Zestaw powstał sam, choć fakt na początku był minizestaw. Np. nóż do kantów dokupiłam, bo fiskars który kupiłam jako pierwszy nie sprawdza się u mnie, a ten WG jest bardzo dobry. Bardzo sobie chwalę w ogóle tą markę. Po doświadczeniach uważam, że lepiej kupić drożej raz coś dobrego, niż tańsze, które ciągle trzeba wymieniać. Mamy jeszcze inne sprzęty z WG i póki co jest ok. Zresztą to marka sprawdzona w rodzinie. Chociaż mam kilka rzeczy jeszcze innych firm.
Jak "wyruszam" do ogródka to również zabieram narzędzia do koszyczka, choć z drugiej strony ogródek zaczyna się za ścianą, więc w razie czego daleko nie mam ))
Aniu - u mnie sąsiaduje i niestety kora wpada do żwirku - szczególnie podczas burz. Danusia oddziela je ekobordem i w sumie spełnia to swoją rolę. Wiatr na pewno kory nie przedmucha (oczywiście jeśli nie ma włókniny), jednak gorzej z jakimś gwałtownym deszczem.
Zależy też jaki chcesz żwirek i korę - jeśli drobny, a korę grubszą to jest problem, ale jeśli jakiś gruby żwir i drobną korę to jak coś to kora przeciśnie się pod żwir i widać nie będzie. Chyba wiesz o co mi chodzi?
Łaaaaaaaaaał - co za wystawa
I to wszystko prawie z firmy wolf garden - kupowałaś jakiś zestaw?
ale teraz odszedłem do wniosku, że chyba za mało narzędzi mam - ale za to każdy leży w koszyczku i jak wyruszam na ogród to go biorę - więc chociaż mam wygodnie
róże masz przepiękne bardzo fotogeniczne no ale to też i od fotografa zależy, Tobie wychodzi to bardzo dobrze
Te różowe to sadziłem jako pomarańczowe - teraz mi chyba zostały czerwone i właśnie różowe - a miałem wiele innych.
Dzięki za pochwały - staram się dla Was
Aniu - tylko coś mi ostatnio zróżowiały. Ale dziś je podlałem nawozem do niebieskich hortensji - chyba podziałał, bo na zdjęciu jakoś bardziej niebieskie się mi wydają
Hosta kolejna - mam takie trzy - dwie w ziemi i jedna w donicy(ta jest z zeszłego roku
I mam problem z berberysem - pokłada się pod ciążarem deszczu. Mam go przyciąć - tylko ile? do połowy?
Pęcherznice po roku nieźle się rozrosły - były przycinane, ale i tak są kilka razy większe niż przy sadzeniu \