Busz bylinowy - po obfitych deszczach byliny mocno ruszyły - może dziś jeszcze dostaną nawozu, ale nie wiem czy warto - najwyżej podleję tylko kanny i róże
Perovskie fajnie konweniują z różami The Fairy- chyba już wiem na którą flankę je przerzucę
Haniu piękne kwiaty, cudowne kompozycje tworzysz samo tak przychodzi? Uśmiechnę się do Ciebie po poradę jak połączyć rośliny żeby uzyskać takie piękne rabatki.. rośliny dwuletnie o których myślę są dopiero w produkcji, zaczynają wschodzić nasionka
ale super zakątek powstał
jak rośliny podrosną, pojawi się jakaś posadzka i trawa będzie jak w raju
te opory pod murkiem to trzeba albo korą zasypać (stworzyć rabatkę), albo jakimś żwirkiem, bo trawa nie urośnie, albo będzie kiepska
Dziś odważyłam się i postanowiłam załozyć własny wątek , co prawda nie mam jeszcze ogrodu , ale miejsce na jego stworzenie już tak i to mnie bardzo cieszy , a na resztę przyjdzie pora , tymczasem pokażę Wam nasz kawałek ziemi ...działka ma 16,5 ara a mój mąż zaczął stawiać dom, więc coś się dzieje .
Też chciałabym się poradzić. W tych miejscach ma powstać hostowisko.
Zatem: - klon palmowy 'Bloodgood' podsadzony jest dwoma Hakonechloa macra 'Aureola', zielone hosty to 'Francee', a żółte - 'Sum&Substance'.
Przy ścieżce postawię jeszcze kamienną ławeczkę. A pod nią posadzę karmnik lub kopytnik. Czy to nie za dużo szczęścia? Może po prostu wysypać korą lub żwirem?
W rogu musiałam wsadzić hortensję "Limelight", ale jakoś mi się tam nie widzi... Co zamiast niej? Może Dereń Kousa 'Gold Star' lub Dereń Kousa 'Milky Way'?
W tym miejscu będzie moja upragniona, wymarzona wiata mam nadzieję w przyszłym roku. Trawnik w kiepskim stanie
nie mogę planować rabatek bo mi M wszystko zniszczy.
wiata oczywiście z kominkiem który już mamy... to zawsze coś