Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

stychaz 12:56, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Pięknie kwitnie (tfu, tfu)
12:57, 03 sie 2014
czytam taki twój komentarz ale jakby oślepłam i nie widzę ani po lewej ani po prawej próbek kolorów

"Ciemne paski po prawej to kolor "dąb" po lewej to tikurilla dąb bielony (za szary) a na dole dąb bielony z mojego sobistego mieszlanika, czyli różen proporcje beli i dębu made in Madżenka & Altaxin"

jesli chodzi o drewno to w ostatnim zieleń to zycie jest ogród w którym jest malutki domek obity surowym drewnem modzewiowym, które naturalnie szarzeje bardzo mi sie to podoba bo takie obicia domów równiez pokazuje Kewin w swoich Wielkich projektach.

Chętnie zobacze co wymalowałaś bo znawcy mówia ze rośliny najciekawej wygladaja na szarym kolorze

a tak....to przyszłam powiedzieć, że i mnie dopładła ta "zaraza rózana" wybrałam 15 odmian z serii must have czekam na oferte i potwierdzenie dostepności, przeczytałam wątki Robaczka jak zobaczyłam wykaz 185 a sumarycznie jakies 350 szt to sie za głowę złapałam i myślę ze ja na 20 kilku zakończe zwłasza ze mam juz kilka szt u siebie mam.

czy u ciebie w wątku też gdzieś jest taki wykaz odmian róz które nabyłaś? bo jakoś nie spotkałam się z nim
Agnieszka_B 13:51, 03 sie 2014

Marzenko, potrzebuję trzy buki kolumnowe . Jeszcze waham się czy w to miejsce dać purpurowe czy zielone. Na ten moment bardziej skłaniam się do czerwonych. Mysle o dawyckach. Czy możeszsz cos w tej kwestii poradzić?
malgorzata_s... 14:04, 03 sie 2014

Dzięki za odpowiedź Ja myślałam że tylko moje takie leniwe albo że cuś źle robię Tak mi się podobały w kwiaciarni mam jaśniutkie prawie srebrne i fioletowe ale chyba pierwszy i ostatni raz Jak łyso na rabatce to i one łyse. Buziam
Madzenka 14:05, 03 sie 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Marzenko, potrzebuję trzy buki kolumnowe . Jeszcze waham się czy w to miejsce dać purpurowe czy zielone. Na ten moment bardziej skłaniam się do czerwonych. Mysle o dawyckach. Czy możeszsz cos w tej kwestii poradzić?

Pokażesz gdzie je chcesz posadzić! Zdecydowanie preferuję purpurowe jednakże one jeśli są posadzone nlisko zielonego tła to są mało widoczne. Taki los spotkał mojego buka, ktory na tle żywoplotu grabowego calkowicie jest niewidoczny... Pieknie buki purpurowe wyglądają jako solitery. Dawyck tez latem chyba bardziej zielenieje?? Nie mam go ale marzy mi sie i z pewnością kiedyś zawita do mojego ogrodu. Pokaż gdzie chesz je posadzić i z jakim tłem mają się wkomponować
monteverde 14:12, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
To już dokleiłam
A teraz przymiarki Finkowych jeżówek
Skoro tojeść nie spełnia poczekiwanych nadziei w stipie będą jeżówki

Skoro ogrodowisko wykupiło w necie wszystkie southerm bell, zostały tylko po 19,90 !! To u mnie będą Finkowe raztamazz za połowę tej ceny
W rzeczywistości sa piękne purpurowe, aparat i słońce przekłąmały ich barwę

Marzenko ślicznie to zestawienie wygląda
Madzenka 14:13, 03 sie 2014

eee_taam napisał(a)
czytam taki twój komentarz ale jakby oślepłam i nie widzę ani po lewej ani po prawej próbek kolorów

"Ciemne paski po prawej to kolor "dąb" po lewej to tikurilla dąb bielony (za szary) a na dole dąb bielony z mojego sobistego mieszlanika, czyli różen proporcje beli i dębu made in Madżenka & Altaxin"

jesli chodzi o drewno to w ostatnim zieleń to zycie jest ogród w którym jest malutki domek obity surowym drewnem modzewiowym, które naturalnie szarzeje bardzo mi sie to podoba bo takie obicia domów równiez pokazuje Kewin w swoich Wielkich projektach.

