Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 03:56, 12 sie 2014

Witajcie, dziś znów upał ale od jutra burze zapowiadają, morze odpadnie mi polewanie.

Janinko, będą rosły, tylko ze dwie zimy trza by je ogacić, oraz poszukaj ciepłego miejsca. Ja zawszę funkie przesadzam na wiosnę, pewniej. Parki są tu, naprawdę piękne, jak widać nie oszukuję zdjęcia robiłem telefonem bez większych kombinacji , chciałem pokazać tylko, na szybko. Ja tylko lukam z zazdrością na trawy i hosty aż mi cieknie ślina. Na końcu dwie fotki z zagonem m. cukrowego. A na pierwszym jest stado z 50 szt bernikli które lądowały z wielkim krzykiem obok mnie w tym samym parku.

Klamber 04:23, 12 sie 2014

Bogdziu, tu nie dość że klimat wspaniały, to ziemia też b. dużo daje a jest tłusta nie taki piach jak np. u mnie. Jakoś sobie na razie daję radę, wiem że możecie poczekać ale kiedy ja bym to później pokazał, 18 tyś fot. nie ma nawet szansy, jak na żywca nie pokaże, to im później tym gorzej będzie.

Jutro idę na koncert Zespołu Kiss i Def Leppard, do amfiteatru Molson. Świetnie położony w samym dawntown. Syn miał iść na imprezkę a teraz ja muszę Do następnego i pozdrawiam.

Borbetka 08:36, 12 sie 2014

Z tego sklepu bym chyba już nie wyszła, a ta sala koncertowa robi wrażenie. Szczególnie z góry.
magdziam 18:46, 14 sie 2014

Byłam, nadgoniłam wątek, pozdrowienia zostawiam
Klamber 04:15, 17 sie 2014

Witajcie, dopiero w piątek doszedłem do siebie, po koncercie ale ze w sobotę musiałem jechać na 6 a pracowałem do 7 więc nie było kiedy się odezwać. Dziś pierwszy raz nic nie spotkałem jadąc parkiem, może dlatego że było całkiem ciemno. Już bardzo skrócił się dzień, widać to szczególnie, rano. Teraz o koncercie, pojechałem pociągiem. Już gdy wsiadłem, był pełen fanów, moje roczniki i starsze, jakieś 70 %, resztę to młodzi w różnym wieku. Nie musiałem znać drogi, fani zaprowadzili mnie do amfiteatru.

Blisko 10 min drogi. Ludzi było full, nawet miejsca stojące na trawie, były zajęte do końca, alejki też zapchane. Pogoda była super, zapowiadali deszcz ale świecił księżyc i było ciepło, gdy wróciłem było 18 stopni.

To widok przed koncertem, gdzie sporo ludzi stało jeszcze w kolejce.

Przed koncertem było widać fanów po przebieranych, za swoich idoli. Powiem że nagłośnienie było tak mocne, iż mało mnie nie zabiło, Ja bardzo lubię głośno słuchać i nigdy nikomu nie przyciszam a raczej pogłaśniam, czy to w domu, czy w pracy, czy tutaj. Na budowie swoim radiem budowlanym Bosch, nagłaśniałem całą budowę i zawsze zbierałem ochrzan od kierownika, a tu po prostu przeżyłem szok, mało mi wnętrzności nie wyrwało, nie wspominając o uszach. Niestety zapomniałem zabrać stoperów. Wiedziałem że nagłośnienie jest tam super, bo przejeżdżałem dwa razy rowerem , gdy był koncert. Huk był tak głośny że ledwo mogłem oddychać, czułem się jak by ktoś walił mnie dechą w klatę, masakra. Tym bardziej mi to przeszkadzało, że muzyka była ostra a ja nie przepadam za takim jazgotem, podobnym do przelatującego odrzutowca na dopalaczach. Ogólnie całe widowisko było wspaniałe.

Pierwszy grał Def Leppard, może trzy utwory mam w swojej kolekcji. Bisowali a ludzie nie chcieli ich pościć, tak się darli że musiałem zatykać uszy rękami. Po półgodzinnej przerwie, wystąpił zespół KISS. Wejście było super, ziejące ognie, dym i fajerwerki i super światła, nie byłem na takim show.

Zespół opuszczał się wielkim pająku, później używali go kilkakrotnie. Kiss znany ze swych ubiorów, makijaży i hucznych koncertów. Po mimo tego huku, warto było to zobaczyć.

Amfiteatr jest super położony, wielkości naszej Opery Leśnej w Sopocie. Nazwa pochodzi od piwa Molson. Wyszedłem trochę wcześniej aby zdążyć na pociąg po 11, ale przyjeżdżając nie skasowałem sobie karty i zeżarło mi 18$ i karta pusta. Więc poleciałem do automatu i za czym dopatrzyłem się jak wsadza się banknoty to pociąg mi zwiał i trza było czekać na następny. W domu byłem przed 12, stargany, jak bym wypadł z pociągu. Cały tydzień się spóźniałem, nie dawałem rady wstać a w pracy musiałem zostawać dłużej, jak na złość roboty było. Rano jak dzwonił zegarek, to w ogóle nie wiedziałem co się dzieje. Teraz w sobotę, jest już dobrze. Nie będę Was zanudzał i pokażę teraz fotki z koncertu, nie są jakiejś super jakości ale dla telefonu to były extremalne warunki. Aparatem były by rewelacyjne, ale niestety, jeszcze nie kupiłem, miałem jechać dziś lecz, nie chciało mi się. Za to ugotowałem sobie przepyszną kapustę młodą, żeby było dziwniej, to pierwszy raz robiłem, normalnie nie wierzyłem, że tak mi się udała. Po aparat jutro się powinienem w końcu wybrać.
Klamber 04:46, 17 sie 2014

Moniko, pewnie nie tylko Ty masz takie odczucia, ja musiałem wyjść, bo już zamykali ale na pewno tam wrócę, ino wcześniej, żeby nie musieli mnie wyganiać. Sklep ogromny, narzędzi i nasion nie ogladałem, nawet tam nie wchodziłem. Sklep ogromny, nawet idąc wzdłuż ogrodzenia zrobiłem, przynajmniej 20 fot. Jest tam wszystko, do oczka, skalniaka, rabaty, oświetlenie, donice, wszystko.

Magdziu, ja również pozdrawiam Cię.

Bogdzia 11:47, 17 sie 2014

Ja jestem uczulona na hałas i nikt by mnie tam nie zagonił za żadne pieniądze. Duzo bardziej odpowiadają mi sklepy ogrodnicze i ogrody które pokazujesz. Pozdrówka sle.
Klamber 19:12, 17 sie 2014

Witam, dziś piękny dzionek, zaraz będę się zbierał do Dawntawn po aparat. Zabieram cały majdan i od razu gdzieś pojadę i wypróbuję nowy sprzęt. Długo czekałem na ten moment, jestem bardzo ciekawy jakości fotek. Przesiadka z10 na 24, mega to spora różnica. Mam nadzieję że będzie współpracował dobrze z moimi obiektywami. Daleko nie będę jechał ale do James parku, dobrze mi znanego już.
Bogdziu, choć ja lubię głośną muzykę, to w pracy zawsze zakładałem słuchawki do koszenia też. Nie przepadam również za hałasem, zaraz mam ból głowy. Tu też sobie kupiłem słuchawki ochronne, tyle że z radiem, gdy koszę, to włączam sobie cicho swoją ulubioną stację Kiss w Toronto. Z zespołem na którym byłem i ich muzyką, nie ma nic wslólnego, zbieg okoliczności, to muzyczna stacja gdzie lecą prawie same przeboje. W słuchawkach nie mogę głośno słuchać, gdyż zaraz mi to przeszkadza i boli mnie głowa ale cicho mi nie przeszkadza. Te są dobre, gdyż są wyciszone i mało słychać odgłosów z zewnątrz. Nie dziwie się że wolisz oglądać sklep ogrodniczy i przyrodę. Je też to wolę ale raz na jakiś czas, skok w bok, też potrzebny Naprawdę zaczyna się jesień już drzewa zaczynają się przygotowywać do zmiany barw, w parku jeszcze przeważa zieleń ale żółć zaczyna być coraz bardziej widoczna a zieleń zostanie zaraz wyparta przez pomarańcz i czerwień. Od trzech dni jest trochę chłodniej ale jeszcze ciepło, w zasadzie, jesienie są tu bardzo ciepłe ale wiesz, jak to bywa z pogodą, nie zawsze da się ją przewidzieć. Pokazuję kolejne foty ze sklepu, zobacz ile i jakie są tam klony. Pozdrawiam.

janina_zawada 19:51, 17 sie 2014

Ale piękne klony ,szczególnie te czerwone . Gdy na nich patrzę mam chęć takie kupić ale na wiosnę bo teraz to nie będę ich opatulać na zimę .. Duży wybór kwiatów , traw i drzew . U nas też już jesiennie bo marcinki zaczynają kwitnąć ..
Bogdzia 21:09, 17 sie 2014

Klony rzeczywiście piękne i akurat się przebarwiają , to ich najlepszy czas. Odsłuchałam w końcu głosy ptaków, bardzo dziękuje. Ogromnie jestem ciekawa Twojego nowego aparatu .Pozdrówka.