Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

dorciabe 11:13, 31 sie 2014

Kasia macham niedzielnie
BusyBee 11:15, 31 sie 2014

dorciabe napisał(a)
Kasia macham niedzielnie

Cześć Dorciu odmachuję z deszczowego Podlasia
dorciabe 11:20, 31 sie 2014

U nas słoneczko
Ewa777 13:06, 31 sie 2014

Znowu deszczowo? U mnie padało nad ranem, a teraz słońce i cieplutko
GosiaJoanna 18:11, 31 sie 2014

U mnie piękne słońce i ciepełko ...zdróweczka Na grzybach byliśmy i dwa koszyki nazbieraliśmy
BusyBee 19:00, 31 sie 2014

GosiaJoanna napisał(a)
U mnie piękne słońce i ciepełko ...zdróweczka Na grzybach byliśmy i dwa koszyki nazbieraliśmy

Super, że grzybki zebraliście wzyscy na grzyby biegają moi rodzice codziennie jeżdżą.....

U mnie w ciągu dnia się wypogodziło i mawet eM wyciągnął mnie na kawkę na taras, argumentując, że to ostatnia wakacyjna kawka

Patrzyłam z tarasu na tą nową rabatę, bo to zaraz obok i próbowałam ją jakoś doprecyzować.... ech nie mam pomysłu na to, co posadzić na lewym i prawym tyle, po obu stronach cyprysika....

Jak będę przy kompie, to wstawię zdjęcie i może coś podpowiecie.....
BusyBee 19:03, 31 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Znowu deszczowo? U mnie padało nad ranem, a teraz słońce i cieplutko

Popołudnie już fajne u mnie: )

ach jak żal mi lata jakaś nostalgia mnie łamie ...... za słońcem, które coraz słabiej świeci......

No dobra, już nie marudzę pozdrowionka przesyłam
BusyBee 14:38, 01 wrz 2014

Zarzucam Wam mój problem, może ktoś coś podpowie...

Wykopałam z tej rabaty kilka roślin, bo jest na niej bałagan i chcę ją zupełnie zmienić. Reszta roślin prawdopodobnie też wyleci, zostanie na pewno tylko drzewo na środku- to buk kolumnowy dawyck gold. Planuję tu różankę, ale to dopiero na następną wiosnę. Teraz problem jest z nasadzeniem czegoś z tyłu- wzdłuż płotu. CXhcę to zrobic jesienią... Były tu kiedyś tuje, ale zjadły je pędraki Chciałabym posadzić coś , co szybko zasłoni mi płot tworząc jednocześnie tło dla róż. Myślałam o żywopłocie z pęcherznicy diablo. Jedna rośnie z prawej i jest i tak do przesadzenia, mam jeszcze 2 inne. Długość tej przerwy to 2.5 m.

Jakieś pomysły?? Może iglaki? Sama już nie wiem...
Pragnę nadmienić,że jestem z tych niecierpliwych i nie mogę czekać kilka lat na efekt- już prędzej kupię większe rośliny...
Gocha 15:09, 01 wrz 2014

Kasiu narazie na szybko . Jestem obecnie na etapie lubienia miscantusów i pasoałyby mi one u Ciebie pod płotem. . A z pęcherznicy byłby ładny żywopłot ale ona intensywnie rośnie, będziesz musiała często przycinać i w zimie będzie goło a jakieś trwy związane na zimę z tłem płotkowym byłyby ładne. I nie wiem czy akurat tę ciemną pęcherznicę czy nie lepiej byłoby jasną- byłby lepszy kontrast. Tyle w tej chwili mi się nasunęło. Póżniej pomyślę jeszcze. Ale ja chyba nie jestem za dobra w wymyślaniu nasadzeń u siebie działam strasznie spontanicznie. Pozdrawiam
GosiaJoanna 15:11, 01 wrz 2014

Ja to słaby doradca, szczególnie jak Ktoś ma tak ślicznie jak Ty Ładne żywopłoty sa z cisa, Gierczusia sadziła jakiś czas temu aby zasłonić dom weselny, który za miedza bedą budować Ach te trawki chyba się skusze i kupię coś w Białej