I jeszcze, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, tulipanowiec zakwitł. Ale nie jednym kwiatem tylko wieloma. I ja ich nie widziałam. Mój Mąż dopiero dostrzegł. Ale się ze mnie śmiał, że patrzę tylko na chwasty a nie dostrzegam takiego piękna. Oto jego kwiatuszki
Ano chodzi, sam chce budować systemem gospodarczym, może przed starością zdążymusi coś stale wymyślać, lubi to, a ja nie bardzo...ma marzenia i dobrze
na takie maki czekam u siebie, coś jednak z siania mi wyszło, ciut mus poczekać na odsłonę, pozdrawiam Martuś
też światło odgrywa główną rolę..
sąsiadka zerwała winobluszcz z muru, aby patrzeć na nasz ogród
i w te donice dałam hosty z rabaty wiązowej
Dla mnie FOTKA TYGODNIA Extra ta ścieżka mieniąca się ech...
Twoje "pierdułka" zawsze ciekawe i zabawne ja nie mam ich w ogrodzie bo Synek grasuje ale kiedyś będą
Ps. śmiało dawaj znaka jak coś jeszcze muszę zrobić żeby mi nie umkło
Bardzo dziękuję za radę, czekam do następnego sezonu i wtedy sypnę 2 razy
będą się przeplataćpozdrówka
motyle na drzewach, kicz dla niektórych, ale mnie się podoba
magnolia odrasta, żurawki i rozwary wkoło niej szaleją
a tu z koła przesadzone żurawki, w końcu dochodzą do siebie
No i wykopałam na razie jedną żurawkę Oglądam i nic nie widzę. Ale wzięłam rękawiczki i dokładnie rozłożyłam korzonki i co ujrzałam??? Pełno żółtych kuleczek, które po naciśnięciu strzelają ble Czy to jest to co mi zżera żurawkę? Bo to chyba nie jest nawóz?
Tak akurat tych kwiatów,a ubiorki znalazłam w innym miejscu i zaczynają kwitnąć, chyba je wiatr tam przeniósł
...co do kreta, walka trwa, myślę, ze sobie poradzimypozdrawiam Ewo
tu też światło gra pierwszą rolę
hakone super się przyjęły, a głogowniki ścięte, nowe przyrosty znowu będą malinowe
centralnie widoczna wisteria, wspina się po linie, kiedyś nad głowami mają być girlandy kwiatów
Kasiu środkowa sowa jest moją ulubienicą
A studzienka i łan liliowca po prostu super. Skojarzyło mi się z dzieciństwem i pięknym, beztroskim, słonecznym latem
Żyzna jest, ale niektóre miejsca strasznie suche, wszystko wyrosło i wypija wodę, poziom wód gruntowych bardzo niski, a kiedyś w piwnicy mi woda stała...
Ula, powoli i u ciebie busz, już są ogromne zmiany
tu mam sosny i mnóstwo hortek, za plecami i stale trzeba podlewać, a kiedyś się topiłam w wilgoci...
niedługo cięcie bukszpanów, szaleją
nowe ozdoby, ale pomalował je eMuś, były czarne
a tym zmieniłam miejsce, na słupy, górą będzie metalowe zwieńczenie, po słupach pną się powojniki, za małe na tamtą ścianę, muszę coś innego szukac
Witam Cię Aniu
Powiedz mi co masz posadzone w jasnozielonym kolorze poniżej bukszpanów po prawej stronie na zdjęciach ?
wygląda super a nie mogę rozpoznać
pozdrawiam
Przejście obok domu, docelowo ma być tu trawka, ale przed nami jeszcze robienie podbitki, więc na razie się wstrzymałam. Przy siatce mam rabatkę, a na niej straszny bałagan. Można by ja nazwać "dary losu", bo co dostałam, co mi się spodobało to teraz tu rośnie - głównie byliny. Mam tam również dwie porzeczki szczepione na pniu i agrest, który niedawno zjadły mi zielone gąsienice o czym pisałam tu https://www.ogrodowisko.pl/post/1198149. Po oprysku uczta się zakończyła. [img
Zakwitła mi opuncja Pierwszy raz w życiu Ależ mnie ucieszyła Myślałam, że będzie różowa a jest żółta. Ale i tak śliczna. Jej kwiat jest taki egzotyczny. Już Wam pokazuję