinem się kłóciłam o kolory. Marcin oczywiście miał rację, żeby przemieszać kolory, ale ja się uparłam i ...... jestem zadowolona.Na ciemnozielonym płocie i ciemnozielonej ścianie lasu w oddali mam żółte i żółto-zielone roślinki. Dodam jeszcze trochę koloru na dole, bordowe berberysy (albo coś innego kontrastowego) wokół pnia wiązu. Może tawuły Goldem Flame ???, bo mam sadzonki. Wiąz jest szczepiony więc nie pójdzie w górę tylko ładnie korona mu się rozrośnie - zasłoni miejsce parkingowe sąsiadów. A za płotem mam także zapożyczony krajobraz - widzicie to bordowe wielkie coś (chyba berberys??). Fajnie się skomponowało z wiązem Aurea.
Mirello, za chwilkę wpadnę do Ciebie z odpowiedzią, na razie jeszcze jedna kratka z Jasminą, która rozpoczyna kwitnienie, a w oddali pergola z White New Dawn.
Jasmina, lubię te jej łukowato przewieszające się pędy z delikatnymi kwiatami w kolorze i w formie, pod nią ciemne róże w kolorze purpurowym, na fotce trochę za bardzo buraczkowe wyszły niż są w rzeczywistości.