Kochani.. dziś nie było czasu na forum...bo odwiedziliśmy Vivę i jej Kolorowy ogród na piasku Było kolorowo i wesoło i bardzo smacznie .... dopiero wróciliśmy... wiec musimy iść spać, by odpocząć przed jutrzejszym dniem... Oczywiście poczekamy jeszcze chwilę na gości z daleka... ale to niespodzianka I piękne hostowisko u Vivy... dziękujemy za gościnę
Aniu ja kupowałam bardzo dużo róż Giardenę także i różę małego księcia i więcej angielek ale to wszystko zniszczyli mi murarze przy ocieplaniu domu .Te które mam to nowy zakup i wśród nich nie było giardiny.Uparłam się jak osioł aby ustalic nazwę zakupionej Nahemy która nią nie jest Wklejam dwa zdjęcia pierwsza to Eden Rose abyś proszę zerkła że jednak jest inna. Moja Edenka pachnie, naprawdę i to pięknie pachnie nie wiem dlaczego twoja nie .Natomiast ta druga niby Nahema nawet odrobinki nie pachnie.Nie chodzi juz o ten zapach, ale po nim poznałabym Nahemę .Nie wiem co mam, ale róża jest sliczna ,każdego dnia ładniejsza .Oto zdjęcia Eden Rose choc jeszcze nie w pełnym rozkwicie. Ona dopiero w tym roku jest zdrowa bo przez dwa lata zjadał ją skoczek . Na drugim dla porównania rzekoma Nahema z pewnością to nie jest Edenka Dam ci już spokój z tą róża bo cię zamęczę Aniu Danusiu z pewnością etykiety musiały być zamienione.Od ubiegłego roku jak wiesz mam Edenkę ,widzę ją na zdjęciach i na żywo i twierdzę że ta jednolicie różowa róża/nr 1/ nie może być Edenką.Ma jeszcze ciemniejszą piętkę płatka i to też ją wyklucza.Edenka /nr 2/jest muśnięta od środka i na końcach płatków. Masz tu Nahemę no i zobacz jak jest podobna do twojej.Dziś jestem pewna na 100%.No i liście absolutnie się zgadzają! http://www.roses.webhost.pl/2012/03/nahema/.