Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:08, 30 cze 2011

Do góry
U mnie latem jest tam słońce do około 14 - 15 - i poparzeń nie mają. Citronelle innym zaś parzyło ostre słońce. Spróbuj, a zobaczysz
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:07, 30 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Łaaaaaaaaaał - co za wystawa
I to wszystko prawie z firmy wolf garden - kupowałaś jakiś zestaw?

ale teraz odszedłem do wniosku, że chyba za mało narzędzi mam - ale za to każdy leży w koszyczku i jak wyruszam na ogród to go biorę - więc chociaż mam wygodnie

Zestaw powstał sam, choć fakt na początku był minizestaw. Np. nóż do kantów dokupiłam, bo fiskars który kupiłam jako pierwszy nie sprawdza się u mnie, a ten WG jest bardzo dobry. Bardzo sobie chwalę w ogóle tą markę. Po doświadczeniach uważam, że lepiej kupić drożej raz coś dobrego, niż tańsze, które ciągle trzeba wymieniać. Mamy jeszcze inne sprzęty z WG i póki co jest ok. Zresztą to marka sprawdzona w rodzinie. Chociaż mam kilka rzeczy jeszcze innych firm.

Jak "wyruszam" do ogródka to również zabieram narzędzia do koszyczka, choć z drugiej strony ogródek zaczyna się za ścianą, więc w razie czego daleko nie mam ))
Żwirek, ale co dalej? 21:06, 30 cze 2011

Do góry
Aniu - u mnie sąsiaduje i niestety kora wpada do żwirku - szczególnie podczas burz. Danusia oddziela je ekobordem i w sumie spełnia to swoją rolę. Wiatr na pewno kory nie przedmucha (oczywiście jeśli nie ma włókniny), jednak gorzej z jakimś gwałtownym deszczem.
Zależy też jaki chcesz żwirek i korę - jeśli drobny, a korę grubszą to jest problem, ale jeśli jakiś gruby żwir i drobną korę to jak coś to kora przeciśnie się pod żwir i widać nie będzie. Chyba wiesz o co mi chodzi?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:02, 30 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękne hortensje i storczyki, a ciurkadełko pierwsza klasa. Z żurawkami prezentuje się wspaniale! Kuszę mojego M, żeby mi zrobił ciurkadełko z polnego kamienia, bo u mnie w okolicy nie znalazłam nic ciekawego. Marzą mi się do tego wlaśnie takie jasno zielone żurawki. To słynne citronelle? U mnie w ogrodniczym nie mają, więc może kiedyś zaryzykuję i kupię przez internet?

Citronelli nie udało mi się dostać - są to lime rickey. Dobrze rosną w słońcu - citronelle dostają poparzeń
Jeśli chcesz kupić żurawki przez nata to wiele osób kupuje na florini.pl.
Z polnego kamienia także by było fajne, choć wiem, że kule można wytoczyć u kamieniarza z kamienia jakiego chcesz.

W pełnym słońcu wytrzymają, tam gdzie nie ma ani na chwilę cienia?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:01, 30 cze 2011

Do góry
Łaaaaaaaaaał - co za wystawa
I to wszystko prawie z firmy wolf garden - kupowałaś jakiś zestaw?

ale teraz odszedłem do wniosku, że chyba za mało narzędzi mam - ale za to każdy leży w koszyczku i jak wyruszam na ogród to go biorę - więc chociaż mam wygodnie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:57, 30 cze 2011

Do góry
Rabatka wygląda pięknie, a hosta ma bardzo mocny kolor kwiatów - zarazem śliczny
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:56, 30 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
róże masz przepiękne bardzo fotogeniczne no ale to też i od fotografa zależy, Tobie wychodzi to bardzo dobrze

Te różowe to sadziłem jako pomarańczowe - teraz mi chyba zostały czerwone i właśnie różowe - a miałem wiele innych.
Dzięki za pochwały - staram się dla Was
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:54, 30 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

A czy możesz mi Kasiu przypomnieć nazwę

aż taka biegła w hostach nie jestem, poprostu wiem co mi się podoba a jak mam chwilkę to zaglądam do encyklopedii host w necie, bardzo fajna stronka )
\
Pamiętam, że raz napisałaś nazwę - myślałem, że jeszcze ją pamiętasz
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:53, 30 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

aż taka biegła w hostach nie jestem, poprostu wiem co mi się podoba a jak mam chwilkę to zaglądam do encyklopedii host w necie, bardzo fajna stronka )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:48, 30 cze 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Nie sądziłam, że już w tym roku będę miała aż tyle hortensji

No skąd ja to znam

Hortensje masz śliczne
Pogaduchy skowronków 20:45, 30 cze 2011

Do góry
Piękne wianeczki, a Milenka wygląda ślicznie w tak ślicznym otoczeniu
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:42, 30 cze 2011

Do góry
Kolejne - tym razem róże

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:35, 30 cze 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek no masz rękę do roślin bracie

Dziękówa - fotek mam dziś o wiele więcej - także znów Was nimi zasypię
Mój mały raj na ziemi :) 20:34, 30 cze 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
MUSZĘ Wam to napisać !!!

dzisiaj pieliłam na zewnątrz, przy siatce i moja sąsiadka (starsza pani zresztą) powiedziała:
"żadnego pożytku z tego nie ma, a tyle pracy"

i co? robimy , harujemy , kochamy i pielęgnujemy te nasze ogrody ,a ludziska uważają, że żadnego pożytku, szok !!!!

Nie przejmuj się - żebyście wy wiedzieli ile ja się usłucham to czasem mam ochotę pierdyknąć kogoś łopatą jak mi tak truje
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:33, 30 cze 2011

Do góry
Sebek no masz rękę do roślin bracie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:31, 30 cze 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 20:23, 30 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia czy Rybna koło Krakowa to daleko od Ciebie?

Daleko - ja mam bliżej niż Sylwia do tej miejscowości
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:21, 30 cze 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Sebek ależ pięknie wybarwiły się hortensje

no i hostowe kwiaty cudowne

Aniu - tylko coś mi ostatnio zróżowiały. Ale dziś je podlałem nawozem do niebieskich hortensji - chyba podziałał, bo na zdjęciu jakoś bardziej niebieskie się mi wydają
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:19, 30 cze 2011

Do góry
Hosta kolejna - mam takie trzy - dwie w ziemi i jedna w donicy(ta jest z zeszłego roku

I mam problem z berberysem - pokłada się pod ciążarem deszczu. Mam go przyciąć - tylko ile? do połowy?

Pęcherznice po roku nieźle się rozrosły - były przycinane, ale i tak są kilka razy większe niż przy sadzeniu
\
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:17, 30 cze 2011

Do góry
Sebek ależ pięknie wybarwiły się hortensje

no i hostowe kwiaty cudowne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies