O łyżwy się Aniusiu nie martw .. Już podusia zamontowana na wrażliwe miejsca przetestowana została .... Więc możesz się przywracać ile wejdzie bez obaw o uszczerbek na zdrowiu
Dzięki za fotkę .. Rozplenica wydaje się bardziej delikatna i bardziej mi się podoba , natomiast jest bardzo rozłożysta.. Ale śliczne tak ogólnie ., Twojej buzinki szukałam na zdjęciu a dopiero potem zauważyłam że jesteś pochylona ... Buziam i jeszcze raz dzieki.
Magnolia, twoja wypowiedź, to opis i nas my mamy identycznie, pasja taka sama, ale czasami też uprawiam samowolkę, jak się nie słucha, a czuję, że to ja mam rację
Reniu, piękny miałaś sen, rozplenica i piwonia, taka rabata długo jest piękna
Mówię wam jaki miałam dzisiaj fantastyczny sen.... Rabata którą mi wyrysowała Magnolia mi się śniła
Normalnie tak pięknie wyglądały te białe piwonie i rozplenica,aż się obudziłam z zachwytu
A M stwierdził,że ja mam już chyba napstrykane w głowie od tych krzaków
I ja tę taktykę stosuję aby wiedzieć gdzie skończyłam czytac
Jest super szkoda, źe nie zimuje w Polsce, ale nawet jako sezonową warto sobie posadzić. Wystarczy 1 szt.....
Oj grupa się bardzo duża zapowiada
O to fajnie, zaraz do Ciebie lecę
Musisz podjąć działania integrujące pólnoc!!! Może jakąś akcję sadzenia u Bogdy zrobimy?
Solennie obiecujesz obfocić ?
Jesteś juź na stałe? Czy znikniesz? Bo ja uczuciowa jestem i tęsknię
Miłego dziękuję
Aniu dzidziaj przyjechała rynna ecolite... Jednak się skusiłam... Jeszcze nie rozpakowana bo Żon nadjechał na akcję rozpakowywania i została ukryta więc nie wiem czy poszaleje w sobote, bo Źon popełni morderstwo w afekcie. Mam zbierać na alpy...
Edi już Sławko odpowiedział (dziękuję) - rozplenica vertigo. Baaaaardzo szybko rośnie, dlatego otrzymała ksywkę madżenkowy potfór W ogrodzie rosła przepieknie, na tym zdjęciu jest posadzonych 5 szt. Miałam też jedną w donicy i marnie to wyglądala, bo zajęła całą donicę i się przesuszała.
Niestey wymga wykopywania na zimę.
Irenko wielkie dzięki za przechowanie, w tobie nadzieja, bo moja w garażu spleśniała, więc pewnie za wilgotno i za zimno miała....
Przed tarasem rosną 2 wiśnie umbraculifera potocznie zwana "umbracośtam" Pissardi mam 6 szt przy płocie przed żywopłotem grabowym. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną
Mówicie że lepsza byłaby połączona? Jakiś tydzień temu nawet ją sobie narysowałam. Tylko jak rośliny połączyć?
Pod oknem jest rabata, chcę dodać tam po jednej róży z każdej strony bo w tej chwili jest luka i ujednolicić pierwszy pas nasadzenia na bodziszka.
No i na tej zaznaczonej wężem jest już wiśnia, bukszpan, tawuły, rozplenica i rozchodnik. Jak to sensownie połączyć?
Poza tym ewalm zauważyła kiedyś że przy połączonej rabacie nie będzie przejścia (wiem to kwestia przyzwyczajenia) ale można też w rabacie położyć ze dwie płyty kamienne na postawienie nogi. Co wy na to?
chyba potrzeba jeszcze czegoś zimozielonego na rabacie z lustrem.
Może cisy- jakieś smukłe, niewysokie o smukłym kształcie- np Virdis, David, Erecta- przy brzegach lustra z 1 strony 1 szt, z drugiej 2 szt i gdzieś przy klonie lewym jeszcze 1 szt.
Między cisami pod ścianą i między cisem a klonem prawym trawa - np rozpleniaca Hameln
Przed lustrem też rozplenica a przed nią może plama żurawki Soufthem Comfort- herbaciana, ciepła w tonacji i dośc duża. Tylko dopytaj czy wytrzymują słońce, ja nie mam pewności.
Te żurawki trzeba jeszcze powtórzyć gdzieś bardziej po lewej. A pomiędzy nimi plamy liriope.
Peonie w drugim rzędzie, plamami.
Muszę to chyba narysować, bo zagmatwane te moje opisy. Tylko znów nie dzisiaj, mam tydzień spotkań i działań na zewnątrz
bardziej mi się podoba wersja pierwsza kształtu bo widać obłości druga wersja z kreską brązową wygląda jak nerka ta trzecia nie za bardzo mi się podoba trampolina mogła by być w tym kole kurcze coś mi nie pasuje z tymi wysepkami no właśnie z wysepkami bo tak sie zrobiło trochę boje sie że ich nie będzie widać i że tego będzie za dużo
Lekcje odrobiłam ale nie wim czy wystarczająco żeby was nie przestraszyć swoim rysowaniem, na plan Gosi naniosłam nowe rabaty.
Rozplanowanie:
Na rabacie po lewej stronie tarasu mają byc róże, bukszpan, miskant ML i lawenda.
Na rabacie po prawej stronie tarasu planuję wisnię Umbraculifera, bukszpany, róże i miskant ML albo rozplenica. Jako dodatek może być dzwonek karpacki lub jakaś inna pasująca bylina.
Przy podjeżdzie jest już wiśnia Umbraculifera bukszpany, tawuły japońskie Golmound, rozplenica i rozchodnik.
Nie jestem jeszcze pewna kształtu cypelka ale ze względu na koniecznośc postawienia trampoliny i miejsca zabaw dla dzieci chyba będę musiala zrobić go mniej więcej tak jak idzie fioletowa linia. No ale to wyjdzie w praniu jak poćwiczę na żywo z wężem
Myślę że fajny pomysł. Tylko trawy to byś dała rozplenicę czy miskanta ML? Miskant z różami by nawiązywał do tej pod oknem a rozplenica z bukszpanami i wiśnią do tej przy wejściu..
Sama nie wiem. Obie wersje fajne