Umieszczając zdjęcia nawet nie przypuszczałem że aż tak ten warzywnik przypadnie do gustu Bardzo dziękuję Nie masz powodów do wstydu Ogród posiadasz piękny
Dobre masz oko Tak to czosnki skalne Niekłopotliwa bylina która rośnie nawet na mojej glinie Przez cały rok jest atrakcyjna ze względu na te spiralne liście Bardzo szybko się namnaża i jest niesamowicie wytrzymała na mróz Nigdy mi nie przemarzła a u mnie srogie zimy bywały Mogę z czystym sumieniem polecić
Danusiu cieszę się że znalazłaś bukiet - to było z myślą o Tobie
a w planowaniu to ja mistrzem jestem tylko gorzej z realizacją, a konsekwencji w ogrodzie uczę się stale bo to trudne właśnie w ogrodzie
Bardzo lubię róże wielkokwiatowe za duże kwiaty, pojedyncze i za zapach
a tu wyjątkowo w tym roku Frederic Mistral zebrał się po kilka i jest bardzo wielki jak nigdy no a zapach łał
Kasiu gromadzenie to przyjemne zajęcie a rozmnażanie to pełna satysfakcja - ja tak mam i stale coś pomnażam
Tulipany to wiosenny szał czyli kwiecień/maj, czerwiec i kolejne miesiące to róże, za chwilkę liliowce, potem zaraz hortensje i trawy i jesienne inne - to norma - i też tak mam
a na różane chciejstwa ja też jestem wrażliwa i stale robię jakąś listę a na razie robię inwentaryzację i opisuję w zeszycie te co mam bo trzeba coś postanowić - królowa jest tylko jedna !!
dla Ciebie i naprawdę warto
Clair Renaissance
kolor jest jaśniejszy tu była w zachodzącym słońcu
Cześć Lenko... kopę lat nie przepraszaj... no coś Ty?
Wiesz co, może to zdjęcie tak wyszło... ale jest tam dość miejsca - uwierz mi. Buk rośnie z tyłu w stosunku do planowanego drzewa. Przypuszczam, że z czasem nie będzie widoczny z tej perspektywy, albo tylko trochę. To mi nie przeszkadza, bo wyobrażam to sobie tak, że po powiększeniu tej rabaty i posadzeniu tego drzewa -tam z tyłu powstanie taki zakątek
Nie wiem czy jasno się wyrażam i wiadomo o co mi chodzi
bardzo nieśmiało się wypowiem, bo nie powinnam chyba komentować ogrodu który tak bardzo mi się podoba i którego choć namiastkę chciałabym mieć.
Ale... odważna ze mnie kobitka jest! czy nie myślałaś aby zmienić żurawki na jakieś jasne trawy pod buksiki? w typie evergodu, ice dance?
Beatko witaj
Przepraszam za szczerość ale ja w tym miejscu juz kolejnego drzewa nie widzę... Buk sie mocno rozrosnie i zagra pierwsze skrzypce,brzozy nadają lekkości a jedyne co bym posadziła to więcej kul bukszpanowych....może zrób zdjęcie z szerszej perspektywy bo ciężko złapać całość
Werbenę masz katalogową! Piekna...
Różyczki Danica miały iść do ogrodu, ale razem z donicą wylądowały w salonie. w tej dość małej donicy jest 5 małych sadzonek Ale mają rewelacyjny kolorek, taki biało-zielono-lekko różowy. Może podrośnie i pójdzie do ogrodu.
Nie planowanie kupiłam też jubilee celebration... zapach mnie urzekł! no i kolorek też piękny. A kurna przecież róż nie planowałam.
OK, rozumiem, a jak jest z liściastymi, teraz można? Teoretycznie wiem, że powinno się w stanie bezlistnym (oprócz brzóz i klonów - pamiętam ), ale mam jarzębinę do ciachnięcia. Chyba? Ciąć czy nie ciąć - oto jest pytanie. Może bardziej koronę zaokrąglić czy dać jej rosnąć do nieba? Jeszcze nie posadzona, szukam jej godnego miejsca