Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

nicol21 16:23, 21 sie 2014

bleebla napisał(a)
jeszcze obiecane zdjęcia holenderskie

calie dla Ewelinki, o ile dobrze pamiętam, że je lubi

Dziękować zaiste calle bardzo lubię, no i wieeeele innych roślinek Ale dobrze wiedzieć, że calle rosną ot tak na polach. zatem moje zostawiam na zimę w ogródku
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Tusiala 12:40, 22 sie 2014

Ale pola ale cuda
Czy calią powinno się ucinać kwiaty po przekwitnięciu? Pytam bo tego nie zrobiłam i na końcach pojawiły się ciężkie, zielone kule. Czy coś będzie z ich nasion? Czy lepiej jednak ciachnąć je?
bleebla 21:04, 24 sie 2014

nicol21 napisał(a)

Dziękować zaiste calle bardzo lubię, no i wieeeele innych roślinek Ale dobrze wiedzieć, że calle rosną ot tak na polach. zatem moje zostawiam na zimę w ogródku

Nicol, nie chciałabym żebyś straciła swoje okazy przez to zdjęcie. Kalie mogę byś wykopywane na zimę, ale moja wiedza jest zerowa na ten temat...
bleebla 21:05, 24 sie 2014

Tusiala napisał(a)
Ale pola ale cuda
Czy calią powinno się ucinać kwiaty po przekwitnięciu? Pytam bo tego nie zrobiłam i na końcach pojawiły się ciężkie, zielone kule. Czy coś będzie z ich nasion? Czy lepiej jednak ciachnąć je?

Nigdy nie miałam tej rośliny Tusialku, nie mam pojęcia jak trzeba się z nimi obchodzić
bleebla 21:28, 24 sie 2014

Na moim bukszpanie pełno grzyba Hortensje też zaatakował. Wszystkie listki pousuwałam. Chciałam dziś prysnąć topsinem ale nie mogłam otworzyć butelki

Na środku mojego salonu łaził dzisiaj beztrosko opuchlak. Parszywiec jeden...

Jeśli chodzi o lawendę to przycieńcie tylko przekwitłych kwiatostanów opłaciło się. W tamtym roku ścięłam ją zbyt mocno, kwitła powtórnie ale znacznie później. Na tyle późno, że kwiatostany zmroziły pierwsze przymrozki.
Tegoroczna lawenda jest cudowna
stychaz 18:09, 25 sie 2014

Piękne zdjęcia

stychaz 18:10, 25 sie 2014

Jak tam pomysły na wodę pryz tarasie?
gierczusia 20:15, 26 sie 2014

Aga ... Możesz wybić mnie zemby ,zem nieogarnięta ale kiedyś pytałam ( chyba ) czy Twoja wyniesiona donica ma dno..wróciłam się tyle stron ale nie umię znależć tego posta ..więc zęby nastawiam , wal śmiało , ale odpowiedz mi po raz kolejny plizzz

Zdjęcia holandyjskie obejrzałam z przyjemnością .. Jakie to tam wszytsko sliczne i zadbane ..achhhh sama przyjemność

Dzięki za fotki i relację ..,,buziaki
AlKa 21:46, 26 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Aga ... Możesz wybić mnie zemby ,zem nieogarnięta ale kiedyś pytałam ( chyba ) czy Twoja wyniesiona donica ma dno..wróciłam się tyle stron ale nie umię znależć tego posta ..więc zęby nastawiam , wal śmiało , ale odpowiedz mi po raz kolejny plizzz

Zdjęcia holandyjskie obejrzałam z przyjemnością .. Jakie to tam wszytsko sliczne i zadbane ..achhhh sama przyjemność

Dzięki za fotki i relację ..,,buziaki

Kochana Ty u mnie pytałaś o te donice, a ja w głowę zachodziłam jakim cudem ty u mnie Agi donicę widziałaś
bleebla 22:00, 26 sie 2014

AlKa napisał(a)

Kochana Ty u mnie pytałaś o te donice, a ja w głowę zachodziłam jakim cudem ty u mnie Agi donicę widziałaś

W podstawówce nauczyciele mnie mylili z pewną Alą z klasy, bo podobne byłyśmy, ale żeby na ogrodowisko się to przeniosło?