Ewuniu
Mogą być drzewa jeśli tylko chcesz ... chciałam póki co pokazać, że można przenieść kształt juziowy na Twój grunt
Jeśli chodzi o nasadzenia to trzeba by rozrysować z wymiarami rabatę po prawo, po lewo i na przeciwko Bo na razie to się trochę gubię
Tak Agnieszko..jednocześnie...efekt powala.Od grudnia 2014 stał po przekwitnięciu, i stał,łodygi obcięłam i w donicy słabo to wyglądało.Nie miałam już nadziei..w końcówce stycznia 2015 zaczęłam podlewać ten suchy kikut i oczom ukazał się pierwszy listek,następny...to wtedy podlałam raz nawozem dla kwitnących.I cudo jest aż boję się,że doniczkę przewróci pod wpływem ciężaru a i wysokości.
Reniu, po prawej chcę posadzić iglaczki...coś co zasłoni to,co za płotem.Myślę o szmaragdach,częściowo o cisach (tak jak Danusia radziła);rośnie już magnolia i muszę jakieś drugie piętro tam.Bliżej tarasu z prawej rośnie różanecznik,azalia i jakaś drobnica.Lewa poczeka.
Ale krwisty i piękny potworek
Ewciu, aleś zdolna, pięknie ci stipa wzeszła
Do róży arundo nie pasuje, przytłoczy ją, jest za ciężkie, statyczne, musi być coś lżejszego, juz lepiej trzcinnik pośredni lub mskant Variegatus
Werbena u mnie w gruncie sama się sieje, ja z nią walczę, jak i z firletką