Ewik
14:04, 03 sie 2014

Mam do Was wielką prośbę odnośnie sporej rabaty przed domem - długa ponad 10 metrów, szeroka ok 5 m i z tą szerokością mam problem , strona południowa, bardzo słoneczna .W zeszłym roku jak ją robiłam to wydawało mi sie ładnie . Obecnie jest inaczej - sporo roslin kwitło i wyglądało ładnie maj-czerwiec a teraz nie są zbyt reprezentatywne, kilka gatunków usunęłam , inne musiałam dać bardziej w cien bo sie paliły . Dumam i dumam i nie mogę .Najwiekszy problem mam ze środkiem .
Pod samym domem przy ścianie dosadziłam hortensje i jest cały rząd, przed nimi i miedzy są miskanty , rozsiały sie tez jeżówki , przed są 4 danicy rzędzie w odległości ok 2 metrów , miedzy nimi liliowce, trzykrotki , prawie na srodku rząd lawendy , kilka bukszpanów , a na samym przedzie misz masz totalny : gożdziki , przetacznik, macierzanka, liatra, rozchodnik , tawułka , zurawki , małe trawki , juka ...
i z okna
Pod samym domem przy ścianie dosadziłam hortensje i jest cały rząd, przed nimi i miedzy są miskanty , rozsiały sie tez jeżówki , przed są 4 danicy rzędzie w odległości ok 2 metrów , miedzy nimi liliowce, trzykrotki , prawie na srodku rząd lawendy , kilka bukszpanów , a na samym przedzie misz masz totalny : gożdziki , przetacznik, macierzanka, liatra, rozchodnik , tawułka , zurawki , małe trawki , juka ...

i z okna