Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

EPODLAS 22:48, 18 sie 2014

Ula na forum królują hortensje. U ciebie też z piękne. Mnie one się podobają, że tak długo zdobią ogród i wcale nie są tak wymagające (poza tymi ogrodowymi). Dzisiaj podziwiałam ogrodową w małym przyblokowym ogródku. Piękne prawie fioletowe kwiaty.
zawitka 07:51, 20 sie 2014

Witaj Ula spacerując u Ciebie zobaczyłam trawkę ice fontein jak długo ją masz czy już kwitła u ciebie ???Szukam trawki nie wysokiej przed róże Cudnie kwitną hortki ale zmieniło się u Ciebie Pozdrawiam po urlopie
Tess 16:16, 21 sie 2014

Urszulla napisał(a)

a Magical Candle w takim stadium opuszczam

Łaaał, jak pięknie wyszła ta rabatka! (sto lat tu nie byłam)

edit: doczytałam do końca - wszystkie hortensje masz cudne. Potwierdzam - Magical Candle w słońcu jest niższa, szybciej przekwita.
Agania 19:42, 21 sie 2014

Uleczkao, witam Cię po urlopie, jak tam wypoczeta, opalona, czy woda w morzu była ciepła, popływałaś, czy miałaś w głowie myśli co tam w ogrodzie.....nawiązując do hortek, które z twoich podobają ci się najbardziej?
Urszulla 09:46, 22 sie 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula przyjemnego wypoczynku

Mala_Mi napisał(a)
Urlop...hmmm ... ja na szczęście mam go na ogrodzie.. gdzie mam dostęp do sieci .. i starego laptopa Dziś się urlopuję

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula cudne te Twoje horti Udanego kolejnego urlopowania i bardzo dobrze, tez teraz zaczne odrabiac moje zaleglosci urlopowe i zaczne od krotkich wypadow juz w przyszlym tygodniu. Jak wrocisz to sie koniecznie musimy umowic Oby tylko nam pogoda dopisala bo cos juz jesieniąachnie. Pozdrawiam, buziaki

Dziewczyny, jestem już po urlopach wszelkich i teraz rzeczywistość mnie dopada a w ogrodzie jesień i chwasty. Kupiłam Sterane i w połączeniu z Randapem spróbuję powalczyć z ostami. Zresztą na zdjęciach będzie widać ile tego mam

ale największy kwiat hortensji cieszy

Urszulla 09:57, 22 sie 2014

EPODLAS napisał(a)
Ula na forum królują hortensje. U ciebie też z piękne. Mnie one się podobają, że tak długo zdobią ogród i wcale nie są tak wymagające (poza tymi ogrodowymi). Dzisiaj podziwiałam ogrodową w małym przyblokowym ogródku. Piękne prawie fioletowe kwiaty.

Tess napisał(a)

Łaaał, jak pięknie wyszła ta rabatka! (sto lat tu nie byłam)

edit: doczytałam do końca - wszystkie hortensje masz cudne. Potwierdzam - Magical Candle w słońcu jest niższa, szybciej przekwita.

Agania napisał(a)
Uleczkao, witam Cię po urlopie, jak tam wypoczeta, opalona, czy woda w morzu była ciepła, popływałaś, czy miałaś w głowie myśli co tam w ogrodzie.....nawiązując do hortek, które z twoich podobają ci się najbardziej?

Taki jesienny widok po powrocie mamgęsto się zrobiło(tylko oświetlenie do zdjęć nie najlepsze bo u mnie południowa strona). Aganiu, ja mam tylko 2 odmiany bukietowych- Magical Candle i Silver Dollar. Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie. Miały być Limelight ale z braku wyszły Magical Candle i też ładnie. Duży urok w ilości i powtarzalności.

Urszulla 10:01, 22 sie 2014

zawitka napisał(a)
Witaj Ula spacerując u Ciebie zobaczyłam trawkę ice fontein jak długo ją masz czy już kwitła u ciebie ???Szukam trawki nie wysokiej przed róże Cudnie kwitną hortki ale zmieniło się u Ciebie Pozdrawiam po urlopie

Tą trawkę dostałam jesienią w zeszłym roku i bardzo mi się podoba. Szybko startuje na wiosnę. Przesadzałam ją na wiosnę 2 razy i za drugim razem myślałam że padnie, ale ona pięknie odbiła. Więc jeszcze mi nie kwitła

Chyba w różach najbardziej podobają mi się Stipy, ale one wymarzają. A ta mogłaby fajną obwódkę tworzyć, ale nie znam docelowo jej wysokości.

Urszulla 10:06, 22 sie 2014

Mój wyjazd dobrze zrobił roślinom, bo mają spokój na rośnięcie. A tak ciągle koło nich chodzę i myślę co zmienić Teraz w planach ogrodniczych posadzenie ukorzenionych sadzonek (własnej produkcji)trzmieliny i walka z chwastami.
Pszczelarnia 11:45, 22 sie 2014

Duży urok w ilości i powtarzalności - zapisuję do kajecika. Niby wiadomo ale jak widać, to lepiej uwierzyć. A u Ciebie widać.

U mnie oset plewię ale skrzypowi mówię NIE.

Nie mam planów ogrodniczych - jakieś zaćmienie.
ka1sia 14:16, 22 sie 2014

Ilość i powtarzalność, trafiłaś w dziesiątkę, Ula
u mnie też hortusie królują, czy mi się wydaje, czy jakoś wcześnie przebarwiają się w tym roku? jesień? oj, nie... jeszcze nie!
buziaczki, Ula