Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Moja codzienność - ogród Oli 14:23, 16 lis 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Ale podniosłaś poprzeczkę wysoko tym zegarem ( o Twoim zachwycającym ogrodzie udaję że zapomniałam )- już teraz nic mnie nie zadowoli

a mąż
Ogród Nety- moje marzenie 21:42, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak tylko, ze u Oli jest wlaśnie dużo architektury ogrodowej wcale nielatwej, u malkul donice, u Marzenki specyficzna bryła domu, która bardzo dużo wnosi ... żadna z nich nie ma rabat falistych ... według mnie to sporo zmienia ...

Czyli, że na falistych rabatach nie da się zrobić nowoczesnej formy?
Ogród Nety- moje marzenie 21:41, 15 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród minimalistyczny wcale nie jest taki minimalistyczny. Wymaga najwięcej staranności i pracy. On tylko wygląda, że jest taki "od niechcenia". Kosztorysowo jest tez najdroższy. Taki ogród to poważna inwestycja: stalowe lub betonowe donice (fundament!), ściany wodne, mnóstwo kamienia (grys, kliniec, żwir), betonowe płyty wtopione w trawnik, szczepione rośliny. Taki ogród ma na forum Madżenka. Malkul, Ola.Czytaj i oglądaj zdjęcia ich ogrodów. Daj sobie spokój z internetowymi pinami. Szukaj zdjęć ogrodów, które mają konkretnych właścicieli. Oni Ci odpowiedzą na Twoje pytania, udzielą porady, podzielą się doświadczeniem, co im rośnie dobrze, co choruje, a co by zmienili.Czytam teraz wątek Moja codzienność- ogród Oli. 1600 stron , jestem na 800. To jest gotowa instrukcja jak założyć ogród nowoczesny. Chylę czoła przed pracowitością jego właścicielki. Wszystkie prace wykonała sama z mężem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli

Dwa lata temu bardzo chciałam ogród nowoczesny i zrezygnowałam, bo własnie wydawało mi się, że jego zrobienie jest strasznie drogie, że wymaga własnie donic, ścian wodnych, architektury. Nie stać mnie było wtedy i nie stać mnie teraz na to. Ale po dwóch latach kombinowania, wiem, że chcę ogród prosty, z niedużą ilością gatunków, poukładany, przejrzysty. Może nie będzie super nowoczesny jak na pinach, może nie będzie w nim super architektury, no i trudno. Ale mam nadzieję, że będzie prosty i przejrzysty, na miarę moich możliwości. Bardzo bym chciała żeby taki był. A czy się uda, to dopiero sie okaże, bo niestety nie mam talentu do komponowania kolorów i faktur. I czasem mam zapędy do wariowania

A wątki dziewczyn znam oczywiście i na pewno będe je prosić o pomoc, Ciebie chciałabym również prosić, bo masz wiele cennych spostrzeżeń i uwag, znasz mnóstwo roślin i fajnie je zestawiasz. Byłoby mi ogromnie miło gdybyś chciała do mnie zaglądać i podpowiadać
Ogród Nety- moje marzenie 21:30, 15 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród minimalistyczny wcale nie jest taki minimalistyczny. Wymaga najwięcej staranności i pracy. On tylko wygląda, że jest taki "od niechcenia". Kosztorysowo jest tez najdroższy. Taki ogród to poważna inwestycja: stalowe lub betonowe donice (fundament!), ściany wodne, mnóstwo kamienia (grys, kliniec, żwir), betonowe płyty wtopione w trawnik, szczepione rośliny. Taki ogród ma na forum Madżenka. Malkul, Ola.Czytaj i oglądaj zdjęcia ich ogrodów. Daj sobie spokój z internetowymi pinami. Szukaj zdjęć ogrodów, które mają konkretnych właścicieli. Oni Ci odpowiedzą na Twoje pytania, udzielą porady, podzielą się doświadczeniem, co im rośnie dobrze, co choruje, a co by zmienili.Czytam teraz wątek Moja codzienność- ogród Oli. 1600 stron , jestem na 800. To jest gotowa instrukcja jak założyć ogród nowoczesny. Chylę czoła przed pracowitością jego właścicielki. Wszystkie prace wykonała sama z mężem.

Tak tylko, ze u Oli jest wlaśnie dużo architektury ogrodowej wcale nielatwej, u malkul donice, u Marzenki specyficzna bryła domu, która bardzo dużo wnosi ... żadna z nich nie ma rabat falistych ... według mnie to sporo zmienia ...
Ogród Nety- moje marzenie 21:16, 15 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:49, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Bajeczne fotki

Ale jedna myśl mi przyszła patrząc na to zdjęcie, ależ musiałaś się starać żeby szronu na trawie nie podeptać idąc po płytach... i potem dojrzałam że tuptałaś z prawej strony
Typografia ogrodu 13:59, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
świetnie wyszedł zegar
dzieki
Moja codzienność - ogród Oli 13:38, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ślicznie wyszedł zegar Będzie Wam pięknie odmierzał czas
w donicach masz grubosze?

dziękuję Gosiu
tak to grubosze
Moja codzienność - ogród Oli 13:37, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

mi tez skrobnij olu

poszło
Typografia ogrodu 13:04, 15 lis 2016

Do góry
świetnie wyszedł zegar
Moja codzienność - ogród Oli 13:02, 15 lis 2016

Do góry
ślicznie wyszedł zegar Będzie Wam pięknie odmierzał czas
w donicach masz grubosze?
Moja codzienność - ogród Oli 13:02, 15 lis 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

mam od wiosny ale potrzebuję coś innego potem skrobnę pw

mi tez skrobnij olu
Typografia ogrodu 12:26, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

oj tak! to bardzo joasiu nieładnie
joasiu....
Typografia ogrodu 12:25, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/46795283608299365/
no ładne.pomosty będą i u mnie ale to kiedyś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:17, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
PILNE POMOCY
Musze napisac odwołanie do ubezpieczalni, czy jest na forum ktoś kto moze jakoś pomóc? jakiś wzór? ktos pisał moze lub ktoś kto pracuje w ubezpieczeniach?
PW

pw.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:15, 15 lis 2016

Do góry
PILNE POMOCY
Musze napisac odwołanie do ubezpieczalni, czy jest na forum ktoś kto moze jakoś pomóc? jakiś wzór? ktos pisał moze lub ktoś kto pracuje w ubezpieczeniach?
PW
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:32, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Oj...jak zimno!! brrr ale jak pięknie zmrożone

na godzinkę do Castoramy wyskoczyłam a tu już 46 postów!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:48, 15 lis 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:46, 15 lis 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:46, 15 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)

łaaaa jak pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies