Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 18:10, 22 cze 2014

Do góry
Danusia.... super, że doleciałaś ....

Nie wiem dla kogo był to dzień pełen wrażeń..dla mnie czy dla gości..

Oficjalnie sie pojawię... ale musiałam zerknąć na 5 minutek..

Dwa lata temu był chrzest ogrodu.. teraz chyba pierwsza komunia ??

Rodzice chrzestni w akcji.... ale duet Lepszych nie mogłam wybrać MOje Dziecko-Ogród ma najwspanialszych rodziców chrzestnych I tu chyba tajemnica że rośnie w nim wszytko bujnie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:09, 22 cze 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...raczej nie jestem wielbicielką takich zwierzątek...lepiej niech u mnie nie zamieszkują....

Nie martw się zostawię gada u siebie...ale z patrząc z drugiej strony, to cieszy mnie obecność jeży, zaskrońców i ciekawych owadów na kwiatkach....bez chemii ogród żyje naprawdę

Mój jesienny ogród 18:08, 22 cze 2014

Do góry
Witajcie. Dziękuję, Hani, Janince, Marcie, Bogdzi, Monice, Majce i lidii.
Zacznę od Lidii, Ja za to mogę was pozdrowić gorąco, u mnie czerwiec wzorcowy. W dzień 24 w nocy 18-17, wszystko rośnie jak w szklarni. Nawet sauna była tylko 4 razy. Zima dała czadu ale lato jest tu cudowne. Cieszę się że zainteresował Cię mój wątek. Niestety zdjęcia są mikroskopijne i nie umiem odgadnąć co na nich jest. Na jednym po kolorze domyślam się że to floks szydlasty. Musisz przysłać normalne zdjęcie, chociaż takie jak na forum. Możesz na maila jeśli Ci wygodniej. r.jesiotr@gmail.com Twoje roślinki też rosną ładnie. Niestety nie mogę ich oglądać.
Haniu, Cały czerwiec jeżdżę do pracy rowerkiem, nie kupowałem karty na autobus i powiedziałem że do października nie kupię. Drogę mam tak piękną że grzeszył bym jeżdżąc autobusem. Tylko raz nim byłem z powodu deszczu. Pokaże dziś fotki z mojej drogi do pracy. Wracając jem sobie jabłko i banana i zawsze się podzielę z chipmunkiem. Teraz jest dużo młodych, które w ogóle się nie boją, ostatnio siedział ze mną na ławce i zajadał część mojego jabłka. Widuję też bernikle i kaczki z małymi. To dam w następnym poście. Narobiłem też fotek szopom, w ogóle się nie boją kręcę je z 50 cm i nawet lampa ich nie rusza. Podejrzewam że w ogóle jej nie widzą, bo nawet nie drygają na błysk. Są bardzo śmieszne w tej swojej masce Zorro.
Janinko, tu jest ciepło i w dzień i w nocy a nieraz cieplej w nocy jak w dzień. Już z rana jadę w krótkim rękawku. W tygodniu przyleciało tornado ze stanów, była sauna tego dnia i 30 stopni a ja cały mokry, na ulicy tumany kurzu już ledwie patrzyłem na oczy. Trzy razy ściągnęło mnie z roweru ale przed deszczem zdążyłem. Po pięciu minutach chlupnęło całkiem zdrowo. Już po drodze łapały mnie krople deszczu ale patrzyłem że jestem na skraju chmur to darłem co sił. Krople były po prostu gorące jak z prysznica. Rośliny na pewno przegoniły wasze. Tu już piwonie przekwitły i będą teraz rozkwitać trojeść amerykańska a niedawno wyszły z ziemi. Ciekawe jak moje w tamtym roku pięknie kwitły pierwszy raz. Posadziłem trzy, muszę się spytać ile jest teraz. Tu jest chwastem i rośnie jej pełno. Oczary i trzmieliny oskrzydlone rosną tu dziko i rosną jak małe drzewa a czeremcha osiąga to niebotyczne rozmiary wielkiego drzewa.
Marto, współczuje Ci wiem jakie to uczucie widząc coś pięknego i nie mogąc tego uchwycić. Ja mam tu tyle piękna że jestem już chory że nic nie mogę Wam pokazać.
Bogdziu, dla ciebie będzie następny post, gąskowo kaczuszkowy . Majka i Monika pozdrawiam was i w następnym poście do Was napiszę.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:04, 22 cze 2014

Do góry
Agata w sumie z tego cienia (pergola i dach tarasu) skorzysta (policzyłem) 21 odmian bukietowych drzewiastych i ogrodowych, resztę upchnąłem pod cieniówką lub tam gdzie jest już cień
"..ja się wcale nie chwale ja po prostu mam ..." -ich parę

najbardziej odchudzonych jodeł kalifornijski (ostatecznym cieciu) nie pokazuję zbyt drastyczne widoki

znalazłem lepsze zdjęcie Ayeshy z dodatkami

lub bez dodatków a właściwie to ona sama wygląda jak bez (lilak)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:03, 22 cze 2014

Do góry
Danusia.. nie ma słów by podziękować za wizytę... za wszytko... Ogrodowisko to My... ale MY bez Ciebie to jak stadko baranków bez przewodnika...
Bądź naszym przewodnikiem zawsze....
Stadko owieczek dziękuje Ci za to, że byłaś z nami

I kolejny ślad ogrodowiska w moim ogrodzie... pasuje jak z kompletu..

Dziękuję też za wszystkie pomysły ... oj podobają mi się bardzo Masz głowę pełną pomysłów na każda okazję.. i wciśniecie w "projekt" moich kamyków.. to naprawdę coś wielkiego.. nawet jakbym myślała nad tym całe życie.. to nie wpadałbym na taki super pomysł
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:59, 22 cze 2014

Do góry
Madżenka z ogrodowymi będzie krucho bo z nimi to ja tylko tak po koleżeńsku nie na poważnie
chyba że tak przecudnej urody jak Ayesha która zaszczyci mnie w tym sezonie minimum 10 kwiatami

w ubiegłym roku miała tylko jeden ( tu trochę pokiereszowany)

ale będziemy myśleć

czapeczki leśnych skrzatów

Ogród cichy i przytulny 17:47, 22 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Jestem po pracy i bardzo chętnie udostępnię ten przepis a ciasto godne polecenia
Napiszę co ja w nim zmieniłam:
- biszkopt robię wg swojego przepisu jeszcze od mojej mamy - zawsze wychodzi:
4 jajka , 4 łyki cukru (czyli mniej niż w przepisie), 8 płaskich łyżek mąki, płaska łyżeczka mąki. Jeżeli czekoladowy tak jak w tym przepisie 2 płaskie łyżki kakao (ciemnie, holenderskie nie rozpuszczalne)

- góra bezowa jak w przepisie

KREM ZROBIONY ZGODNIE Z PODANYM PRZEPISEM MNIE NIE WYSZEDŁ - DLATEGO POSTAWIŁAM NA SWÓJ SPRAWDZONY

- krem
serek Mascarpone 500g, 6 żółtek, 5łyżek cukru. Cukier miksuję z żółtkami na gładką masę i na koniec dodaje serek mascarpone az do uzyskania puszystego kremu.

Biszkopt nasączam kawą z likierem Amaretto , na to nakładam krem, a następnie bezę i wszystko polewam roztopioną czekoladą mleczną
SMACZNEGO

Super ! Asiu, właśnie miłam zamiar przyłączyć się do próśb o przepis, a on tu już jest Wielkie dzięki
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:44, 22 cze 2014

Do góry
Ale odchudzasz swoje iglaki.....piekną pergolę cieniującą postawiłeś

Twoje horti będą mięć jak w raju i nie tylko one
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:44, 22 cze 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
No wlasnie, czekalam na roze i przyjechaly...
]

szkoda różyczek, między innymi z takich powodów nie lubię zakupów przez internet
W cieniu - zacieniona 17:43, 22 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...zaczyna kwitnąć Niobe.

Ale jakie duże kwiaty i sliczny kolor w pełni kwitnienia musi być zjawiskowy
Ogród niby nowoczesny ale... 17:43, 22 cze 2014

Do góry

limki już mają pączki

szałwia i frosted curls...bardzo mi się tu podobają...

i na koniec rzut oka na warzywnik...

W cieniu - zacieniona 17:42, 22 cze 2014

Do góry
...dwa dni pracowałam na tej rabatce po drzewami...zacieniona,sucha...
przesadzałam,dzieliłam...i taki końcowy efekt mnie zadowala...
Ogród niby nowoczesny ale... 17:40, 22 cze 2014

Do góry
zawciąg nadmorski

Brunnera Jack frost super się zagęściła.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:36, 22 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata a na pierwszych zdjęciach wyglądał tak groźnie

Wiesz ja na początku się przestraszyłam jak zobaczyłam te jego zygzaki.....brr, dopiero po dokładnym przyglądnięciu się stwierdziliśmy, że to zaskroniec

W tak pięknych okolicznościach przyrody, kolejny ciekawy gość zawitał na kwiatku

nie zam drapieżnika, co to za jeden

ma skrzydełka

Co się stało kwiatom ... 17:34, 22 cze 2014

Do góry
Przygarnęłam pachnącego "Anioła"
Ogród niby nowoczesny ale... 17:34, 22 cze 2014

Do góry
stipa z lawendą...

Powojnik...niestety jeszcze nie kwitnie - troszkę późno dociera do niego sloneczko...

Liliowo i kolorowo:) 17:33, 22 cze 2014

Do góry
Kwiaty z ogródka Marty :) 17:30, 22 cze 2014

Do góry
orzech bardzo się nam rozrósł, z jednej strony fajnie, bo daje sporo cienia latem, zdjęcie telefonowe niestety

świerk będzie likwidowany, obok tego - przy balkonie rośnie drugi, który chcę zostawić. Balkon mamy od strony zachodniej, słonko grzeje a świerk osłania

do końca działki chcę wsadzić tuje szmaragdy żeby był jednakowy szkielet ogrodu, a nie naciapane, jedno drzewko takie, drugie inne

Ogród niby nowoczesny ale... 17:29, 22 cze 2014

Do góry
Jeżówka piccolino ma paczki jeszcze malutkie...ledwo widoczne.

a tu już wieksze jeżówki, które już niedlugo...już za momencik

Ogród niby nowoczesny ale... 17:28, 22 cze 2014

Do góry
Wykopalam z ogrodu mojej mamy 2 takię kępy carexa morrowi...i teraz dzielę sobie na mniejsze i wsadzę w kwadraty. Na razie z połowy wyszło ok 20 takich doniczek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies