Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:17, 21 cze 2014

Do góry

To jesst narzędzie do cięcia wysokich krzewów. na dole Kółko też jest
Leśne Wzgórze 18:17, 21 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Gęściej jakoś u Ciebie!!!

Józiu to zależy o których zdjęciach mówisz bo te z rabatami bylinowymi przy szkółce robiłam

ciekawska ruda mysz
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:17, 21 cze 2014

Do góry
po prawej z tyłu wychodzi hibiskus bagienny

ostatnie w tym sezonie
Ogród pod trzema dębami 18:17, 21 cze 2014

Do góry
Makul,Nicol dzięki za odwiedziny.

ewakatowice napisał(a)
Martuś, róże kwitną, lawenda szaleje a Ty nic zdjęć nie pokazujesz...
pozdrawiam i macham na zachęte

No właśnie róże okrywowe cały czas się dopiero zbierają, a nie chcę was zdjęciami co chwilkę zamęczać. Na razie zmiany niewielkie.

Leśne Wzgórze 18:14, 21 cze 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Ale u ciebie już ładnie...

wreszcie jesteś... zaglądałam do Ciebie często a tam cicho było...
o sklepiku doczytałam, ale mój chłopaczek za duży już na takie gadżety

Tutaj głowę mi ucięło, ale za to widać większy brzuszek

Leśne Wzgórze 18:13, 21 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Matylda - ja nie wiem co Ty byś chciała osiągnąć ale moim zdaniem masz ślicznie i widać, że bardzo dbasz o tej swój kawałek ziemi... więc raczej te 3 godziny dziennie są dobrze wykorzystane... a to że ta praca nigdy sie nie kończy... no cóż... w zimie zatęsknisz do niej : Pięknie rozrosły się hosty. Moje dzieciaki - synowie - też nie kochają ogrodowych prac... Młodszy jak był jeszcze młodszy to owszem coś tam dłubnął a teraz... teraz to trzeba mieć twarde argumenty żeby ich zagonić
Miłego weekendu.

Co chciałabym osiągnąć... chciałabym jakoś ciekawie zagospodarować chwastowisko... bo co prawda wykoszone nie wygląda tragicznie, ale wolałabym tam ścieżkę i bylinki wzdłuż niej... wiem że nie chcę by był to typowy ogród leśny, ale raczej ogród pod sosnami - żeby z tego lasu zostały sosny, grzyby ale też żeby było miejsce na ławeczkę więcej Rh.
Dziś odwiedziła mnie ciocia i stwierdziła że jednak ta kora to chyba rewelacyjna jest bo ani jednego chwaścika na rabatkach nie ma, nie wiedziała że we wtorek i środę całość tak dokładnie wypieliłam - było mi miło, że moja praca została doceniona.

Hostom rzeczywiście się u mnie podoba planuje dokupić kross regal lub podobną... a może ktoś ma i chce się wymienić?

Ja mojemu synowi mówię że potrzebuję pomocy a on jak typowy rycerz chętnie mamie pomaga

Matyldzie z racji jej odmiennego stanu urozmaiciłam trochę menu w stołówce oprócz orzechów dostaje też marchewkę, jabłko, a w w moim lasku może sama poczęstować się malinami i porzeczkami
ogrodek bijou 18:12, 21 cze 2014

Do góry
Nareszcie sie cos nowego dzieje. Od wczoraj mam w ogrodku pobojowisko i grupke kanadyjsko-chinskich ciesli. Mam tez 4 dziury pod pergole. Zdecydowalam sie nieco zmodyfikowac plan i poszerzyc pergole z 4 do 6 stop. Przed chwila podjelismy tez decyzje odnosnie szczebelkow na szczycie pergoli i ekranu na tarasie. Beda ciete po japonsku - tak podobno fachowo nazywa sie ten styl.
Leśne Wzgórze 17:59, 21 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Mój syniu na razie też nie za bardzo ma zacięcie ogrodowe. Czasem trochę "konefkujemy" razem . Ale ubaw mam jak grają z mężem w piłę i słyszę: "Maaaamooooo! Tata kopnął piłkę w kwiatki!!!"

Oczywiście lepiej od razu postawić sprawę jasno niż potem oberwać po uszach za tatę
U mnie w rodzinnym domu praca w ogrodzie warzywnym i sadzie była obowiązkiem... mojemu synowi nigdy nie każę czegoś robić zawsze proszę go o pomoc i mniej lub bardziej chętnie, ale pomaga. Może dzięki temu będzie milej wspominał ten czas gdy pracujemy razem

Leśne Wzgórze 17:53, 21 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Matylda pięknie rozrosły się hosty i żurawki a hortka ma piękny kolor ciesz się że synuś chce Ci pomaga ,nawet jeśli troszkę z pobudek egoistycznych a na pewno bakcyla ogrodniczego załapie wiesz czym skorupka za młodu........Pozdrawiam serdecznie buziole

Jag_58 napisał(a)
Matylda Ty to masz modelkę w swoim ogrodzie i zawsze mile widzianą Ja kupuję byliny w Dobrympolu ,wygooguj sobie w internecie tam pan ma bardzo ładne sadzonki i ceny przystępne ,ale nie mają sprzedaży wysyłkowej
Pozdrawiam serdecznie ,dla modelki garść orzeszków

Synowi z jego zainteresowaniami na razie bliżej do architekta lub historyka niż do ogrodnika , ale czas pokaże co z niego wyrośnie

Chciałam jechać do Dobregopola,ale doczytałam w necie, że tam trzeba po 12 szt. i minimum za 300zł??? i o ile listę roślin mam na pewno powyżej 300zł to chciałam wziąć po około 5-7 szt z rodzaju. Napisz proszę dokładniej jakie masz doświadczenie z tą szkółką.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 17:46, 21 cze 2014

Do góry
andziulka napisał(a)

Pięknie u Ciebie, róże urokliwe ta ostatnia przypadła mi do gustu
ja w sprawie tej fotki też mam taki róg domu i ciekawa jestem co rośnie pod oknem na rabatce,szukam pomysłu na moje pooknie
Moja bajka 17:42, 21 cze 2014

Do góry
takie tam z dzisiaj
Ogród wśród pól i wiatrów 17:23, 21 cze 2014

Do góry
Lawenda szaleje, a ja z nią Część jeżówek przetrwała w mojej glinie.
Dwie padły, trzy są. W dodatku się rozsiały, tak więc bilans na plus. Da się żyć

Miłego weekendu
Ogród wśród pól i wiatrów 17:17, 21 cze 2014

Do góry
A co tam, nie będę się dołować żurawkami. Znajdę wrotycz i zawalczę o nie.
Póki co .. z innej beczki, weekend hostowy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:07, 21 cze 2014

Do góry
Cztery perspektywy

Moja codzienność - ogród Oli 16:59, 21 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Parę fotek z dziś
Warzywnik i jeżówki od Małej Mi z ML

Dawno nie zaglądałam a tu u Ciebie tak pięknie wszystko w kancik a warzywnik jak malowany jestem zauroczona
Miejsko & sielsko 16:58, 21 cze 2014

Do góry
kucyś na czubie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:46, 21 cze 2014

Do góry
Sosny są, ponoć kłopotliwe , ale nie dla mnie

kiedy tracą igły trzeba je oczyścić, co dwa lata tracą igły, ale są piękne

bośniacką lubię za jej ciemną zieleń i za to, że nie daje odczuć kiedy traci igłyi lubię giganta, Pinus nigra Piramidalis
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:38, 21 cze 2014

Do góry
A w jakich odstępach od siebie je sadziłeś ? i czy pomiędzy bukszpanem czy przed ?
Muszę sobie wyliczyć ile potrzebuję szt.

A może zaproponowałbyś Sebku coś innego.. bo kora nie specjalinie mi tam pasuje .
dodaję zdjęcie :

Eksperymentarium 16:35, 21 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
U większości czosnek juz przekwita a u mnie wyglada tak.... mam nadzieję ze to się udziela ogrodniczce i tez przekwitne później. .

wiesz co to za odmiana?
Mnie zachwycają czosnki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:35, 21 cze 2014

Do góry
Dobra rada, to sobie poleżakować

firletki lubię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies