No maciejkę często siałam przed domem w klombie (miałam taki przy schodach), ale podczas robienia elewacji go zlikwidowano, bo ciągnął wilgoć do piwnicy, więc przy tarasie gdzieś miejsce znaleźć muszę
Irenko zamiast białego rodka chciałam posadzić tam pieris, ale już nie ma miejsca na niego, na pewno blisko znajdą się wrzosy, może wrzośce też( pomyślę, która opcja lepsza)...no i muszę iść po rysunek, bo nie pamiętam....zaraz dopiszę
edit1:
ta rabata jest w narożniku, więc w samym rogu śliwę dziecięcą, przed nią hortensję (jeszcze nie wiem jaką, będę konsultować z Wami), przed horti na pewno dwie niższe trawy, może rozplenica medium boy i na samym obrzeżu, albo niskie trawki, albo żurawki, jeszcze nie wiem..rodki znajdą się bliżej ogrodzenia po jednej stronie, na pewno niedaleko siebie, ale wszystko muszę dobrze przemyśleć, bo w końcu na to trzeba miejsca
edit2:
... i myśl mnie naszła, że jednak rodki przed horti pójdą, więc wysoka musi być...a trawy po bokach i wtedy jedna wyższa, druga niższa, ale to muszę narysować, żeby było widać o co mi chodzi....no i chyba śliwe posadzę w innym miejscu, bo tu się nie zmieści...
Ja miałam trzy pierisy i wcale nie marzły ( marzną te z czerwonymi przyrostami a z zielonymi nie marzną) ale rozdałam znajomym , jeden mi został ale nie przepadam za nim głównie dlatego że taki śnieg jak jest teraz który topi się a potem nocą marznie i marznąc obrywa pączki kwiatowe i brzydko potem to wygląda. Moim zdaniem jest to niezbyt ciekawa roslina.
A ile tego rogu masz? Hortensje duże i rodki też spore w obwodzie będą, jeszcze trawy? Zmieścisz? Zapytaj Bogdzi ile w obwodzie będą miały Twoje rodki, od tego zacznij...Ja bym dała albo rodki, albo bukietowe...i z bukietowymi trawy, rodki w inne miejsce.
I wtedy wysoko szczepione drzewko Ci wejdzie...
Tak przynajmniej mi się wydaje...wymiary podaj...