Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 07:45, 27 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Kiedy to wszystko urośnie

Szybciej niż myślisz Te rośliny to tak dziwnie rosną, niby nie rosną, niby niewiele, a jak podejdziesz bliżej to się okazuje, że są większe od ciebie ha ha
Bardzo ładnie, tylko kancik można poprawić - jak u mnie Biorę się za nie chyba w weekend .

Aaa , gdybyś miała nadwyżkę nasion naparstnicy to zapisz mnie w kolejkę
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:26, 27 cze 2014

Do góry
Ania namierzyłem go a on odpowiedział sygnałem "ja swój samolot" wiec dostał zgodę na dalszy przelot

pomalowane o poranku deski przeschły to wracam do altany

a tak wyglądała krzewuszka Wings of Firew sierpniu 2013
Mój 4 arowy azyl... 07:25, 27 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A to co?

dzwonek karpacki - wnętrze kwiatu?
Ania z zielonego wzgórza :-) 07:24, 27 cze 2014

Do góry
Ania napisał(a)

Aniu w tej obwódce bukszpanowej to róże Chopin ? Podobnie jak u mnie
A te drzewka na pniu to jak się zwą ?

Jurajski Ogród 07:22, 27 cze 2014

Do góry
na powitanie dnia
ogrodoweimpresjejolki 07:00, 27 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dziś już 27 i Jola z działki nie wróciła.

Na działkę na razie nie jeżdżę, bo zbieram siły na niedzielną uroczystość rodzinną

Leśne Wzgórze 06:56, 27 cze 2014

Do góry
Nadrobiłam

Mathildis napisał(a)
u Kaisog poczytałam o Kubusiu, który ma własną grządkę... I przypomniało mi się jak zareagował na taką propozycję mój syn.
Podszedł do tej propozycji bardzo realistycznie, znając siebie powiedział: "wiesz mamo byłoby to bardzo fajne uczucie mieć własny kawałek ogrodu, ale myślę, że szybko zamieniłby się on w to co tu było zanim kupiliśmy tę działkę". Młody pomaga mi w ogrodzie z doskoku, ale zapowiedział, że we wakacje będzie mi pomagał 3 godziny tygodniowo w pieleniu, zbieraniu szyszek, podlewaniu... ale raczej nie dlatego że lubi ogród.... powiedział, że chce bym ja miała troszkę lżej i mogła czasem jemu poświęcić trochę czasu doceniam te jego troszkę egoistyczne podejście tym bardziej, że pracując razem w ogrodzie też spędzamy razem czas .... a może z czasem polubi pracę w ogrodzie

Uśmiałam się jak nie wiem

Aniu tez mam ta roślinkę na liście

Gdzie kupowałaś swoją?
Gdzieś stacjonarnie?

Mathildis napisał(a)

Łukasz jeśli jeszcze zajrzysz daj proszę listę takich sprawdzonych, ale w intensywniejszych kolorach żurawek

Też się dołączam do pytania

---------------------

Zakupy superowe .

Pochwalę jeszcze Twoją trawkę i pomału płaczę nad moją która marnieje w oczach - trza się za nią brać

Aniu pięknie u Ciebie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:34, 27 cze 2014

Do góry
Danutka napisał(a)

Te dwa są bardzo fajne gdzie kupiłaś i tradycyjnie jak znasz nazwę

No nie ale Ci się przytrafiło z tą ospą brrr Lepiej że teraz póki mały później trudniej przejść.

Pierwsza to pysznogłówka - mam oo mamy
A druga to wyhodowana rok temu firletka macedońska.
Jak chcesz to dam Ci zaszczepki . Niech przekwitną to Ci dam

A co do innych bylin, robię sobie listę i chyba będe szukała w necie i zamawiała.

