Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 11:52, 18 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Carexy the beatles...

Piękne masz te carexy, już kiedyś szukałam ich w szkółkach i nie gdzie nie znalazłam. Bardzo by mi się przydały. Muszę znowu pomyszkować w szkółkach
Gorące pozdrowienia
Choroby pigwy gruszkowej. 11:51, 18 lip 2014

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Na nowo zakupionej pigwie gruszkowej zaczęły się pojawiać plamy na liściach. Jest ich bardzo dużo i atakowane są nowe liście. Może ktoś z Ogrodowiczan spotkał się z taką chorobą. Co to może być i jak leczyć?

mam nadzieję Marysiu, że to nie początki zarazy ogniowej http://edu.gazeta.pl/edu/h/Zaraza+ogniowa#Identyfikacja
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:50, 18 lip 2014

Do góry
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:50, 18 lip 2014

Do góry
witam, tak jak poleciliście 11 lipca sypnąłem na trawnik pierwszy nawóz - wybór padł na Polifoskę 8

efekt po kilku dniach niesamowity żółte plamy zniknęły - trawa się mocno zazieleniła - widocznie też się zagęściła - chwastów jakby mniej widać - same plusy

moje pytanie jest o kolejne kroki - czyli pewnie na przełomie lipca/sierpnia powinienem znowu czymś zasilić - czy znów to powinien być nawóz o niskim azocie czy może tym razem póki do wiosny daleko dać coś o zwiększonym azocie? a kolejne dopiero jesienne i niskim?

przyznam się, że kusząco brzmi agrecol - szybki efekt dywanowy - ale on ma azot ponad 30

Początkujący ogród Magdy 11:42, 18 lip 2014

Do góry
Wklejam rysunek rabaty przed wykuszem z wymiarami, może wtedy łatwiej będzie radzić. Rabata jest od wschodu. Pomóżcie, może ktoś mógłby cosik narysować?

Choroby pigwy gruszkowej. 11:40, 18 lip 2014

Do góry
Na nowo zakupionej pigwie gruszkowej zaczęły się pojawiać plamy na liściach. Jest ich bardzo dużo i atakowane są nowe liście. Może ktoś z Ogrodowiczan spotkał się z taką chorobą. Co to może być i jak leczyć?

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:36, 18 lip 2014

Do góry
Lawena cieszę się ze z opolskiego , muszę obejrzeć Twój ogród, pozdrawiam.
Goha, to Ci pokażę moje tomaty w gruncie,już 4 szt zjedliśmy, niektóre mają 2 m.

i moja sztywna Anabelle,różowej nie zdążyłam wiosną przesadzić.

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:35, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)
Wiem ,że komp Ci się zepsuł bo zaglądałam, u mnie na wątku cisza bo mam lenia letniego, weszłam na net bo szukam warunków uprawy dla kliwi i zaleciałam do Ciebie ja mam działkę 10 arów więc ogrodu może 5 więc wiem że to mało
pozdrawiam

I co znalazłaś warunki uprawy dla kiwi? mój agapant jeden szybko już zakwitnie
a tu kolejne

i jeszcze na ogrodzie stoją w donicach ale po 1-2 kwiatki,widać, że mają jeszcze za luźno, że tak mało kwiatów
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:32, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

a tak i czekam na dostawę w czwartek hehe

póki co liczę apaganty - rekord 21 będzie

Witaj Mira ja też czekam na swoje agapanty, mam w kilku donicach, najgorzej z Wolga bo ma po 1-3 kwiatki, Pinoccio ma 7-8 i innych donicach różnie ale widzę, że jeszcze wypuszczają łodygi z kwiatamipozdrówka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:24, 18 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)

Aneta na plaży, więc ja odpiszę , czosnki zostawia się w ziemi. To małe cebulki, do kupienia za grosze na jesieni w dyskontach.
dokladnie tak
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:20, 18 lip 2014

Do góry
mira napisał(a)