Chętnie zobacze co wymalowałaś bo znawcy mówia ze rośliny najciekawej wygladaja na szarym kolorze

a tak....to przyszłam powiedzieć, że i mnie dopładła ta "zaraza rózana" wybrałam 15 odmian z serii must have czekam na oferte i potwierdzenie dostepności, przeczytałam wątki Robaczka jak zobaczyłam wykaz 185 a sumarycznie jakies 350 szt to sie za głowę złapałam i myślę ze ja na 20 kilku zakończe zwłasza ze mam juz kilka szt u siebie mam.

czy u ciebie w wątku też gdzieś jest taki wykaz odmian róz które nabyłaś? bo jakoś nie spotkałam się z nim

Dawno Cię nie było oficjalnie...bo skoro zaraza różana Cię opanowala tzn że na forum bywalaś tylko incoguto jak mawia pewien znany mi generał

Nie ma co dywagować nad kolorem drewna, ja jestem taki typ , który lubi jak mu doradzaja ale decyzje podejmuję sama Skoro mi i M się podoba ten bielony (deseczki po prawej stronie od dolu) to taki będzie. Jutro zaczynam malowanie calości a M szlifuje dalej

Jedno jest pewne te kolory będą współgraly z caloscia moich wnetrz i nie będzie wreszcie dysonansu, ktory mnie męczył
Ja mam fazy kolorystyczne i nie lubie w kolorach misz masz, w przeciwienstwie do roslin. No i jeszcze jedno kolor drewna i szarości będzie dobrze sie komponowal z delikatnym róźem, purpurą i niebieskim w moim ogrodzie.
Liste róż nie ma spisaną. Obiecuję jesienią zrobic, teraz kupuje pojedyncze egzemplarze i obserwuje, jesli sie sprawdzą będe kupowac kolejne te same aby byly wieksze plamy kolorystyczne.
Madzenka 14:15, 03 sie 2014

stychaz napisał(a)

Pięknie kwitnie (tfu, tfu)

Kupiłam drugą w. Rozarium.... Więcej nie było... Obiecuję, że jeśli sie gdziekolwiek pojawi od razu daję Ci znać i zamawiam. Pieknie by w Twoim minimalistycznym ogrodzie wyglądaly. Ale trzeba jej dać czas aby się rozrosla.
Madzenka 14:17, 03 sie 2014

Sebek napisał(a)
Madżen - kilka dni mnie u Ciebie nie było, a tu tyyyyle stron naprodukowane - ale cóż - jak się ma taki ogród to ilość wpisów zawsze będzie ogromna Super, że zmieniasz kolor drewna - teraz już wszystko będzie ze sobą tworzyć wysublimowaną, elegancką całość

Sebciu tyle czasu trwalo zanim zdecyduję sie na kolor drewna... Od pół roku szukam kolorów, od dwóch tygoni maluję...ha ale przed Bożym narodzeniem zmienie

Dziekuję za tę wysublimowaną elegancką całośc
Madzenka 14:18, 03 sie 2014

Sonka napisał(a)
Z ubiegłego roku, w tym nie mam stipy, zaraz usunę, żeby Ci nie zaśmiecać jednak uważam że należy jeden rodzaj jeżówek posadzić, ja miałam taką mieszankę kupioną w markecie

i usunęlam

Nie zdązyłam zobaczyć zdjęcia....
Ja mam na każdej rabacie tylko jedna odmiane. A z cheyenne Marta wybrała mi wyłącznie różowe

Nie mieszam jeżowek. Nawet dzisiaj w ogóle mi nie pasowaly do róż i lawendy. Tam muszę dosadzić kulasy bukszpanowe lub cisowe.