Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 07:56, 14 mar 2013

asc napisał(a)
Tiarelki się rozrastają bocznymi pędami i same zadarniają powierzchnię.....
jak kwitną

Aniu ... One prześliczne są ... I takie bogactwo koloru ... Na dodatek prawdę powiedziawszy wygląda znacznie lepiej niż moje żurawki / żuraweczki .. ( bo zdaje się ,że nie wiem co mam ...mamo , czy to normalne ??)... ... Czy to może jest klucz do ich rozpoznania ?.. Ze tiarella zadarnia a żurawki nie ??..... Bo to by oznaczało ,że mam żurawki

Dzięki Aniu
gierczusia 07:59, 14 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Ela ty stare info masz, Bociek już zapowiedział, wiosna idzie....

Achhh .. Jak ja bym chciała ,żeby to złe info było. .. Mam w telefonie prognozę amerykańską i aktualizuję ją ostatnio codziennie ..nadal jednak pojawia się tam liczba -9 .. I to jutro w nocy ..., a Ty mnie tu na bikini party zapraszasz.... Masz tam jakiegoś fajnego lekarza chociaź i defibrylator ??? .. Coby mnie reanimowali ??.. Lekarz nawet w rajtuzach może być.
gierczusia 08:01, 14 mar 2013

Wiecie.. Tak sobie myśle.. Jak my się gdzieś spotkamy i zaczniemy sobie przypominać te nasze żarciki : faceci w rajtuzach , trupy i wapno, włochaci masażyści..... Jak by tak ktoś obcy obok nas siedział , to albo pomyśli wariatki .. Albo będzie dzwonił na policję
gierczusia 08:03, 14 mar 2013

Madziarzeszow napisał(a)
To kot Klakierem został

Nooo .. Sama zrzutkę organizowałam na tonę pasty do butów ... Bo mniejsza ilość by na włochacza nie starczyła
gierczusia 08:08, 14 mar 2013

asc napisał(a)
Wszystko nadrobiłam.... a tu takie kurduple ..... hi, hi, hi.. ja też na łyżwach nie umiem.....
seans filmowy mi przeleciał bokiem, za komplement dziękuje i od razu odpowiadam, że tiarelki są mniejsze..... a reszty nie odróżniam.... a że nie zapisuje co posadziłam ,to nawet nie wiem które mam gdzie posadzone.. Te ostatnie zapisałam to wiem
Turzyca everest - też chcę, chociaż nie wiem jak wygląda... muszę pogooglać.. pogoglałąm... fajna .. kupię, bo zbieram wszystkie rośliny z nazwą Everest
Tak wyglądają miskanty i rozplenice zimą... bardziej mi się podobają rozwiązane niz spętane, ale śnieg je wtedy niszczy.. wiec jedna grupę mam bez wiązania, a jedna związaną [/img]

O łyżwy się Aniusiu nie martw .. Już podusia zamontowana na wrażliwe miejsca przetestowana została .... Więc możesz się przywracać ile wejdzie bez obaw o uszczerbek na zdrowiu

Dzięki za fotkę .. Rozplenica wydaje się bardziej delikatna i bardziej mi się podoba , natomiast jest bardzo rozłożysta.. Ale śliczne tak ogólnie ., Twojej buzinki szukałam na zdjęciu a dopiero potem zauważyłam że jesteś pochylona ... Buziam i jeszcze raz dzieki.

Mariusz 08:12, 14 mar 2013

gierczusia napisał(a)
A to przepraszam za pomyłkę .. Ale dzięki za pomoc

A spróbuj jakieś jasne miskanty. Ja w półcieniu trzymam 'Varirgata' oraz 'Morning Light' i mają się dobrze.
Tęgosz 'Yellow Wave' - czy ktoś próbował już zimowania?
Lirope próbowałem, ale padł zimą.
Turzyce pstre są zazwyczaj niskie, nic im półcień , a czasem i cień nie przeszkadza.
Carex muskingumensis w odmianach - piszesz ice fountains - będzie w cieniu na wilgotnej rabacie. Natomiast w cieniu i w wodzie wygląda u mnie źle, a nawet bardzo źle.
Ciekawe jak zachowają się w cieniu Mozgi 'Picta ' i 'Feesey' - uprawiam je w pełnym słońcu, a w cieniu, kto wie?

Carex 'Evergold'

Arundo 'Aureovariegata', trzymam je w cieniu. Czy przetrwał zimę, tego jeszcze nie wiem.

GosiaJoanna 08:20, 14 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Wiecie.. Tak sobie myśle.. Jak my się gdzieś spotkamy i zaczniemy sobie przypominać te nasze żarciki : faceci w rajtuzach , trupy i wapno, włochaci masażyści..... Jak by tak ktoś obcy obok nas siedział , to albo pomyśli wariatki .. Albo będzie dzwonił na policję

Jakie czasy takie tematy hehehhehe i tak lepsze mamy niż w Sejmie
gierczusia 08:21, 14 mar 2013

Mariusz napisał(a)

A spróbuj jakieś jasne miskanty. Ja w półcieniu trzymam 'Varirgata' oraz 'Morning Light' i mają się dobrze.
Tęgosz 'Yellow Wave'
Lirope próbowałem, ale padł zimą.
Turzyce pstre są zazwyczaj niskie, nic im półcień , a czasem i cień nie przeszkadza.
Carex muskingumensis w odmianach - piszesz ice fountains - będzie w cieniu na wilgotnej rabacie. Natomiast w cieniu i w wodzie wygląda u mnie źle, a nawet bardzo źle.
Ciekawe jak zachowają się w cieniu Mozgi 'Picta ' i 'Feesey' - uprawiam je w pełnym słońcu, a w cieniu, kto wie?

Mariusz dzięki .. I zdjęcia ... Właśnie poglądałam sobie to arundo .. Łaaa.. Jest śliczne .. Ciekawe , czy przetrwa zimę .. Będę kciuki trzymała ,bo jest naprawdę urocze i szkoda by go było ..

Nie wiem jak z mozgą ... Mam ją w pełnym słońcu ... A liriope teź u mnie słabiutko .. Może tej gliny nie lubi

Ale mam do myślenia
gierczusia 08:23, 14 mar 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Jakie czasy takie tematy hehehhehe i tak lepsze mamy niż w Sejmie

Nooo w sejmie same pierdoły a u nas przynajmniej konstruktywnie .. I ogrody nam pięknieją

Buziam porannie Gośku
anula_wn 08:49, 14 mar 2013

Ela, no aleście pogadali wczoraj
się działo....

co do traw b.proszę fotki, o które prosiłaś
Morning Light latem (lipiec)

i zimą (grudzień 2012)

nie załapał się na fotki w styczniu i lutym a w marcu już ścięłam, ale niewiele się zmienił od grudnia....