Czyli obie jesteśmy po kawie
To drzewko-krzaczek perukowiec gold (w wiosennym przebarwieniu)- piekny krzak - jak dla mnie
Z bliska tylko dużo wcześniej - jeszcze młody okaz
już jako starszy
w odsłonie jesiennej
Jak dla mnie śliczny o każdej porze roku
Miłego dnia
No kobieto, rozwaliłaś mnie tym stwierdzeniem. Niewiele... no cóż niewiele, toć tylko setka.
Takie ilości kłujaczków, ależ u ciebie musi być zapach- jak w lesie.
Narazie Dorotko przychodzę tylko z pozdrowieniami, ale jeszcze tu wrócę.
Olu, ogród to niekończąca się bajka
Zawsze jest co robić. I tu nie mam na myśli tylko plewienia, podlewania czy koszenia. Coś wypadnie, coś trzeba przyciąć bo za bardzo rozrośnie się ...
Najlepszym przykładem na zmiany (czego nie lubię) jest wiąz holenderski - zamiana drzewo 700cm na drzewo 30cm (miłorzęb)- prezent syna dla taty - drzewo zabezpieczone przed psami bo takie malutkie choć cenne - w końcu prezent
Miłorząb
Stare zdjęcie w tle na końcu działki wiąz (różowa elipsa), po praewj czarne koło sumak był i nie ma (podmianka sumak za sosnę 50cm)
Jodła, ach ...... cicha nadzieja, nadzieja umiera ostatnia
A JA MAM PYTANIE , chce takie nasadzenia zrobic ale od północno- zachodziej strony i co posadzic zamiast żywotnika wschodniego Aurea Nana, on raczej rośnie w słońcu a ja mam słońce dopiero od gogz.13.Proszę dziewczyny pomóżcie
miałam zapytanie o rozplenice
oto jedna z nich, kupowana u mojej Pani trawkowej, która w tym roku ma naprawdę sporo różnych odmian. To ta najwyższa, kupowałam ją po 12zł. i żurawki, które w słońcu mają cudny różowy odcień
A może tak? Toszka proponowała, żeby nie robić nasadzeń wzdłuż ścieżki do domu. Chyba rzeczywiście nasadzenia na trzech stronach to za dużo szczęścia na raz. Co o tym sądzicie?
a czy ktoś odpowie mi co z cięciem moich Serbów? Kiedy mam je przycinać? Przewodnik w górę wystrzelił prawie w każdym drzewku a nie chce mieć za wysokich (choć i tak z czasem urosną ) ale gęste na boki.
Czy ciąć luty-marzec czy jeszcze można teraz?
NO I W KTÓRYM MIEJSCU? Pomóżcie.....
Śliczny zakątek z tymi wrzosikami miałaś.Ja też mam je tylko w donicach z powodu braku miejsca właściwie...
A pędzelki na rozplenicy przepiękne i jak ich dużo
Iwonko, ale sie u Ciebie dzieje, pieknieje, nowa rabata z wierzbą nabiera uroku, a sama wierzba wyglada bajecznie, widać, że dużo pracy włożyłaś w jej ukształtowanie, kamerdole super, bluszcza i graby podziwiam
a co to za ciekawa roślinka, ma śliczne kwiaty?..czy to jakieś warzywo, przypomina mi karczocha