Danusiu bardzo Ci dziękuję, za tak szybki odzew. Wiesz, że też się nad tym zastanawiałam. Tylko nie wiem czy deko nie za mało tego słoneczka. Mam tam już sześć lawend i ładnie to wygląda, tylko co za lawendą albo przed nią posadzić, bo ona sama jest dosyć wysoka.
A i jeszcze ciekawostka. Z sześciopaka lawendy jedna jest inną odmianą.
Rabata wielokwiatowa. Tu też kwiatki odwracają się od wchodzących. Rabata pełni trochę rolę przedogródka, prowadzi gości od furtki do drzwi.
Na razie jest tam większośc roślin jednorocznych (z własnej produkcji), ale przydałyby się zmiany na jakieś rośliny zimozielone. Tylko nie bardzo wiem co wytrzyma na takiej "patelni". Proszę o pomoc w doborze roślin.
Cukiniom uszczykuje się kwiaty wtedy nie zawiązują owoców i nie ma kłopotu z ilościami Ja w tamtym roku o tym nie wiedziałem i też miałem straszny wysyp U mnie w domu już nikt nie mógł patrzeć na cokolwiek z cukiniom Sąsiadce woziłem taczkami a ona biedna robiła przetwory ale po trzecich taczkach już więcej nie chciała Pomidory prowadź na jednym pędzie przewodnim i wtedy zmniejszy się ilość wilków a i owoce będą dorodniejsze
Ciekaw jestem tej rumuńskiej papryczki Możesz coś więcej o niej powiedzieć ?
Ciociuniu, niebieskie to ostróżki a białe to???
fajne kolorki ma ta róża, i tzmeilinki już wszystkie sa ok, wymieniłas ta jedną chorowitą czy odżyła????
buziaki dla Ciebie i Krzysztofa
Zbyszku być może kuklik to też moja słaba strona kuklik jest zakupiony w tym roku jako sadzonka zobaczymy co będzie dalej .. ogród, choroba hmmm... coś w tym jest ja odbierałam wcześniej jako odskocznię od SZAREJ rzeczywistości a tak to liczenie.. to oderwanie się od codziennych myśli radość gdy kwitną pielęgnowane od nasionka
Rzeczywiście latam, doglądam, przycinam, przesadzam, rozsadzam, pielę w każdą wolną chwilę i czekam z niecierpliwością na pąki, kwiaty jednak mój ogródeczek przy Waszych ogrodach jest jak balkon Podziwiam Twoje róże, hortensje, rododendrony Wspaniałe! !! Mają dobrze u Ciebie będę przychodzić w odwiedzinki do Twojego ogrodu Zbyszku by nasycić oczy pięknem i kolorem, sadzonka mojej róży nie przeżyła zimy. Zapach Twoich piwonii zapewne zniewalająco rozanielający
Moja róża zakupiona za 6 zł na markecie jako sadzonka 25 cm zakwitła w zeszłym roku jednak w tym mimo cięcia nie odbiła ;(
Bardzo dziękuję za ważkę To bardzo miłe Czuję się wyróżniony
Tak jak zauważyłaś ostatnio mnie nie było i straszne mam zaległości ale wszystko da się nadrobić
Łukasz, naprawdę jestem zaszczycona, że przyjechałeś.. sesja fotograficzna rewelacyjna.
Uwagi na NIE też są cenne.. Danusia kilka uwag też uczyniła i już myślę co i jak...
Krytyka konstruktywna jest potrzebna..
Z róża sie zgadam.. z eM już dawno stwierdziliśmy, ze miejsce dla niej jet wybrane niefortunnie.. przesadzimy ją jesienią lub wiosną .. miejsce już wybraliśmy. Zasłania widok na oczko..
Jałowiec.. muszę iść na kompromis z M.. ale też dojrzeje do tego, że albo skrócić ,albo out.. świadomosć ogrodnicza M sie zmienia.. poczekam.. albo na jaki huragan
Aksamitki lubię.. i są świetnym wypełniaczem.. pisałam, ale czy wysłałam.. nie pamiętam.. Na rabacie mam cebulowe.. wiosną zachwyca, potem denerwuje.. aksamitki o ej porze roku były już wypasione, a w tym roku ziemia do wysiewu byłą jakaś słaba i mi nie urosły Rabata jest głównie żółta i pomarańczowa.. śmierdziuchy do niej pasują.. i zostaną sie.. pomijam walkę aksamitek z nicieniami.. dobre dal cebulowych.
Ta rabata wiosną..