Jak skończę listę,to wkleję i może znajdzie się ktoś kto ma zbędą zaszczepeczkę
Ania z zielonego wzgórza :-) 01:56, 27 cze 2014

Do góry

Ania z zielonego wzgórza :-) 01:23, 27 cze 2014

Do góry
a tutaj jedna z hortensji którą w tamtym roku miałam w donicy, posadziłam ją bo była piękna, na wiosnę była obcięta do zera i kwitnie na tegorocznych SUPER

i różyczki:

Dwa ogrody 00:40, 27 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
i takie tam

Mariolko, to są rzeczywiste kolory tych tawułek? Ta bordowa śliczna

No i zachwyciła mnie biała lawenda, piękna kompozycja z szałwią
Mój 4 arowy azyl... 00:28, 27 cze 2014

Do góry
Żółtki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:28, 27 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Edenka jest tuż przed Leosiem ... a nie powinna bo ona więcej słoneczka potrzebuje ... miała być na tarasie i może w okresie spoczynku pomiędzy kwitnieniem zdecyduję się ją w donicy odpowiedniej przenieść (maestria wykopania bez osypania ziemi ... tam gdzie nie ma gliny czyn z zakresu niemożliwe ) ...

zachwyca przede wszystkim wielkością i kształtem pąka ... jest słodka i bajkowa w barwie ... urzeka ... usentymentalnia (no masz podkresliło ... no dobra może to moje słowo ale to jest właśnie to ) ... to róża obiecująca podróż do krainy marzeń ... opowiadająca bajkę z tysiąca i jednej nocy ...

Iza to Eden ..czy Eden 85 ..moja całkiem jaśniejsza ...
ale moja to Eden rose 85...ciekawam , czy słońce ma aż taki wpływ na odcień kwiatka ...nie mam ładnych fotek , bo akurat tak siem składa że matoł do robienia zdjęć jestem wyjątkowy ...ale ...

Kolorowy ogród na piasku 00:26, 27 cze 2014

Do góry
Alinko, dziękuję za tak przychylna opinię o moim ogrodzie
Bardzo miłe wspomnienia pozostały mi po Waszej wizycie, była tak krótka i mam wrażenie, że jak wiaterek przeleciała przez mój ogród
Ale tak musiało być, bo była wstępem do właściwego spotkania i oglądania pięknego i wymuskanego ogrodu Ani...Małej MI

Alinko, Gabrysiu bardzo dziękuję, że zechciałyście gościć u mnie

Kwiatuszki dla Was

Jasmina i James Galway

-
Mój 4 arowy azyl... 00:24, 27 cze 2014

Do góry
A to co?

Mój 4 arowy azyl... 00:18, 27 cze 2014

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, to mogą być siewki rutewki ale trzeba czekać na jeszcze jedną parę listków
Co do róż to biała powiedziałabym, że to Alba Rose, bo Cover ma wyraźnie żółty środeczek, to nie widzę tego. Natomiast różowa chyba będzie P.Swany, po kolorze, Jasmina jest jaśniejsza. Trzeba czekać aż się kwiatek otworzy.
Nie przyjęły się wszystkie?

Wszystkie się przyjęły, ale na razie tylko te pokazały kwiaty.

A to rozwinięty ten różowy pączek

i jeszcze biała
Mój 4 arowy azyl... 00:13, 27 cze 2014

Do góry
I inne różności

Zakątek z fioletową ławeczką 00:12, 27 cze 2014

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 00:12, 27 cze 2014

Do góry
Sobotni dzień był dla mnie takim przeżyciem estetycznym ,że noc prawie bezsenną miałam , bo takiej ilości róż mogę tylko właścicielce KOLOROWEGO OGRODU NA PIASKU pozazdrościć .
ogród Vivy - bo o nim mowa jest dla mnie perełką i wzorem do naśladowania ...ale chyba niedoścignionym ..zróżnicowanie poziomów daje niesamowity efekt a rozległy staw ścielący się na prawie całej szerokości ogrodu jest wisienka na torcie .
rozplanowanie rabat daje możliwość długiego spaceru i oglądnięcia wielu zakątków . naturalny , niewymuszony styl jest tu absolutnym atutem .
Viva bardzo dziękuję jeszcze raz za przemiłe przyjęcie i oczywiście zapraszam do Kalwarii...moje zdjęcia pewno nie oddają w pełni tego co zobaczyłam ,
ale pozwolicie ....moimi oczami ...co zobaczyłam ..

Mój 4 arowy azyl... 00:05, 27 cze 2014

Do góry
Chopin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies