Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:31, 06 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

nie da już pytałam
Mariatereshia

Aniu czy możesz ją pokazać w dalszej perspektywie? Bo podobno moja NN to Mariatheresia, ale jakoś inaczej niż twoja wygląda...
Ogród prawie romantyczny 01:30, 06 lip 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Dublecik Więc zdjęcie wstawiam

Bardzo ładny ten dublecik.
Ogrodowe skarby 01:16, 06 lip 2014

Do góry
Betka napisał(a)

Róże piękne
Mój 4 arowy azyl... 01:13, 06 lip 2014

Do góry
Przepraszam, że nie zaglądam do innych wątków, ale dziś cały dzień zajęły mi zakupy i przygotowania do odwiedzin moich prawie siedmioletnich wnuków, a także urodzin eMa

Na dobranoc

Dwa ogrody 01:06, 06 lip 2014

Do góry
Aniu, powojniki przesadzę na jesieni w inne miejsce, jeden oddam bratu, drugi zostanie się w leśniczówce Lions wystartowała jako druga po Chippendale, obie kwitną na razie bez przerwy.
Lawendowa róża to Charles de Gaulle.

Vivo
, jeśli do mnie zajrzysz, to rozwinięty kwiat ostatniej nn

i jeszcze jedna fotka w odpowiedzi na prośbę

może jeszcze dobranocka dla tych, co późno zaglądają lub rano wstają
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:50, 06 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
nie, Venrose

aha ano maa tu zaczyna Lions Rose
i już idę bo ledwo siedzę, dobranoc
Ogrodowe skarby 00:48, 06 lip 2014

Do góry
Brak czasu mnie rozbraja nie wiem jak nie którzy na O to robią że pracują, mają własne ogrody i jeszcze są na bieżąco
Na nowej rabacie dosadziła hortensje VANILLE FRAISE
Dzisiaj trafiłam na promocje w szkółce kupiłam tawuły były po 5 zł spodobały mi się też bez promocyjne modrzewie na pniu cena mnie zaskoczyła 15 zł wzięłam ostatnie 3 szt . Zdjęcia jeszcze nie zrobiłam bo pracowałam przy borówkach obsypywałam je trocinami ...trochę gimnastyki

Fotka na dobranoc

Ogrodowa symfonia 00:48, 06 lip 2014

Do góry
I jeszcze parę

Dwa ogrody 00:47, 06 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

no to klops, bo dwa już rosną w starym
fajnie zdjęcia wychodzą o zmierzchu i kolor nie jest przekłamany w tym przypadku

a to Lions Rose, mam wrażenie, że w ciepłe dni wybarwia się bardziej na pudrowy róż, a jak jest chłodniej wpada w kremową żółć

i Edenka, nie pamietam kto prosił o fotkę rozwiniętego kwiatu

ewsyg, teraz mam wiecej czasu, do południa w starym, po południu w nowym, też dasz radę dzięki za rozpoznanie liliowca.
Bogdziu, liliowiec ładny
dziś zakwitł taki

To wyciap i komuś oddaj a co to za róża ta pierwsza? moja Lions jeszcze w pąkach ale już zaczyna się otwierać
Ogród Magdalenka 00:46, 06 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Z nowości mam też perovskie i dzisiaj definitywnie pożegnałam wrzośce … dosadziłam kulki i lawendę … zdjęć brak bo kończyłam wieczorem … postaram się cyknąć fotki jutro

jutro czyli dziś, mam nadzieję. Bo już po 12
Dwa ogrody 00:42, 06 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
to Clematis Paul Farges - 'Summer Snow'

no to klops, bo dwa już rosną w starym
fajnie zdjęcia wychodzą o zmierzchu i kolor nie jest przekłamany w tym przypadku

a to Lions Rose, mam wrażenie, że w ciepłe dni wybarwia się bardziej na pudrowy róż, a jak jest chłodniej wpada w kremową żółć

i Edenka, nie pamietam kto prosił o fotkę rozwiniętego kwiatu

ewsyg, teraz mam wiecej czasu, do południa w starym, po południu w nowym, też dasz radę dzięki za rozpoznanie liliowca.
Bogdziu, liliowiec ładny
dziś zakwitł taki

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:36, 06 lip 2014

Do góry
Dobranoc wszystkim odwiedzającym też idę jużniech czuwaja nad Wami kwiaty Błękitnego Anioła
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:33, 06 lip 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)

Co to jest - już wcześniej ją widziałąm ale zapomniałam się spytać

Cerinte - Cerinthe major purpurascens jednoroczna roślinka wysokości 60 cm kwitnie od lipca do października, wspaniała do kompozycji kolorystycznych, strzela nasionami więc żeby je zdobyć nakładam na kilka gałązek pończochy i zawiązuję wtedy nasionka nie zginą w ziemi, wysiewam w kwietniu jak ciepło to do gruntu, w tym roku robiłam sadzonki wyszły z 7 nasionek 2 wsadziłam i rośnie
dzwonek Torpedo
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:23, 06 lip 2014

Do góry

Cerinte

Co to jest - już wcześniej ją widziałąm ale zapomniałam się spytać

Idę palulu, dobranoc Aniu
ogrodek bijou 00:19, 06 lip 2014

Do góry
Pergola prawie skonczona.
Ogrodowa symfonia 00:11, 06 lip 2014

Do góry
Po zimie, w lutym piasek był wszędzie. Wrzosy i żurawki "wyczesywałam" grabkami.

Miesiąc później miałam łąkę kwietną.

Ten kawałek wyglądał wówczas tak

A po miesiącu już tak

I z drugiej strony
Ogród Magdalenka 00:08, 06 lip 2014

Do góry
Czy mogę teraz przesadzić czosnek główkowaty ??? posadziłam w takim miejscu , że jestem zła na siebie … poradźcie plisssss …

Ogród Magdalenka 00:05, 06 lip 2014

Do góry
Z nowości mam też perovskie i dzisiaj definitywnie pożegnałam wrzośce … dosadziłam kulki i lawendę … zdjęć brak bo kończyłam wieczorem … postaram się cyknąć fotki jutro

Ogród Magdalenka 00:02, 06 lip 2014

Do góry
Lariska jest super, nic a nic nie śmieci … kwiaty utrzymują się długo , raz zrobiłam oprysk na plamistość i jest już OK … delikatnie pachni

Ogród Magdalenka 00:00, 06 lip 2014

Do góry
Nabytki jeszcze nie posadzone … czekają … nie wiem gdzie posadzić ???

zdjęcia mi wychodzą słabe … jak naoglądam się Waszych zdjęć, to z moich nie ma co wybrać … i taki mam kryzys … że co zrobię fotkę to ją kasuję ….

tydzień miałam ciężki , od rana do wieczora w pracy , jedynie piątek z Gabiś był super dziękuje Ci

… novaliski czekają … Gospel przekazałam w dobre ręce i postanowiłam, że zostaję w ogrodzie przy kolorach róż, niebieski , fiolet i biały

mój ogródek ma branie w tym sezonie na wszystkie robactwa … dzisiaj walczyłam z mrówkami , przy kopaniu w ziemi mam stresa czy przypadkiem nie zobaczę nowych krewetek … wszytko co czarne łapie jak gooopia , wszędzie wydaje mi się , że widzę opuchlaki … paranoja jakaś mnie ogarnęła …

oto novaliski … czy zakwitną jeszcze w tym roku ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies