Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:49, 30 cze 2011

hosty

rabatka z aksamitkami w kolorze ecru i szałwią (ostre zachodzące słońce zniekształca intensywność barw)
Sebek 20:57, 30 cze 2011

Rabatka wygląda pięknie, a hosta ma bardzo mocny kolor kwiatów - zarazem śliczny
KasiaWB 20:58, 30 cze 2011

a oto część mojego zaplecza narzędziowego ))

nie wszystkie sterylnie czyste, ale przynajmniej wiadomo, że się nimi działa w ogródku

Sebek 21:01, 30 cze 2011

Łaaaaaaaaaał - co za wystawa
I to wszystko prawie z firmy wolf garden - kupowałaś jakiś zestaw?

ale teraz odszedłem do wniosku, że chyba za mało narzędzi mam - ale za to każdy leży w koszyczku i jak wyruszam na ogród to go biorę - więc chociaż mam wygodnie
KasiaWB 21:07, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)
Łaaaaaaaaaał - co za wystawa
I to wszystko prawie z firmy wolf garden - kupowałaś jakiś zestaw?

ale teraz odszedłem do wniosku, że chyba za mało narzędzi mam - ale za to każdy leży w koszyczku i jak wyruszam na ogród to go biorę - więc chociaż mam wygodnie

Zestaw powstał sam, choć fakt na początku był minizestaw. Np. nóż do kantów dokupiłam, bo fiskars który kupiłam jako pierwszy nie sprawdza się u mnie, a ten WG jest bardzo dobry. Bardzo sobie chwalę w ogóle tą markę. Po doświadczeniach uważam, że lepiej kupić drożej raz coś dobrego, niż tańsze, które ciągle trzeba wymieniać. Mamy jeszcze inne sprzęty z WG i póki co jest ok. Zresztą to marka sprawdzona w rodzinie. Chociaż mam kilka rzeczy jeszcze innych firm.

Jak "wyruszam" do ogródka to również zabieram narzędzia do koszyczka, choć z drugiej strony ogródek zaczyna się za ścianą, więc w razie czego daleko nie mam ))
Sebek 21:10, 30 cze 2011

Mnie kiedyś kusiła to kosiarka WG - pokazywana w Mai, ale mam inne. Fajny wygląd mają te narzędzia. Ja mam każde z innej parafii
KasiaWB 21:17, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)
Mnie kiedyś kusiła to kosiarka WG - pokazywana w Mai, ale mam inne. Fajny wygląd mają te narzędzia. Ja mam każde z innej parafii

My mamy kosiarkę również WG) bardzo fajniutką choć nie wiem co pokazywali w Mai, bo .... szczerze mówiąc .......(za co zaraz pewnie zostanę skrytykowana ))) )..... oglądałam dotychczas aż cały jeden odcinek, bo poprostu nie mam czasu na oglądanie tv...Czego zresztą akurat nie żałuję ))

Kupujemy narzędzia nie ze względu na firmę, ale przede wszystkim na jakość, dlatego również mamy innych marek jeśli jest coś dobrego.

KasiaWB 21:26, 30 cze 2011

ciiiiiiichooooooo.................. trawa rośnie ))))

KasiaWB 21:35, 30 cze 2011

a teraz idę lulać córcię, a potem pisać. Miłego wieczoru i nocki Wszystkim do miłego!
Sebek 21:43, 30 cze 2011

KasiaWB napisał(a)

My mamy kosiarkę również WG) bardzo fajniutką choć nie wiem co pokazywali w Mai, bo .... szczerze mówiąc .......(za co zaraz pewnie zostanę skrytykowana ))) )..... oglądałam dotychczas aż cały jeden odcinek, bo poprostu nie mam czasu na oglądanie tv...Czego zresztą akurat nie żałuję ))

Kupujemy narzędzia nie ze względu na firmę, ale przede wszystkim na jakość, dlatego również mamy innych marek jeśli jest coś dobrego.

Była pokazywana taka akumulatorowa i jak dla mnie była to nowość - i chciałem (chyba nawet dotad chcę) taką mieć
Ja mam z gardeny taką samą łopatkę jak ty