Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Napia 21:34, 25 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Jesiennie już, szczególnie na dwóch ostatnich zdjęciach Taką jesień lubię
Pozdrawiam cieplutko
Dzidka 21:38, 25 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

To zdjęcie uzmysłowiło mi, że jesień tuż, tuż.
A ja tak bardzo jeszcze pragnę lata.
Nallar 21:41, 25 sie 2014

Przszłam nacieszyć oczy i udało się. Na Twój ogród i rosnące w nim rośliny można patrzeć i patrzeć i za każdym razem odkrywać coś nowego. Proszę nie pozbawiaj nas przyjemności oglądania i zachwycania się pięknem.
Bogdzia 21:42, 25 sie 2014

Napia napisał(a)

Jesiennie już, szczególnie na dwóch ostatnich zdjęciach Taką jesień lubię
Pozdrawiam cieplutko

To prawda ze to juz jesienne zdjecia. Może jesień bedzie długa i ładna ale po doświadczeniach tego roku najlepiej żeby wszystko było o swojej własciwej porze i bez szczególnych niespodzianek.
Bogdzia 21:45, 25 sie 2014

Dzidka napisał(a)

To zdjęcie uzmysłowiło mi, że jesień tuż, tuż.
A ja tak bardzo jeszcze pragnę lata.

Dzidko u mnie drzewa jeszcze zielone ale zachodzace słońce tak je pokolorowało . Zaczynają sie zmieniac liście azalii i trzmieliny a pozostałe roślinki jeszcze zielone ale fakt ze jesienia juz pachnie.Ty miałas piekne angielskie lato z mnóstwem kwiatów i kolorów , nie załuj więc bo miałas więcej niz my. Buziaki.
Bogdzia 21:50, 25 sie 2014

Nallar napisał(a)
Przszłam nacieszyć oczy i udało się. Na Twój ogród i rosnące w nim rośliny można patrzeć i patrzeć i za każdym razem odkrywać coś nowego. Proszę nie pozbawiaj nas przyjemności oglądania i zachwycania się pięknem.

To zdjecie które zacytowała Dzidka już wszyscy tak znają ze chyba potrafią narysowac. Mam wrazenie ze strasznie wszystkich zanudziłam przez trzy lata ciągłym pokazywaniem ogrodu. Wole zrobic przerwe niz usłyszec ze omijacie mnie szerokim kołem by nie oglądac stale tego samego.Mój ogród już sie nie zmieni . Rh zajęły prawie każde miejsce , bylinki powciskane gdzie tylko sie da i nic juz zmienic nie moge .Ja też sie starzeje wiec i mnie i ogrodowi wypoczynku potrzeba. Dzis dałam mnóstwo zdjec, myslę ze na długo wystarczy. Dzieki ze chcecie je ogladac.
agniecha973 22:22, 25 sie 2014

Bogdziu... no co Ty? Jak potrzebujesz odpocząć, to oczywiście zrozumiałe, ale nie pisz, że nie masz czego pokazywać. Wiadomo, że ciągle te same miejsca, bo niby skąd wziąć nowe, ale jednak cały czas coś w przyrodzie się zmienia. Po drugie ciągle na coś innego człowiek zwraca uwagę. Ostatnio zainteresowałam się dzielżanami i pojawiły się u ciebie. Myślisz, że kiedykolwiek wcześniej je zauważyłam?! Pokazuj jak tylko będziesz miała czas i ochotę.
Na rozweselenie opowiem Ci o moim spotkaniu z inną myszką. Poszłam na pole po buraczki. Pole dość mocno zarośnięte jest o tej porze roku, ale kto by się tam teraz chwastami zajmował, skoro wszystko już spore urosło a za miesiąc z hakiem i tak traktor zaorze. Wędruję rządkiem w kierunku buraków, a tu z pół metra przede mną pod nogami coś się rusza w chwastach. Zaglądam delikatnie i widzę jakieś zwierzątko małe. Najpierw pomyślałam o jakimś ptaku, który ma zamiar stamtąd wyfrunąć, ale jednak nie. Rozchylam chwasty, a tam na boku leży polna mysz i udaje nieżywą. Próbowałam ją przestraszyć, ale nie dotykałam, a ona nic - oko otwarte, patrzy na mnie i leży sztywno na boku. Zaznaczyłam sobie to miejsce i za chwilę wróciłam, zeby zobaczyć czy jeszcze tam leży. I co? Jak myślisz?
ewsyg 22:24, 25 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Dla mnie to lato było za gorące ale nawet takie wolę od zimy, też mi żal że już jesienią czuc , pocieszyc mnie może tylko duża ilosc grzybów w moim lesie ale jak na razie podobno ich nie ma.Pozdrówka ślę.

Ja też mam kawałek swojego lasu i u mnie jest mnóstwo grzybów. Przed wczoraj zebrałam dużą reklamówkę a wczoraj chyba 40 maślaków. Dzisiaj nie miałam czasu, ale jutro pojadę.

U mnie w tym roku pokazały się rydze i borowik. Zebrałam też kozaki i mnóstwo maślaków. To bardzo przyjemne
gierczusia 22:29, 25 sie 2014

agniecha973 napisał(a)

Na rozweselenie opowiem Ci o moim spotkaniu z inną myszką. Poszłam na pole po buraczki. Pole dość mocno zarośnięte jest o tej porze roku, ale kto by się tam teraz chwastami zajmował, skoro wszystko już spore urosło a za miesiąc z hakiem i tak traktor zaorze. Wędruję rządkiem w kierunku buraków, a tu z pół metra przede mną pod nogami coś się rusza w chwastach. Zaglądam delikatnie i widzę jakieś zwierzątko małe. Najpierw pomyślałam o jakimś ptaku, który ma zamiar stamtąd wyfrunąć, ale jednak nie. Rozchylam chwasty, a tam na boku leży polna mysz i udaje nieżywą. Próbowałam ją przestraszyć, ale nie dotykałam, a ona nic - oko otwarte, patrzy na mnie i leży sztywno na boku. Zaznaczyłam sobie to miejsce i za chwilę wróciłam, zeby zobaczyć czy jeszcze tam leży. I co? Jak myślisz?

Ja bym chciała ,żeby myszki juz nie było

Ale z drugiej strony ....mysz symulant ??.. Jest takowe cuś ??
Bogdzia 22:49, 25 sie 2014

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu... no co Ty? Jak potrzebujesz odpocząć, to oczywiście zrozumiałe, ale nie pisz, że nie masz czego pokazywać. Wiadomo, że ciągle te same miejsca, bo niby skąd wziąć nowe, ale jednak cały czas coś w przyrodzie się zmienia. Po drugie ciągle na coś innego człowiek zwraca uwagę. Ostatnio zainteresowałam się dzielżanami i pojawiły się u ciebie. Myślisz, że kiedykolwiek wcześniej je zauważyłam?! Pokazuj jak tylko będziesz miała czas i ochotę.

Aga no faktycznie mnie rozweseliłas. Są zwierzęta które stosuja taką taktykę w razie zagrożenia ale zeby mysz to jeszcze nie słyszałam.Cwaniutka myszka. Miłych snów.