Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Gabrysia_ 21:48, 25 sie 2014

Ale udane zakupy,a cena kulek normalnie szok,że tez u nas nie można w takiej cenie kupić,najtaniej jak znalazłam to 39zł i gdzie tu sprawiedliwość?
Cyprysik drogi,w casto były szmaragdy chyba po 60zł fajne kulki.
Moje trzmieliny szczepione zmarzły chyba trzy lata temu po ostrej zimie
Czekam na nową rabatę
BusyBee 21:49, 25 sie 2014

agata19762 napisał(a)

w biedro są takie same po 39,90...kuknij jak możesz

Dziękuję za info Kuknę
BusyBee 21:55, 25 sie 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, czy coś dziś sadziłaś z tych nowych zakupów?

Ewcia, nic na razie nie sadzę, bo teren trzeba przygotować... To nie łatwe zadanie, bo muszę usunąć to to:

Ten płożący iglak ma 4.5 m długości i 2.5 m szerokości. Jak wytnę, to będzie miejsce na wszystkie zakupy
Widać to miejsce z tarasu:

Na razie jeszcze potrzebuję troszkę roślin dokupić
BusyBee 21:58, 25 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ale udane zakupy,a cena kulek normalnie szok,że tez u nas nie można w takiej cenie kupić,najtaniej jak znalazłam to 39zł i gdzie tu sprawiedliwość?
Cyprysik drogi,w casto były szmaragdy chyba po 60zł fajne kulki.
Moje trzmieliny szczepione zmarzły chyba trzy lata temu po ostrej zimie
Czekam na nową rabatę

No właśnie tego przemarzania się boję- na razie się wstrzymam. Zajmę się tą rabatą za domem, a przy furtce przemyślę i dopiero na wiosnę...
Aneta1309 22:53, 25 sie 2014

Kulki ze smaragada (mam u siebie) nie przemarzną a trzmieliny mogą po zimie się wykruszyć. Swoje kulki mam przez przypadek. W pierwszym roku posadziliśmy żywopłot z tuj ale nie wzieliśmy po uwagę tego że mamy dwa owczarki niemieckie i po zimie tam gdzie psy miały swoje trasy przelotowe tuje były od dołu łyse. Nie miałam cierpliwości żeby sprawdzić czy się zabudują. Przesadziłam je i ogoliłam na kuleczki po sezonie były gotowe egzemplarze na rabatę
Aneta1309 22:54, 25 sie 2014

Usuwania iglaka nie zazdroszczę.
ana_art 07:18, 26 sie 2014

kochana powiem Cie że miałam trzmielinę, posadziłam ją w 2011, wiosną 2012 wycięłam bo zmarzła. ok zima była mroźna. Moja sąsiadka posadziła w tamtym roku 2szt, zima niby łagodna była chociaż u nas pare dni było z - grubo powyżej 20
obie trzmieliny jej padły. Podobają mi się trzmieliny ale nie ryzykowałabym jednak...
Co do traw to gracilimus jest duży u mnie w tej chwili ma delikatnie powyżej 2m, ale jest fontannowy. Zebrinus ma niecałe 2 m, jest wyprostowany. Obok zebrinusa mam też giraffe , kolor podobny do zebrinusa tylko paski inne takie bardziej łatki jak u żyrafki w tej chwili ma około 2,2- 2,3. Jedyny feler to że delikatnie sie rozkłada przy silnym wietrze. Własnie ją obwiązałam troszeczkę sznurkiem bo M przeszkadzała jak robił przy wiacie
Magda_ 09:16, 26 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Ewcia, nic na razie nie sadzę, bo teren trzeba przygotować... To nie łatwe zadanie, bo muszę usunąć to to:

Ten płożący iglak ma 4.5 m długości i 2.5 m szerokości. Jak wytnę, to będzie miejsce na wszystkie zakupy
Widać to miejsce z tarasu:

Na razie jeszcze potrzebuję troszkę roślin dokupić

ale tylko ten płożący wyleci ?
BusyBee 09:35, 26 sie 2014

ana_art napisał(a)
kochana powiem Cie że miałam trzmielinę, posadziłam ją w 2011, wiosną 2012 wycięłam bo zmarzła. ok zima była mroźna. Moja sąsiadka posadziła w tamtym roku 2szt, zima niby łagodna była chociaż u nas pare dni było z - grubo powyżej 20
obie trzmieliny jej padły. Podobają mi się trzmieliny ale nie ryzykowałabym jednak...
Co do traw to gracilimus jest duży u mnie w tej chwili ma delikatnie powyżej 2m, ale jest fontannowy. Zebrinus ma niecałe 2 m, jest wyprostowany. Obok zebrinusa mam też giraffe , kolor podobny do zebrinusa tylko paski inne takie bardziej łatki jak u żyrafki w tej chwili ma około 2,2- 2,3. Jedyny feler to że delikatnie sie rozkłada przy silnym wietrze. Własnie ją obwiązałam troszeczkę sznurkiem bo M przeszkadzała jak robił przy wiacie

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Anetko. Przyjdę jeszcze do Ciebie zobaczyć tą giraffe U mnie w centrach jej nie widziałam, ale wielkość mnie kusi
BusyBee 09:39, 26 sie 2014

Po wypowiedziach obu Anet oświadczam, że trzmieliny nie będzie i kropka.
Dzięki dziewczyny
Casting na kulkę na pniu trwa