Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moje małe królestwo 17:07, 24 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Witam ogrodowo. Mało się dzieje bo i pogoda nie rozpieszcza wiatr i przelotne opady.
na parapecie coś się dzieje
stipa
ryż ozdobny

a tu też cos do zmian w tym roku rodki posadzone w szpalerze czas je rozsadzić bo ciasno im się tam robi a i rabata tylko zdobi jak kwitną musze tam coś wykombinować

Ale masz już wileką stipę. Zaraz pikować będziesz
W sprawie rh - u mnie na takiej rabatce za rh rosną właśnie miskanty. Latem łatnie to wygląda, a zimą trawy też robią ładne tło. Więc może z miskantami to dobry pomysł
Pogubiłam się po drodze... 16:45, 24 lut 2016

Do góry
Moja stipa chyba podobna
Ogród Eli 16:04, 24 lut 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Stipa przepiękna. Po ile trawek pikowalas?

na oko nie liczyłam
Ogród Eli 16:02, 24 lut 2016

Do góry
Stipa przepiękna. Po ile trawek pikowalas?
Ogród Eli 16:00, 24 lut 2016

Do góry
kasiekmam raczej przedwiośnie z akcentami zimy

Kasia,Ola teraz mogę pokazać bo zastępcze mini doniczki zdały egzamin a stipa przepikowana już do większych doniczek
najpierw nasionka wykiełkowały w takich kilku pojemniczkach

potem przepikowałam ....prawie hirurgicznie... do takich oto pojemniczków

stipa podrosła i powędrowała do normalnych doniczek

obecnie mam 47 szt

ale ilość się zwiększy bo jeszcze jeden pojemnik do podziału

Ogródek Iwony 15:28, 24 lut 2016

Do góry
Ja co roku mam problem z pleśnią przy wysiewach, kupuję specjalną ziemię nie zalewam, już sam nie wiem od czego to zależy. Jak stipa wzejdzie łatwo to usunąć, ale jak nie wzeszła to chmurka nad nasionami się robi, a tego usunąć się już nie da.
Moje małe królestwo 15:01, 24 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Stipa taka jak moja. Ja za dwa tygodnie zaczynam pikowanie.

myslę, że ja taz jeszcze 2 tygodnie i pikowanie
Moje małe królestwo 15:00, 24 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tereniu stipa prawie jak moja

Wysiewałaś kupną stipę czy z własnych zbiorów?

Ten szpaler rh to fajnie masz. Rh są zimozielone, więc bym tylko wsadziła cebulowe i jakieś trawki przed nimi, a dodatkowo sezonowe.

stipę dostałam od Małgosi z własnych zbiorów

muszę przemyśleć co tam zrobić jeden musi się z tamtą wyprowadzić za mało miejsca jest a trawki i cebule to faktycznie dobry pomysł
Ogródek Iwony 14:11, 24 lut 2016

Do góry
Iwonka przygotowuję się do pikowania stipy. Wymyśliłam, że może podzielić ziemię ze stipą co mam w pojemniczku na części pasujące do wielodoniczki. Nie będzie po trzy źdźbła tylko więcej. Ta stipa jest tak cieniutka, że ja się obawiam, że ją zniszczę
Moje małe królestwo 13:50, 24 lut 2016

Do góry
Stipa taka jak moja. Ja za dwa tygodnie zaczynam pikowanie.
Moje małe królestwo 13:38, 24 lut 2016

Do góry
Tereniu stipa prawie jak moja

Wysiewałaś kupną stipę czy z własnych zbiorów?

Ten szpaler rh to fajnie masz. Rh są zimozielone, więc bym tylko wsadziła cebulowe i jakieś trawki przed nimi, a dodatkowo sezonowe.
Z Pszenicznej ... 13:35, 24 lut 2016

Do góry
Aga , wygooglałam te perłówke...jest ok choć fontannowy układ kłosów w rozplenicach mnie bardziej porywa, chociaż na tym pinie co pokazałaś z róża wygląda bardzo fajnie.
Podpytam o te Lady U w twoim źródle i u Tomka G, może bedzie - ona jest dośc wysoka jak rozpl. Moudry tyle że Modry ma bardzo ciemne kitki a Lady U jasnoszare, za to wczesniej....albo jedno albo drugie

Odpowiadam na pytanie zadane u mnie - Ja u siebie rozplenic nigdy sama nie rozmnażałam, jedyna trawą jaka wysiewałam i wysiewam jest stipa.
Ale spróbuj, dziewczyny pisza że wychodzi im to więc spoko.

Na białego rozchodnika zapisuje sie w kolejce gdybys go rozmnażała, od siebie w zamian służe bordowym (mam 2 rodzaje ale oba nieduże bo kupowane w ub roku - nazw nie pamietam ale sprawdze, jeden jest cimnoczerwony cały i kwiat i łodygi z liścmi, drugi łodygi i liscie ma dość ciemne bordowo-zielone ale kwiat jest nieco jaśniejszy, taki ciemnorózowy)No i mam tego zwykłego, najpopularniejszego o zielonych liściach i jasnorózowych kwiatach.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:30, 24 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ale twórczy tydzień każdy coś projektuje ...też sobie wczoraj wymodziłam różankę przed domem

widzę twoje różanki ...i masz taki sam przeciąg na rabatach jak u mnie ...będe kilogramami tam dosiewać stipę ....róże i stipa jedno z lepszych połączeń

a co do tego projektu to róże parkowe wielkie jak tulipanowec ...to nie wiem ..ale nie wymądrzam się bo on w sumie bardzie kolumnowy jest

tulipanowiec bedzie wysoko podciety, moze nawet do 3m

roza rabatowe to konkretnie westerland i beda na obeliskach co mam nadzieje je troche ograniczy
Moje małe królestwo 11:17, 24 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Witam ogrodowo. Mało się dzieje bo i pogoda nie rozpieszcza wiatr i przelotne opady.
na parapecie coś się dzieje
stipa
ryż ozdobny

a tu też cos do zmian w tym roku rodki posadzone w szpalerze czas je rozsadzić bo ciasno im się tam robi a i rabata tylko zdobi jak kwitną musze tam coś wykombinować

Dzieje się dzieje
Moje małe królestwo 11:13, 24 lut 2016

Do góry
U mnie stipa podobnej wielkości ale będzie zabawa z pikowaniem
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:46, 24 lut 2016
Do góry
ale twórczy tydzień każdy coś projektuje ...też sobie wczoraj wymodziłam różankę przed domem

widzę twoje różanki ...i masz taki sam przeciąg na rabatach jak u mnie ...będe kilogramami tam dosiewać stipę ....róże i stipa jedno z lepszych połączeń

a co do tego projektu to róże parkowe wielkie jak tulipanowec ...to nie wiem ..ale nie wymądrzam się bo on w sumie bardzie kolumnowy jest
Ogród Mirelli 10:31, 24 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Wzajemnie , miłego dnia . Mirello po ilu dniach stipa ci wzeszła?

Asiu bardzo szybko po tygodniu już sporo kiełkowało

Natomiast werbeny nie widzę, nie wiem co z nią
Typografia ogrodu 10:07, 24 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Witam się.Asiu po ilu dniach u ciebie stipa wzeszła?
chyba po 6
Typografia ogrodu 09:58, 24 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

a porzadze się trochę hihi po 6 u mnie też dlatego pamiętam
Typografia ogrodu 09:50, 24 lut 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies