Ogrodnik Mimo Woli cd
10:03, 07 sie 2014
Nie pisałam, że zaniedbany, tylko nie przygotowany tak jak trzeba... a to duża różnica... staram sie o ogród dbać.. i przynajmniej trawnik jest zawsze skoszony. A to połowa roboty.. Za to mogę sie chwalić, że Maja mi pomogła pielić w ogrodzie
Mam spore kolekcje rożnych typów roślin... i jak już, to chciałoby się pokazać te kolekcje. U mnie najpiękniej jest w pierwszej połowie lipca... Brakło róż, lilii, liliowców, floksów, lawendy, firletki, krwawników, żurawek, margerytek, mojego giganta Lucifera, rozwarów, host kwqitnących..... Ubyło kwitnących a nie przybyło. I tego mi żal... Krótka lista??? Biorąc pod uwagę ilosci odmian.. to bardzo długa lista
Pisz w kalendarz 6-15 lipca.. jest najpiękniej
Przepraszam.. zakwitła ketmia... ale jeden krzew na setki bylin.. to troszkę mało dla równowagi...
A że coś kwitnie???? .. musi, nie po to walczę z łopatą od rana do nocy w każdej wolnej chwili, by nic nie było. U mnie zawsze coś musi kwitnąć!!!
Ale jak pokazać to najpiękniej, a nie tak sobie.. Pory roku mamy jakie mamy, dlatego staram sie by zawsze coś było.. i zawsze coś jest... tu osiągnęłam cel.. ale jeszcze nie ideał.
Było w połowie lipca
a jak teraz to zrobię podobne foto i pokażę.. na razie pogoda do niczego, ale sie przejaśnia.