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/

Mira zmieniłam miejsce rok temu z Pomorza na Warmię no i ogród też tam był duży tu malutki, Markowi pisałam, że jakieś 12 arów ale jak ma 3 to wszystkojest w nim zatem gęstoa przerwę miałam miesięczną od Ogrodowiska bo zepsuł mi się komp i musiałam nowy zakupić ciężko mi teraz przeglądać wszystkie watki w czytaniu strasznie tego dużou mnie już jest upał pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:14, 18 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Też Ciebie witam Doniuu mnie od rana upał, głowa mnie boli piję kawkę nie wiem czy dobrze?
Pilgrim

ale ta pogoda pokrętna, u mnie wczoraj było mega upalnie, a nad ranem deszcz i się ochłodziło a teraz znów wstaje słońce

pozdrawiam letnio i z radością oglądam róże u Ciebie , a jeszcze kiedyś miałam Ci napisać że bardzo już Twój ogród nabiera dorosłego charakteru jak na działania po przerwie / tak zrozumiałam że zmieniłaś miejsce/
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:10, 18 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam

No zmiany milowe widzę mam nadzieję ze zimą będziesz nas zasypywać fotkami przedtem i potem i to będzie dopiero power dla wszystkich
a w tym miejscu jesli słoneczne posadziłabym budleje - tak mi się skojarzyło, że aż Ci musiałam napisać
liatrami też się zachwycam w tym roku musowo dosadzę więcej, a Leonardo da Vinci mam i ja / od wcozraj /
a limiki masz wielkoludy - super będzie
pozdrawiam
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 11:00, 18 lip 2014

Do góry
Witam ponownie

badania wykonane kwasomierzem glebowym anwilu, płyn Helliga z maja tego roku

gleba rodzima- glina ph 7 (raczej bez wpływu) bo:
stanowisko zdrenowane, wybrałam miejsce gdzie przebiega wodociąg i glina została wybrana i w górnych warstwach zalega piach, żwir -ph w okolicach 6;
dokopałam się do korzeni i tam, w ich okolicy jest dobrze - koło 5 (kolor bardzo pomarańczowy)tylko dlaczego, jak to ta sama mieszanka na górze koło 6 pokazuje? Już się wypłukało?
Zauważyłam też, że chyba muszę mniej podlewać, w okolicach korzenia wilgotno, nie to, by stał w wodzie, ale na wyczucie ciut za;

Zorientowałam się w tym, co mogę załatwić- np. liście dębu, ale niestety takie nieprzekompostowane i obornik, teraz najlepsze, przeczytałam polecaną książkę Czekalskiego Różaneczniki i on pisze tak:

więc jak to jest z tym końskim obornikiem?

Po siarczany udam się dziś lub jutro i zaczynam działać; serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:00, 18 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

O, Ania a ja mam identycznego hibiskusa , samosiejkę zresztą . Miałam ochotę go wyrwać, dopóki nie zobaczyłam jak ślicznie zakwitł . Pozdrawiam .

a ja mam tu takiego w tamtym roku zakwitł mi jednym kwiatkiem, potem go przesadziłam i na wiosnę przymarzł, to nie wiem czy we wrześniu da radę zakwitnąć zdjęcie z tamtego roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:00, 18 lip 2014

Do góry
Ana rzeczywiście praca uszlachetnia
oglądając takie ogrody jak Twój i czytając,
że masz niesamowitą frajdę z tego co stworzyłaś ...
mam tyle siły i inspiracji i pomysłów, że ho ho

czy te czosnki zostawiasz na zimę w ziemi czy je wykopujesz ???

Ogród z pompą 10:59, 18 lip 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)

Noooo, 5razy więcej jak u mnie. Ale jaki warzywnik! Nie takie moje skrzynki jak ze straganu, po owocach...

miło mi

bardzo podoba mi się ta Twoja ścieżka, robi niesamowite wrażenie ...

pozdrawiam serdecznie

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:57, 18 lip 2014

Do góry
wstawiać nie wstawiać oto jest pytanie
a co tam , mam to wstawię

poranne kontrasty

anabelka i i Incrediball

a teraz nad jezioro
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:54, 18 lip 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Aniu czarujesz pięknymi zdjęciami i kartkami z kalendarza

Witaj Grażynko dzięki, to nie ja to kwiaty
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:54, 18 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

O, Ania a ja mam identycznego hibiskusa , samosiejkę zresztą . Miałam ochotę go wyrwać, dopóki nie zobaczyłam jak ślicznie zakwitł . Pozdrawiam .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies