Ale ekstra wygląda Dodała sporo koloru A jakby tę wisienkę tymi hortkami podsadzić? Zmieszczą się tam jeszcze? bo na zdjęciu dokładnie nie widzę. Fajnie kolorystycznie by się z wisienką zgrały
Wczoraj skończyłam zrywanie darni, przekopałam teren, wygrabiłam, wyrównałam, Jestem z siebie dumna, bo u mnie ziemia zbita jak kamień, nawet pomimo podlewania i było ciężko...
Teraz można sadzić. Tylko jak???? Pomóżcie!!!
Margarete - kwitna tylko stella.. inne w pąkach.. a i Yellow River i rdzawe nieśmiało
bleebla - w sprawie róż to ja kiepski doradca.. wiem tyle co mam róże u siebie.. i kompletnie sie en nich nei znam... i mam pytanie do fachowcó..czy jak róze przekwitają to przycinać te owocniki czy zostawić?
Kindzia - białostockie wiec zahartowane...
Irenka - no to ma Twoja córcia fajna robotę .... a twoje wnuki to twoja krew.. muszą być dzielne ... i od małego sportowo
Tusiala - oj, tam oj tam....
Pszczółka - liczę dni.... i uciekam ciachać moje buksiki... wszytkich nie zdażę, ale chociaż troszkę... od razu ładniej jest.. wiec ciacham to co od frontu... widać na końcu nie cięte... nie ukrywam, żę żywopłot jeszcze lichy, ale wrażnie rabatka sprawia super estetyczne... pracochłonne te buksiki, ale elegancja francja
I patent Madżenkowy
Liliowe kolejne i akant dołączyły do kwitnących... resztę może wieczorkiem.. idę ciać
No dobra, skarpka. Za to stroma.
Najwięcej jest tych Alberich, poza tym są The Fairy i jeszcze jakieś nn, one są trochę niższe.
Jak chcesz dosadzić te róże w sadzie - pod Ritausmą, jako przedłużenie? Pod Ritausmą to chyba nie, bo jak je będziesz obcinać?
Mnie się tak podobają te Dark Pavement, że bym je właśnie posadziła w dużej ilości.
a jakby tak coś jeszcze czerwonego, to będzie za pstrokato?
Nie mogę dużych plam zrobić, bo rabat jest mała, żebym nie nabździła
świerk jest już trochę większy, z czasem kulki bukszpana będę zabierać
i narazie półkole od płotu do bukszpanów chcę zagospodarować, bo tam fajnie cieniście oprócz poranka
całkiem po lewej przy płocie idą 3 żółte carex elata aurea, rozjaśnią ten kąt, a resztę muszę zakupić, czyli funkie niebieskie, bo się ich już nie mogę doczekać i myślałam o paprociach, niedużymi plamami posadzone
a 2-3 gałęzie dolne świerka idą do wycięcia
i tak będzie łysiał od dołu