Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:56, 23 cze 2014

Do góry
Dasia napisał(a)
O kolejne spotkania ogrodowiskowe Super pomysł na wycieczkę
Gdybyście w moje rejony zabłądzili to zapraszam, w ogrodzie niewiele jeszcze do oglądania, ale taras do posiedzenia z widokiem na las zawsze czeka

Las, to drzewa, coś co lubimy dziękuję bardzo za zaproszenie i pozdrawiam
lilie i liliowce, ale jak patrzę na mocno rozwinięte u innych, u mnie jakoś wolno, może dlatego, ze przesadzane...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:53, 23 cze 2014

Do góry
No a teraz już my Na to czekaliście nie???
Dojrzałam Jolę z Emusiem która pokonała najdalszą trasę aż ze Szczecina
Jest cudowna i ma niesamowite poczucie humoru.

I grupkami

Ania monitoruje telefen i przyprowadza co chwilkę nowych gościMówiąc co chwilkę że to już wszyscy chyba Miało być maleńkie spotkanie kameralneNie wiem co dla Ani jest w takim razie duże, chyba takie na stadionie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 23 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Teraz zamiast muzea, to ogrody zwiedzamy A jest co zwiedzać, same rarytasy Irenko, wybrałaś

Basiu, racja i o ile przyjemniej
dzięki za rozpoznanie roślinki u Hani, teraz sobie przypomniałam, co siałam, dostałam te nasiona, bo roślina mi się podobała, ponoć co rok sama się wysiewa
siałam tu na kamieniach wśród traw
czyli ubiorek haicyntowy

a dzięki Joasi mam białą firletkę, kwitnie, więc będą kolejne
Moja bajka 12:52, 23 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Mąż przyniósł wczoraj taki pieniek i chciał go wrzucić do kominka. Broniłam go jak niepodległości bo chcę przykleić do niego poidełko

fajny pomysł - też muszę coś wymyślić bo jak na razie moje poidełka to plastikowe miseczki z kamieniami w środku - praktyczne, ale niezbyt urokliwe

edit: późniejszą zmianę też widziałam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:51, 23 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Piękne masz róże taras kwitnie jak szalony
jak tam po tańcach?

Witaj Dorotko. Też mi się podobają kwiatki na tarasie. Cieszę się , że wybrałam takie właśnie kolory w tym roku oczywiście dzięki ogrodowisku. A po tańcach oczywiście wszyscy jesteśmy zmęczeni. Chłopcy po próbach i koncertach , my po całej otoczce tego.I jeszcze te nerwy czy lunie deszcz czy raczej nas oszczędzi. Ale całe szczęście, że tylko troszkę wczoraj popadało w czasie koncertu- jakieś 5 minut. Więc to raczej nic w porównaniu do tego co działo się przez cały dzień przed koncertem. A tak w ogóle to bardzo udane były wszystkie 3 koncerty od piątku do niedzieli.
Wstawiam na chwilę ( później je usunę ), zdjęcia młodszego syna Jaśka z sobotniego koncertu.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:43, 23 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:43, 23 cze 2014

Do góry
Elfik napisał(a)

...można, można..., a czasem nawet trzeba...
Zajrzyj do mnie, a Ci to udowodnię

Byłam, po prostu świetnie warto było wyprowadzić przedszkolaków
a ja czekam na pełny rozkwit moich ulubionych lilii, ale wolno idzie, chyba susza, no bo co?
Moja bajka 12:42, 23 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
hortensje coraz piękniejsze

Fajne te różne kwiaty na jednym krzewie - pamiętasz nazwę tej hortki?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:42, 23 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:41, 23 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko widzę, że też miło spędziłaś ostatnie dni
spotkania są urocze !!!
pozdrawiam cieplutko...choć jak na czerwiec to chłodno jest ...

u mnie też bez deszczu...wczoraj z rana tylko lunęło i tyle
a w ogrodzie nadal bardzo sucho ...

Bardzo miło, bardzo chciałam te ogrody obejrzeć i lubię ich właścicieli
u nas wieje, zachmurzenie i deszczu nic....susza! chyba trzeba pomyśleć o innych roślinach do ogrodu
widziałam cię na spotkaniu u Ani, fajnie wam było
chyba z powodu suszy, tak powoli i nierównomiernie idą lilie..
pozdrawiam Agatko
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:41, 23 cze 2014

Do góry
No to teraz już ten najcudowniejszy zakątek moimi oczami
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:38, 23 cze 2014

Do góry
No i Rzeszów Piękne miasto z cudnymi zakątkami

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:38, 23 cze 2014

Do góry

Po przesadzeniu tyż stoi na baczność
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 23 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Irenko miło Cie widzieć na kolejnych spotkaniach i to w ogrodach, które sa dla mnie numer jeden To takie klimaty jak lubie najbardziej. A roza w ogrodzie Jasi boska, tez ją mam ale nie takich rozmiarow bo inaczej prowadzona.U Jasi jest tez cudna budleja skretnolistna czy już zakwitła? Bylas blisko mnie no ale nie wiedziałam, ze wybierasz się w te strony bo chętnie bym Cie zobaczyla i u mnie Bylam trochę nieobecna ostatnio. Twój ogrod jak zawsze zachwyca i o tej porze roku jest chyba najładniej bo wszystko kwitnie. Zaskoczona jestem tym brakiem deszczu bo u nas codziennie cos kapnie Podlewanie to nie to samo co deszcz wiec zycze Ci deszczu Pozdrawiam serdecznie

Ja też już mam tę różę, ale od 2 tygodni, na razie zielona masa, ani pąka, ale kiedyś....budleja u Jasi już kończyła kwitnienie, ale jest bajeczna, stale co rok ją podziwiam wirtualnie
...Danusiu, pewnie i tak nie wyrobilibyśmy w czasie, na te 3 ogrody zleciało nam migiem, a wiesz, że nagadać też się nie można
nadal sucho, ogród zbrzydł, ale co robić, podlewamy, ale myślimy o studni, tylko czy to pomoże, jak taki niski poziom wód?
pozdrawiam

te mimo braku wody dają radę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:36, 23 cze 2014

Do góry

Zobacz jak stoi juą jej sporo wysadziłam bo zrobiłam ten trójkąt z trzmieliny a była właśnie taka stojąca na baczność kłosówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:32, 23 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
taka susza u Ciebie ???? A u nas non stop cuś z nieba leci i jak tu żyć ... Wy tesknicie za deszczem a my za słoneczkiem

Buziole Irenko

straszna, trawnika, jaki by nie był...nie ma, żółto i trzeszczy pod nogami, rośliny marnieją, brzydnie wszystko, no oprócz rh, oczko w głowie drugiego ogrodnika...no musi polać w końcu, prognozy co innego, a w realu co innego
ściągnęłam powojnik, wycięłam berberys i znowu go tu ułożyłam..teraz z 10 kolców igłą mus wyciągnąć

buziolki
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:31, 23 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

To oczywiście nie wiem jak się nazywa

Gosiu to jest przetacznik kłosowy
Przepiękne masz ostrózki ,znasz moze nazwe tej białej róże też piękne ,aż pachna z ekranu pozdrówka

Jagoda, niestety nie znam odmian ostróżek. Kupowałam na targu chyba 2 lata temu. Wtedy nie pytałam o odmiany. Teraz też sprzedają ci sami te ostrózki ale nie sądzę , żeby znali odmiany.Przy okazji jak tam będę to się zapytam, ale nie wierzę w cuda. Niektóre róże faktycznie cudownie pachną. Ta różowa - ten jeden pąk- pachie pięknie i ma takie ogromne kwiaty. Jak jest jeden kwiat na pędzie to jest wielkości dłoni. Kiedyś zrobiłam zdjęcie tej róży i dłoni mojej dla porównania ale teraz nie mogę go odszukać.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:29, 23 cze 2014

Do góry
Wersja mini mini 12:29, 23 cze 2014

Do góry
Zakupy
- szałwia odmiana Senior - takiej jeszcze nie widzaiłam - wysoka, wręcz strzelista, pokrojem bardziej przypomina przetacznika

- Austinki niestety przekwitły i brałam w ciemno ale podejrzewam, że się nie zawiodę
Odmiana Harlow Carr, którą też rozważałam okazała się być bardziej "krzaczasta" w pokroju. Princess Anne jest można powiedzieć - kompaktowa.
- przetaczniki

oraz Perovskia, której nie obfociłam.

Dziwne jak to pod wpływem Ogrodowiska zmieniają się poglądy. Zawsze się zarzekałam, że róże nie dla mnie (dzisiaj stałam pod szkółką i czekałam na jej otwarcie, żeby je kupić ), Perovskia - też nie, bo to przecież taka "miotła". Zaczynam patrzeć na rośliny inaczej - zwracam uwagę na ich pokrój, kształt, liście... kwiaty są owszem ważne ale to jest rzecz drugoplanowa.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:27, 23 cze 2014

Do góry

Trudno się było rozstać ale do hotelu trzeba było dojechać już w RzeszowieKasieńko dzięki za przyjęcie i za to że jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies