Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 21:01, 16 mar 2013

Maciejke też zawsze wysiewam, bosko wieczorkami pachnie
a co jeszcze planujesz na tej rabacie?
JulkAd 21:07, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Wybierzesz, spokojnie. Masz o tym wszystkim pojęcie...Wiele z tych roślin, które u mnie zaplanowałaś, pierwszy raz w internecie widziałam.

Eeee, może ociupinkę maciejki upchniesz???

No maciejkę często siałam przed domem w klombie (miałam taki przy schodach), ale podczas robienia elewacji go zlikwidowano, bo ciągnął wilgoć do piwnicy, więc przy tarasie gdzieś miejsce znaleźć muszę
JulkAd 21:09, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Maciejke też zawsze wysiewam, bosko wieczorkami pachnie
a co jeszcze planujesz na tej rabacie?

Irenko zamiast białego rodka chciałam posadzić tam pieris, ale już nie ma miejsca na niego, na pewno blisko znajdą się wrzosy, może wrzośce też( pomyślę, która opcja lepsza)...no i muszę iść po rysunek, bo nie pamiętam....zaraz dopiszę

edit1:

ta rabata jest w narożniku, więc w samym rogu śliwę dziecięcą, przed nią hortensję (jeszcze nie wiem jaką, będę konsultować z Wami), przed horti na pewno dwie niższe trawy, może rozplenica medium boy i na samym obrzeżu, albo niskie trawki, albo żurawki, jeszcze nie wiem..rodki znajdą się bliżej ogrodzenia po jednej stronie, na pewno niedaleko siebie, ale wszystko muszę dobrze przemyśleć, bo w końcu na to trzeba miejsca

edit2:

... i myśl mnie naszła, że jednak rodki przed horti pójdą, więc wysoka musi być...a trawy po bokach i wtedy jedna wyższa, druga niższa, ale to muszę narysować, żeby było widać o co mi chodzi....no i chyba śliwe posadzę w innym miejscu, bo tu się nie zmieści...
Kindzia 21:11, 16 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Irenko zamiast białego rodka chciałam posadzić tam pieris, ale już nie ma miejsca na niego, na pewno blisko znajdą się wrzosy, może wrzośce też( pomyślę, która opcja lepsza)...no i muszę iść po rysunek, bo nie pamiętam....zaraz dopiszę

Pierisa miałam, pięknego z czerwonymi przyrostami, padł w maju zeszłego roku...nie żałuj, przynajmniej nie ma co Ci wymarznąć
JulkAd 21:18, 16 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Pierisa miałam, pięknego z czerwonymi przyrostami, padł w maju zeszłego roku...nie żałuj, przynajmniej nie ma co Ci wymarznąć

No to nie żałuję
Kindzia 21:22, 16 mar 2013

I dobrze Ja żałowałam, bardzo, to była jedna z pierwszych moich roślinek Nie dość, że łyso, to jeszcze ginie to, co jest
Bogdzia 21:32, 16 mar 2013

Ja miałam trzy pierisy i wcale nie marzły ( marzną te z czerwonymi przyrostami a z zielonymi nie marzną) ale rozdałam znajomym , jeden mi został ale nie przepadam za nim głównie dlatego że taki śnieg jak jest teraz który topi się a potem nocą marznie i marznąc obrywa pączki kwiatowe i brzydko potem to wygląda. Moim zdaniem jest to niezbyt ciekawa roslina.
Kindzia 21:38, 16 mar 2013

A ile tego rogu masz? Hortensje duże i rodki też spore w obwodzie będą, jeszcze trawy? Zmieścisz? Zapytaj Bogdzi ile w obwodzie będą miały Twoje rodki, od tego zacznij...Ja bym dała albo rodki, albo bukietowe...i z bukietowymi trawy, rodki w inne miejsce.
I wtedy wysoko szczepione drzewko Ci wejdzie...
Tak przynajmniej mi się wydaje...wymiary podaj...
JulkAd 21:39, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Ja miałam trzy pierisy i wcale nie marzły ( marzną te z czerwonymi przyrostami a z zielonymi nie marzną) ale rozdałam znajomym , jeden mi został ale nie przepadam za nim głównie dlatego że taki śnieg jak jest teraz który topi się a potem nocą marznie i marznąc obrywa pączki kwiatowe i brzydko potem to wygląda. Moim zdaniem jest to niezbyt ciekawa roslina.

No to już jestem całkiem zadowolona, że ją na cunningham'a zamieniłam
Kindzia 21:39, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

No i nie ma rozmowy