Cześć Karolino,
Bardzo Ci dziękuję, że do mnie zajrzałaś i pomagasz mi z tą frontową rabatą.
Podoba mi się pomysł z tymi wiśniami. Myślałam o jakiś trzech drzewkach na front z kulistą koroną. Pomyślałam o klonie globosum, najpierw chciałam trzy, później doczytałam, że korona rosnie do 7m -to mi zostało jedno

A wiśnie zmieszczą sie trzy. Ekran z cisa to też dobry pomysł. Co ile go sadzić? 50 cm wystarczy?
Chciałam hortensje Anabel, bo mam w pobliżu producenta, ładne sadzonki w dobrej cenie. Poza tym bardzo mi sie one podobają i zrobię im podpory. Ale jeszcze to rozważę i poczytam o tych odmianach których nazwy podajesz. Dołem w nogach żurawki. A ta runianka to między hortensje, a żurawkę, czy przed żurawkę? Czy albo żurawka albo runianka?
Na tej części wzdłuż płotu od parkingu nic nie narysowałaś. Zaorać i trawa? Tylko kawałek ekranu z cisa?
I wzdłuż ścieżki do domu. Myślisz, żeby tam też dać hortensje?
Podobał mi się pomysł Danusi z tymi Marikenami i czerwonymi berberysami Bagatella. To już nie pasuje za bardzo? Może te Marikeny na drugą stronę na tą prostokątną rabatę?
Mam do zagospodarowania klona palmowego, klona Leopoldi szczepionego, buczka czerwonego przewieszającego się, świerka niebieskiego, dwa rododendrony patio-cokolwiek to znaczy (chyba to, że duże nie urosną)